Ice Age: Dawn of the Dinosaurs


Colosseum (4005939697822)
Varèse Sarabande (030206697827)
Movie | Release date: 06/23/2009 | Film release: 2009 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Code Blue1:44
2.Pregnant1:56
3.Leaving the Herd1:50
4.The Cavern0:33
5.Magic Eggs0:13
6.Egg Roll2:08
7.The Cliff0:19
8.Sid’s Kids1:36
9.Nest1:22
10.Playground1:34
11.Scrat Finds Furry Love0:41
12.Momma3:38
13.Entry to Lost World1:36
14.Dinosaur Vista0:34
15.Meet Buck2:59
16.Flower of Death2:49
17.Nose Job1:35
18.Trek1:00
19.Chasm of Death0:22
20.Big Smelly Crack3:10
21.We Shall Raise Them Vegetarian2:20
22.Campfire Stories1:19
23.Flashback0:59
24.Nite Nite0:45
25.You’ll Never Tango0:48
26.Herd Crossing0:37
27.Plates of Woe3:58
28.Battle Cry0:16
29.Buck’s Theme0:38
30.Battles4:05
31.Over the Falls0:13
32.Rescues3:33
33.Alone AgainChad Fischer1:54
34.To the Portal0:54
35.Rudy Fight2:12
36.Farewell1:42
37.Out of This World0:33
38.Buck Returns1:08
39.Welcome to the Ice Age1:58
40.At Home with the Scrats0:26
41.The Call of the Siren Acorn0:16
42.True Love for Our Hero0:23
43.End Credits7:00
44.You’ll Never Find Another Love Like MineLou Rawls4:26
 74:01
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs - 08/10 - Review of Roeland van der Hoorn, submitted at (Dutch)
Na de goede muziek bij Ice Age: The Meltdown van David Newman en Ice Age 2 van John Powel verwachte ik ook bij Ice Age: Dawn of the Dionosaurs een goede score. mede omdat het waarschijnlijk het laatste deel is uit de Ice Age Trilogie, en ik verwachte dat John Powel wel groot zou uitpakken. En ik had gelijk!

Code Blue opent meteen flink de film, in een razend tempo zorgt John Powel hier voor een mooie opening. wie goed luistert hoort hier ook verschillende thema's langskomen uit Ice Age 2. De Thema's "Sid's Sing-A-Long" (instumentaal) en "extreme possum" komen ook duidelijk terug in "Pregnant" die nog even doorgaat bij het volgende nummer "leaving the Herd".

"The Cavern"en "Magic eggs" zijn allebei misterieuze scores, in tegenstelling tot "egg roll". Dat is juist een erg Vrolijke score waar van alles gebeurt. Je weet niet waar je moet luisteren. John Powel heeft zich hier voor de eerste keer kunnen uitleven. Dit gaat nog even door in "The Cliff", maar daar is het vrolijke er wel een beetje af. Wel zet er een koor in dat het dramatisch efect en de climax versterkt.

"Sid's Kids" is een kinderlijke score, waarbij het einde de bekende thema's uit Ice Age 1 weer terug komen. Niet mijn Favoriet, maar wel aardig. Dit gaat nog even door in "Nest".

"Playground" begint rustig, maar slaat ronde de halve minuut om tot een Speeltuin van muziek instrumenten. mooie score.

"Scrat Finds Furry Love" is ee nmooie score die begint met een piano die heel wat akoordjes weg drukt. later word de piano bijgevallen door violen en later een koor. dit zorgt voor een hele grote climax.
"Momma" is in het begin een een mooie met stijkers bezette score. rond de minuut slaat hij om in een dreigend karakter, iets wat ik voor het eerst hoor in deze film. dit gaat nog 2,5 minuut door. slagwerk, koperblazers en futuristische tonen wisselen elkaar af. Erg Verassend.

"Entry to the lost world" is een rustige score, die verteld hoe klein de helden zijn in vergelijking met de dinosaurus wereld. "Dinosaur Vista" is precies het tegenovergestelde. Strijkers en een koor werken naar een groot climax toe. Erg mooi.

in "flower of Death" hoor je het eerst het echte thema van deze Film. het zit nog wat verstopt, maar hij zou tijdens het einde van de film overweldigend zijn.

tijdens "Nose job", "Trek", "Chasm Of Death" "Big Smally Crack" ontgaat je de muziek tijdens de film, niets veel bijzonders dus

"we Shall Rais Them Vegataria" begint een beetje Pink Panther achtig, maar zakt even later weer in. jammer genoeg.

"Campfire Stories" is een rustige score die langzaam maar zeker uitbouwd. slagwerk stijkers koperblazers en koor komen er bij te pas. geweldig.
"flashback" is een beetje hetzelfde verhaal, alleen dan zonder koor. het mooie nieuwe thema zit hier ook in verstopt.

"You'ill never Tango" is zoals de titel al zegt een tango nummer gespeeld door bandoneon en Piano. Steekt erg af van de rest en is mischien ook daarom zo leuk.

"Herd Crossing" voert langzaam de spaning op naar het hoogtepunt van de Film. "Plates of Woe" Doet het zelfde. uiteindelijk komt "Battle Cry" die het rijtje afsluit.
eindelijk begint het dan "Bucks theme" waar het nieuwe thema in vol ornaat in voorkomt. (Mijn favoriet)Dan komt "battles". Daar draait de Hele Film om, samen met de scores ervoor en erachter. de Koperblazers pakken hier flink uit en de strijkers komen er hier nauwlijks aan te pas. "over the Falls" sluit het rijtje met het hoofd thema. daarna komt een brake waar een koor a capella inzet. Bravo John.
"rescues" rijgt het nieuwe en het oude Thema aan elkaar. ook hier Koper blazers overal. na 2 minuten slaat de stemming om en komen de strijkers terug met het oude thema. heel rustig en beheerst. Geweldig!!

"alone Again" is alweer iets anders, een mannen kwartet zingt een mooi lied. Lastig te omschrijven.

Met "rudy Fight"als toegift is de film compleet. Koperblazers ook hier weer, erg mooi, maar misschien een beetje te druk als je het mij vraagt.

Conclusie. Fantastische thema’s, vrolijke melodietjes en ook spannende actie. wel vind ik dat John een beetje teveel van hetzelfde heeft gedaan. het zijn maar 2 of 3 thema's waar de hele film aanhangt. dit kan op ten duur een beetje vervelen.
al met al een dikke acht.
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De derde animatiefilm uit de bijzonder succesvolle Ice Age reeks gaat weer over het mammoetenpaar Mannie en Ellie, tijger Diego en Sid, de luiaard.
Mannie en Ellie krijgen een jong, waardoor Diego en Sid zich een beetje overbodig voelen. Sid gaat op weg om ook een gezinnetje te kunnen stichten en vindt vlakbij een paar eieren in een grot, die hij meeneemt. Er blijken dinosaurussen uit de eieren te komen en Sid probeert ze zo goed mogelijk op te voeden. Maar tyrannosaurussen laten zich niet zomaar door een luiaard opvoeden. Tot overmaat van ramp verschijnt dan ook nog de ouder van de jonkies, die hen én Sid meeneemt. Mannie, Ellie en Diego besluiten om Sid te volgen en ze belanden in een soort woud, waar nog andere dino's leven. En die lusten wel een mammoetje of tijgertje...

De muziek voor deze Ice Age aflevering is van John Powell, die al eerder ook de voorganger van muziek voorzag. Powell weet in zijn muziek voor animatiefilms meestal de goede snaar te raken. En dat doet hij ook hier.
De muziek is zeer gevarieerd, passend bij de stemming van de filmscenes. Zo is er rustige muziek bij de wandelscenes, heftige muziek bij de actiescenes, comedy-muziek bij de grappige scenes, epische muziek bij de grootse scenes en geladen muziek bij de spannende scenes. Eigenlijk komen vrijwel alle genres in deze score voor in meer of mindere mate. Er zijn echter twee soorten die duidelijk overheersen en dat zijn de comedy tracks en de heftige spannings- en actietracks.

Bij de comedy tracks heeft Powell soms de neiging om wel erg dicht in de buurt van het mickey mousen te komen. Dat maakt dat de muziek soms wat kinderlijk aandoet en dat is niet altijd even geweldig.
Bij de actietracks weet Powell de muziek nogal flink op te stoken en daar nog een laagje bovenop te zetten. Met veel geweld van blazers en vol orkest overschreeuwt de muziek zich nogal eens. In de film zelf valt dat niet zo op, omdat je focust op het beeld van de film, maar bij het beluisteren van de score valt het des te meer op. Daardoor spreken die tracks toch minder tot de verbeelding, vooral ook omdat het muzikale geweld ten koste gaat van de melodie. Het is soms meer heftigheid dan melodie en dat is jammer.
De score kent ook z'n apartigheden. Dat zijn vooral de tracks die geënt zijn op de song van Lou Rawls, You'll Never Find Another Love Like Mine. Dat zijn dan tracks als Scrat Finds Furry Love, met een wat jazzy sfeer, of You'll Never Tango, gearrangeerd als een, jawel..., tango. Het album sluit overigens af met de bekende song van Lou Rawls. Een andere song op het album is Alone Again, een oudje van Gilbert O'Sullivan, hier gezongen door Chad Fischer. En er is nog de track True Love For Our Hero, waarvan de muziek geënt is op het Adagio uit Spartacus van Khachaturian, beter bekend als het thema van de tv-serie Onedin Line.

De score is als geheel niet in een hokje in te delen. Daarvoor is de gevarieerdheid veel te groot. Het is een vol orkestrale score, dat wel. Je zou het een actie-comedy kunnen noemen. Die term komt wellicht nog het dichtst in de buurt. Maar dan wel voor een soort epische phantasy-comedy.

Kortom, John Powell heeft een voor de film geweldige score gemaakt, die alles heeft wat de film gebruiken kan. Maar om te beluisteren is het teveel een score met uitersten, van droge comedy tot heftige actie en van epische vol orkestrale muziek tot rustige vertellende muziek. En dat soms zelfs binnen een track. En af en toe zijn dat prachtige tracks. Maar vaak ook niet. De waardering voor dit lange album komt dan ook niet verder dan een ruime zeven: 73 uit 100. Van tevoren had ik op meer gerekend.
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs - 07/10 - Review of Damien , submitted at (French)
Les compositions de John Powell pour Ice Age 2 étaient sidérantes, construites autour de formidables thèmes aux mille variations. Malheureusement, ce troisième opus se contente de nous présenter quelques variations supplémentaires. Mis à part bien sûr une (bonne) ébauche de nouveau thème qu'on peut entendre dans 'Egg Roll' (morceau enlevé au rythme soutenu, qui vaut le détour!).
Pour le reste de l'album, on a droit à une musique mouvementée portée par un orchestre tonitruant, qui va et vient incessamment entre les différents thèmes du deuxième Ice Age, en variant parfois les sonorités (on entend une cornemuse dans 'Campfire Stories') ou les rythmes ('You'll Never Tango', tout est dans le titre). On se perd parfois à travers la trentaine de pistes de l'album, dont certaines durent à peine 10 secondes, et au final on n'en retient pas grand chose. Dommage pour les bonnes idées de Powell cachées par ci par là...
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nominee)




Other releases of Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009):

アイス・エイジ3 ティラのおとしもの (2009)

Soundtracks from the collection: Ice Age

Ice Age: Continental Drift (2012)
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
Ice Age: The Meltdown (2006)
Ice Age (2002)

Soundtracks from the collection: Kids

Shrek (2001)
Brother Bear 2 (2006)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
Lion King 1½, The (2004)
Oliver & Company (2001)
Alvin and the Chipmunks (2008)
High School Musical (2006)
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)
Monkeybone (2001)
High School Musical 2 (2007)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More