Career Opportunities


Curb Records US (0715187744929)
Movie | Released: 1991 | Film release: 1991 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Roy Thomas Newman 1:16
2.King Kong FiveMano Negra1:56
3.I Wanna Stay HomeJellyfish4:06
4.Tiny Little Heart AttackMoney Talks2:59
5.Cruel, Crazy, Beautiful WorldJohnny Clegg4:25
6.Criminal Bop Thomas Newman3:04
7.Better WorldRebel MC3:39
8.Go! (Club Mix)Tones On Tail4:24
9.Don't QuitCaron Wheeler4:22
10.Little Pony Thomas Newman3:55
 34:06
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Career Opportunities - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Jim is iemand van twaalf ambachten dertien ongelukken en heeft al talloze slecht betaalde baantjes gehad en wordt door z'n vader voor de keus gesteld: een baan accepteren als nachtcongiërge bij een plaatselijke winkel of opkrassen.
De verwende dochter van een van de rijkste mensen uit de stad heeft thuis steeds grote problemen met haar vader en ze loopt weg, maar komt terecht in een kleedkamer in diezelfde winkel, waar ze in slaap valt en pas weer wakker wordt als de winkel al is gesloten. Alleen de nachtcongiërge is nog aanwezig. Maar zij kent hem als leugenaar en uitvreter. De dochter besluit vervolgens dat ze naar Los Angeles wil, maar tijdens de nachtelijke gesprekken met de congiërge en ondekkingstochten door de grote winkel ontstaat er iets moois. Totdat er in de winkel ingebroken wordt en hun ontluikende romance verstoord wordt door een paar kruimeldieven...

Thomas Newman is de componist van de score voor deze romcom en heeft er een nogal jazzy score van gemaakt. Op het album van de soundtrack staan slechts drie score tracks. Het album opent met een track van Newman. Dit is een nogal minimalistische track met uitsluitend bongo-achtige percussie. Dat gaat al halverwege de track flink vervelen, want enige muzikale begeleiding ontbreekt geheel.
De tweede track van Newman is Criminal Bop, halverwege het album. Dit is een nogal melodieloze jazzy track, met de scheurende saxofoon in de lead. Percussie speelt ook in deze track een grote rol, maar melodieuze muziek is niet aanwezig. Het klinkt meer als een jam-sessie met diverse instrumenten, zonder duidelijke lijn en waarin het vooral om de klanken lijkt te gaan en niet om de muziek.
De afsluitende track is de laatste van Newman op dit album en is veel melodieuzer, waarbij de saxofoon een melodie speelt en nu fatsoenlijk begeleidt wordt door een jazzband, met trompet, bass, piano en drums. Ook komen gitaarklanken voorbij. De track heeft voluit de stijl van jazz en dat ligt mij niet zo, al is deze track de enige van Newman die fatsoenlijk beluisterbaar is.

De overige zeven tracks zijn songs. Die songs zijn niet allemaal even fraai, maar er zitten twee bij die zeker het beluisteren waard zijn: I wanna stay home van Jellyfish en Don't Quit van Caron Wheeler. De overige songs hebben een nogal hoog funk-, soul-, reggae- of rap-gehalte en daar moet je van houden. Dat is zeker niet mijn smaak en daarom kan ik die songs niet zo waarderen.

Kortom, de Newman tracks op dit album zijn apart en niet erg muzikaal en twee ervan hebben een hoog jazz gehalte. De songs passen daar overigens goed bij. Maar al met al ligt deze soundtrack mij niet en kom ik voor wat betreft de waardering niet hoger dan een magere vijf.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More