The Virgin Suicides


Virgin Records America (0724384884826)
Movie | Release date: 02/01/2000 | Film release: 1999 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Playground Love3:32
2.Clouds Up1:28
3.Bathroom Girl2:24
4.Cemetery Party2:35
5.Dark Messages2:28
6.The Word "Hurricane"2:31
7.Dirty Trip6:11
8.High School Lover2:41
9.Afternoon Sister2:23
10.Ghost Song2:14
11.Empty House2:36
12.Dead Bodies2:56
13.Suicide Underground5:31
 39:30
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Virgin Suicides - 04/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De film speelt zich af in een slaperige voorstadje in Michigan in 1974. In een huis woont de familie Lisbon met hun vijf opgroeiende dochters. Een paar jongens uit de buurt proberen hen te benaderen, maar ze worden zwaar beschermd door hun ouders, vooral vanwege de zelfmoord van hun jongste dochter. Na een escapade van een van hen sluiten de ouders hen in huis op, waardoor het mysterieuze aan hen voor de jongens alleen nog maar toeneemt. Contact bestaat alleen op afstand - tot aan het dramatische hoogtepunt...

De Franse tweemansband Air is gevraagd om de muziek bij de film te maken. Het is een wat vervreemdende score geworden, met vooral elektronische underscore.
De score opent met een song, gezongen door Gordon Tracks, een alias voor Thomas Mars, de leadzanger van de band Phoenix. Mars zingt de song op een wat trage manier, op een relatief eentonige underscore. Deze eerste track is overigens de enige song van deze score.
Vanaf track 2 is de score instrumentaal. Qua stijl en instrumentatie doet de muziek wel wat denken aan de vroegere band The Korgis. Het is een sobere stijl van elektronische muziek met veel vreemde en afwijkende klanken, die de tracks een wat vervreemdend effect geven. Het doet soms erg psychedelich aan, vooral bij tracks die nogal minimalistisch zijn opgezet. 'Dark Messages' is daar een voorbeeld van.
Er zijn twee tracks die afwijken doordat er tijdens de muziek een verhaaltje verteld wordt. In 'The word 'Hurricane'' legt een vrouwenstem uit wat een 'Hurricane' is, Dit lijkt rechtstreeks uit de film gehaald, alsof de personages naar een tv-programma kijken over hurricanes. De muziek vult dit aan met allerlei elektronische effecten, wat de vervreemding alleen maar groter maakt.
De andere track is de laatste, waarin een vervormde mannenstem het verhaal achter de gebeurtenissen in de film vertelt. Door de vervormde stem en de intonatie ervan werkt dit best intrigerend, maar het blijft toch een vreemde track. Het doet een beetje denken aan de vergelijkbare track uit de score voor Rescue Dawn, waarin Werner Herzog het verhaal van Dieter Dengler verteld. Alleen in The Virgin Suicides werkt het vervreemdend, maar intrigerend, in Rescue Dawn werkt het uitnodigend, maar wordt het wat saai gebracht.

Kortom, The Virgin Suicides is een film met een vreemd verhaal en een vreemde score. De score is gemiddeld vrij rustige muziek, met af en toe best wel mooie harmonieën (Afternoon Sister is daar een mooi voorbeeld van), maar door de sterk overheersende elektronische klanken gaat het nogal irriteren. Ook de melodieën zijn niet aansprekend en soms daarnaast nogal minimalistisch, waardoor de score niet een prettige luisterbaarheid heeft.
The Virgin Suicides - 06/10 - Review of Arvid Fossen, submitted at (Dutch)
The Virgin Suicides, we schrijven jaren 70, ergens in Michigan, USA. Alle jongens worden gefascineerd door de vijf zussen, die een mysterieuze schoonheid uitstralen en doen bij de jongens verlangen, aantrekkingskracht en begerigheid opkomen. De jongste zus Cecilia, 13 jaar, pleegt zelfmoord, maar dit maakt de betovering bij de jongens alsmaar groter, alsook het verlangen om het raadsel van deze rare familie te doorgronden. De familie sluit zich meer en meer af van de buitenwereld, maar dit creëert bij de jongens nu juist de obsessie om deze gevangenen te redden ...
The Virgin Suicides is een ambient, jazzy, modern rock album, gecomponeerd en gebracht door de Franse groep Air (Nicholas Godin and Jean-Benoit Dunckel), net als regisseuse Sofie Coppola, hun eerste project voor film. De score van Air klinkt relaxerend en verfrissend, een mix van moderne rock music, combinatie van akoestische rock instrumenten, synthesizers en grillige effecten. De Virgin Suicides is nu niet de revelatie op het gebied van filmmuziek, maar is vooral vernieuwend, omdat ze erin slaagt een score te brengen met een eigen en vooral andere sound dan gewoonlijke rechtlijnigheid in vele hedendaagse scores. De muziek is onafhankelijk van de film ook erg knap. Voorheen was Air me totaal onbekend, maar ik raad eenieder die deze stijl aanspreekt de score zeker eens te beluisteren.

Other releases of The Virgin Suicides (1999):

Innrocks présentent Initials B.O., Les (2001)
Virgin Suicides, The (2000)
Virgin Suicides, The (2020)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More