Sex and the City


New Line Records (0794043912627)
Movie | Released: 2008 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Love Letters3:42
2.Dante4:23
3.The Closet2:30
4.Big Screws Up2:48
5.It's Me & You Suite4:47
6.It Was Love3:34
7.Penthouse2:20
8.Did I Dream It2:26
9.Water Breaks1:44
10.Taxi1:06
11.76 Guests0:56
12.Leaving Wedding3:21
13.Louise Leaves1:41
14.City Hall2:07
15.Girl Walk Up1:12
16.Carrie Sees Vogue0:57
17.Sushi1:50
18.It Was Love3:27
 44:51
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Sex and the City - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse romcom Sex and the City is eigenlijk een soort opvolger van de populaire tv-serie die in de jaren daarvoor op tv was. De film is geregisseerd door Michael Patrick King, die daarmee z'n eerste bioscoopfilm maakte. Hij schreef ook het scenario. De personages zijn dezelfde als in de eerdere tv-serie. De film is in de pers nogal matig ontvangen, maar was een enorm succes in de bioscopen en een vervolg kon dan ook niet uitblijven.
Het verhaal draait om de liefdesavonturen van dezelfde vier vrouwen uit de bekende tv-serie, Samantha (Kim Cattrall), Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis). De ene is nog single, een ander inmiddels getrouwd en met een kindje, weer een ander woont samen en de vierde is verhuisd naar LA, maar vliegt nog geregeld terug naar New York om haar vriendinnen te ontmoeten en bij te kletsen...

De score voor deze film is van Aaron Zigman die er een kalme, licht romantische score voor componeerde.
De muziek van Zigman heeft een hoog tv-serie-gehalte, maar is toch fraai orkestraal. Een flink aantal tracks zijn erg aangenaam, met veel violen in de hoofdrol en met lichte en romantisch getinte melodieën. Soms klinkt deze muziek zelfs wat etherisch en zoetig. Als dan de instrumentaties aan de minimale kant zijn komt dat toch wel wat klef over, maar als Zigman het orkest inzet met wat meer instrumenten en wat meer volume, dan klinkt dat echt prachtig.

Een deel van de muziek heeft een wat hipper karakter en soms zelfs een wat meer jazzy kleuring. Dat is duidelijk een stijl waar je toch wat van moet houden. Veel muziek klinkt dan wat staccato op lichte underscore. De melodieën zijn dan minder fraai en het arrangement wordt dan wat simpel, zoals je dat vaker hoort in tv-series, met een een beperkte instrumentatie.
Een aantal tracks bestaan uit meerdere cues, die duidelijk door stiltes te onderscheiden zijn. Soms wisselen die twee verschillende stijlen elkaar binnen een track af, wat toch een beetje afbreuk doet aan de genietbaarheid daarvan. Dat geldt ook voor de laatste, afsluitende track, die fraai romantisch getint begint, maar na pakweg tweeënhalve minuut overgaat in de duidelijk mindere stijl. Daarmee sluit dit album toch, althans voor mij, wat minder fraai af.

Kortom, met Sex and the City heeft Aaron Zigman een wat wisselende score gecomponeerd. Die score is aan de ene kant vaak fraai romantisch getint, met veel prachtig glijdende violen, maar aan de andere kant heeft de score een wat goedkoop en jazzy klinkende stijl, die je in veel tv-series tegenkomt. De romantische stijl heeft licht de overhand, maar is soms toch wat aan de lichte en minimalistische kant, waardoor de muziek dan wat etherisch overkomt. De waardering voor dit album komt zo op 72 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More