The Betrayal
(Nerakhoon)


Howe Records (899158002024)
Movie | Released: 2009 | Film release: 2008 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.The Prophecy2:54
2.A Soldier's Wife1:19
3.The Kingdom of Laos2:25
4.Between Heaven and Hell2:04
5.We Are Travelers2:39
6.The Eagle Will Come2:14
7.A Million Bees3:43
8.Free the Animals1:59
9.War2:16
10.The Wisdom and Value of Human Life1:39
11.Crossing the Mekong3:54
12.The Funeral3:11
13.Family1:55
14.To the Streets of Civilization3:42
15.Father1:55
16.Water Buffalo3:37
17.Reunion4:34
 46:00
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Betrayal - 07/10 - Review of Kristof Janssens, submitted at (Dutch)
De oscar voor de beste documentaire ging tijdens de 81ste oscaruitreiking niet naar Ellen Kuras' 'The Betrayal', maar naar 'Man on Wire' van James Marsh en Simon Chinn. Op muzikaal vlak kwam The Betrayal nochtans origineler uit de hoek dan de oscarwinnaar. De soundtrack van 'Man on Wire' werd voornamelijk gevuld met bestaande muziek van Michael Nyman, terwijl voor The Betrayal beroep werd gedaan op Howard Shore die nieuwe muziek schreef voor de film.

Het bijzondere aan filmmuziek is dat er steeds een interrelatie bestaat tussen de muziek en het narratieve drama dat zich afspeelt. In deze docudrama is dit eens te meer het geval. Het verhaal dat zich afspeelt in de Vietnamoorlog wordt letterlijk verteld, meer bepaald door de tamelijk onbekende Thavisouk Phrasavath (die eerder fungeerde als film editor voor Paul Callahan's 'Americanos').

Howard Shore componeerde voor The Betrayal erg rustige vioolmuziek. Vanaf de openingstrack krijgen we meteen al de stemming te horen die aan de volledige score werd gegeven. De hoge zang waarmee 'The Prophecy' begint, wordt na een minuut ingeruild door de cello van Sophie Shao. De orkestraties voor het hele album werden verzorgd door het ERSO Chamber Ensemble.

Op de tweede track, het erg korte 'A Soldier's Wife', krijgen we het wondermooie Estlandse koor 'Eesti Filharmoonia Kammerkoor' te horen. Na enkele droevige viool- en cellomotieven op de daaropvolgende tracks, trekt vooral 'Crossing the Mekong' onze aandacht. Dit is een meer up-tempo melodie met op het einde zelfs een vleugje percussie.

De score eindigt in stijl met 'Reunion' waarop het koor volledig centraal staat, zonder begeleid te worden door instrumenten.

Al bij al heeft Howard Shore met The Betrayal goede muziek afgeleverd. Deze score is qua stijl vergelijkbaar met John Williams' Schindler's List, maar haalt wel nergens hetzelfde niveau. Deze muziek verdient wel zeker een kans, maar verwacht niet de prachtige tempowisselingen die in zijn Lords of The Rings-muziek wel aanwezig waren.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More