Miami Vice Expanded


TV Series/TV film | Released: 2006 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1. Main Theme2:33
2. Compromised Undercover Operation2:16
3. The Raid1:09
4. Triangle Couriers / Casino Arrival2:46
5. On The Way To Meet Montoya2:09
6. Rico And Trudy1:02
7. Flight From Colombia / Ghost Plane2:32
8. Sonny & Isabella's Night Walk2:28
9. Hostage Situation1:59
10. Speedboats Rushing To Port2:20
11. Isabella Upset1:31
12. Sonny & Isabella's Farewell4:17
13. Speedboat Race2:13
14. Agent Provocateur1:51
15. A-5002:26
16. Masonic Temple1:51
17. Death Theme1:55
18. Romance1:31
19. Rose Moon2:15
20. Freighter1:11
21. Tick Tock2:15
22. Death Theme #21:46
23. Vox1:43
24. Kemence2:05
25. Empty Mansion0:58
26. Fucked Up Love1:58
27. The Game2:45
28. Meet Fred3:52
29. Hopper Autos3:45
30. Lock And Load4:25
31. Offshore3:27
32. Showdown3:47
33. Reprise3:57
34. New York Theme3:41
35. Miami Vice Theme6:53
 89:31
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Miami Vice Expanded - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse actiethriller Miami Vice is gebaseerd op de vroegere tv-serie uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw. De film is geproduceerd en geregisseerd door Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral), die ook al aan de tv-serie meewerkte. De film is door critici nogal gemengd ontvangen, maar was in de bioscopen behoorlijk succesvol.
Het verhaal draait om undercoverdetectives Crockett (Colin Farrell) en Tubbs (Jamie Foxx), die via de dood van een van hun informanten een grote drugsbende willen oprollen en dan met name de kopstukken van die bende. Maar beide hebben ook zo hun persoonlijke dingetjes en als Crockett dan ook nog met het liefje van een van de bendeleden scharrelt, wordt het voor hen wel erg gevaarlijk en gecompliceerd om het tot een goed einde te brengen...

De muziek bij de oorspronkelijke tv-serie uit de tachtiger jaren is van Jan Hammer, die hiermee grote successen boekte. De filmversie uit 2006 kreeg echter een score van John Murpy, zonder dat Jan Hammer hiervoor zelfs maar gevraagd is. Toch heeft Murphy zich aangepast aan de stijl van Hammer, want zijn muziek is dichtbij die oorspronkelijke kleuring gebleven.

In de film kwamen veel songs voor, waarvan een apart Miami Vice soundtrackalbum is uitgekomen. Op dit album staan twee tracks van Murphy's score.
Van zijn score is zowel een Miami Vice promo album beschikbaar, als dit expanded album, waarop bijna een half uur extra muziek van de film score staat.
Behalve muziek van Murphy staat ook 'A-500', een track van Klaus Badelt op het album.

De muziek op het album is elektronisch, net als dat van Hammer voor de tv-serie. Die elektronische kleuring is echter vaak wel wat aan de minimalistische kant, ondanks dat de muziek beste stevig klinkt. Maar dat komt dan meestal door de gebruikte instrumenten, waaronder ook elektrische gitaren, die toch een wat rafelig randje aan de stilistische muziek geven.
Het minimalistische karakter hoor je terug in diverse tracks, zowel in de meer ingetogen muziek als in de meer spannende muziek, waarin het tempo wel veel hoger ligt, maar de muziek toch vaak wat karig overkomt.
Overigs bevat dit expanded album best wel een aantal meer ingetogen tracks met mooie melodieën. Toch zorgt dat wat minimale karakter voor een tegenvallend resultaat, waarbij het evenmin meehelpt dat de muziek elektronisch en daarmee soms wat steriel is.

De actietracks hebben het tempo flink hoog liggen, waardoor er een behoorlijke mate van gedrevenheid en stuwing in de muziek zit. Veelal spelen de elektrische gitaren een behoorlijke rol in deze actiemuziek. Die geven er enerzijds een soort rauwheid aan, maar zorgen anderzijds toch ook voor een vollere klank, met meer stevigheid, waardoor die actietracks toch nog redelijk in de smaak vallen, ook al ontbreken echt aansprekende melodieën.

Bijna op het eind van het album staan nog een zevental tracks die uit de game komen die van de film is uitgebracht. Ik neem aan dat die muziek ook van de hand van Murphy is, al kon ik die informatie nergens vinden. Op de game zelf wordt het niet aangegeven, ook op IMDB staat dit niet vermeld en evenmin op diverse game-sites.
Deze tracks beginnen bij 'The Game' en gaan tot 'Reprise', waarbij dit overwegend toch wel minder verhalende muziek is. Het zijn meer staccato-achtige muziekjes van elektronische geluiden, klanken en percussie, waarbij melodieën niet erg belangrijk zijn en meer als motieven werken. Wel komen de elektrische gitaren regelmatig en vaak tokkelend naar de voorgrond. Die gitaren hoor je in een aantal van die game-tracks ook in een hardrock-achtige kleuring, zoals in 'Hopper Autos'.

Tot slot volgen nog twee tracks met elk een hoofdthema van oude tv-serie van Jan Hammer, die hier toch nog een keer voor het voetlicht komen. Het mooiste en bekendste thema, 'Crockett's Theme', dat nog een grote hit was, ontbreekt echter. Wel krijgen we het 'New York Theme' te horen, dat wel aardig is, en het titelthema van de serie, die hier is uitgerekt tot maar liefst bijna zeven minuten. Dit wat grillige en door percussie gedreven thema valt bij mij helaas niet erg in de smaak.

Kortom, de muziek van John Murphy voor de film Miami Vice is gemiddeld best heel behoorlijk beluisterbaar. De score bevat zeker een aantal fraaie tracks, waarbij vooral de meer ingetogen en emotionelere tracks best wel fraai zijn, ondanks hun wat minimalistische karakter. De veel ruigere achtervolgings- en spanningstrack liggen toch wat minder aangenaam in het gehoor. De tracks van de game die op dit album zijn meegenomen zijn duidelijk de minst aantrekkelijke. Als een soort bonus zijn als laatste nog twee thematracks van de oude tv-serie aan het album toegevoegd. Een aardigheidje die niet voor iedereen even prettig beluisterbaar is. De waardering voor dit expanded album valt al met al net iets lager uit dan het promo album en komt zo op 69 van de 100 punten uit.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More