A Good Year


Sony Legacy (0886970306522)
Movie | Released: 2006 | Film release: 2006 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.How Can I Be Sure Of YouNilsson3:06
2.Il faut du temps au tempsMakali2:20
3.Je ChanteCharles Trenet2:47
4.Breezin' Along With The Breeze (Album Version)Josephine Baker2:55
5.Jump Into The Fire (Edit)Harry Nilsson4:12
6.The Wedding SambaEdmundo Ros & His Orchestra2:55
7.Never Ending Song Of LoveDelaney & Bonnie3:21
8.Old Cape CodPatti Page2:50
9.J'AttendraiJean Sablon2:56
10.Gotta Get Up (Remastered 2004)Nilsson2:15
11.Le Chant Du GardianTino Rossi3:16
12.Itsy Bitsy Petit BikiniRichard Anthony2:28
13.Max-a-million Marc Streitenfeld4:55
14.Le Coin Perdu Marc Streitenfeld5:55
15.Wisdom Marc Streitenfeld8:27
 54:37
Submit your review Hide reviews in other languages

 

A Good Year - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
In 2006 had regisseur Ridley Scott het wel even gehad met monsterproducties met veel bloed en dood, nadat hij in 2005 Kingdom of Heaven had gemaakt. Hij heeft een huis in Zuid-Frankrijk en wilde iets in die buurt gaan doen. Auteur Peter Mayle woonde dichtbij en schreef voor Scott het verhaal A Good Year. Na wat aanpassingen om het een meer filmisch karakter en wat meer spanning te geven, is de film opgenomen in de Franse Provence. Ik was al eens in Gordes geweest en was verrast toen ik het stadje in de film herkende. De film is in de pers goed ontvangen en was redelijk succesvol in de bioscopen.
Het verhaal draait om Max Skinner (Russell Crowe), die als wees opgroeide bij zijn oom Henry (Albert Finney) op het kasteel in Zuid-Frankrijk. Nu is hij een arrogante en succesvolle aandelenhandelaar op de Londense beurs. Als zijn oom overlijdt erft Max zijn kasteel in Gordes. Hij besluit om het zo snel mogelijk te verkopen en gaat naar Frankrijk, hoewel z'n baas, vanwege een foute aandelendeal, persé wil dat hij zo snel mogelijk terugkomt. Als hij nabij Gordes met de telefoon in de auto zit te klooien, rijdt hij een jonge vrouw van de fiets, zonder dat hij het merkt. Tijdens het fotograferen van het kasteel voor de verkoop, valt hij in het droogstaande oude zwembad, terwijl de vrouw (Marion Cotillard) z'n auto gespot heeft en hem in het zwembad vindt waar hij niet uit kan komen...

De muziek voor deze prachtige feel-good film is van Marc Streitenfeld, die voor het eerst de kans kreeg om een eigen score te componeren. En nog wel voor een film van nota bene Ridley Scott. Streitenfeld en Scott kenden elkaar al goed, omdat Streitenfeld al voor meerdere films van Scott de muzikale leiding had en ook voor andere producties met muziek van Hans Zimmer of Harry Gregson-Williams achter de mengtafel zat. Scott zelf vroeg Streitenfeld om voor de film een score te componeren.
Van de score van Streitenfeld is een promo-album uitgekomen, maar geen Original Score album. Het promo-album is op het internet wel te vinden.
Daarnaast is van de muziek bij de film een soundtrack-album uitgekomen met 12 songs uit de film en 3 tracks van Streitenfeld's score. Deze recensie gaat over dit soundtrack-album.

Een paar songs op het album zijn een soort ballads. Een aantal zijn Engelstalige songs en een aantal zijn Franstalig. Eigenlijk alle songs zijn redelijk tot behoorlijk gedateerd en zijn niet allemaal even aantrekkelijk om naar te luisteren. Een aantal songs zijn nogal aan de saaie kant.
Toch staan er ook een aantal wat vlottere songs op het album. De song 'Jump into the Fire' van Harry Nilsson is niet zo'n fraaie, nogal rock-achtige song. Maar ook 'Gotta get Up' of de franstalige 'Itsy Bitsy Petit Bikini', die hier bekend is in de originele Engelstalige uitvoering van Brian Hyland uit 1960, zijn vlotte songs. Ook die Franse Itsy Bitsy-versie stamt overigens uit 1960. 'Je Chante' is eveneens een vlotte en heel aardige song van Charles Trenet, die oorspronkelijk uit 1937 stamt. 'The Wedding Samba' is ook best een aardige song in een big-band uitvoering uit 1949. Maar de fraaiste track is toch wel 'Never Ending song of Love' die door Delaney & Bonny in een lichte en prettige country-stijl gezongen wordt. Die country-stijl komt ook terug in de song van Patti Page, maar deze song is vooral traaaaaag en daardoor nogal aan de kleffe kant.
Het eerste gedeelte van het album met de twaalf songs is toch wel behoorlijk gedateerd en gemiddeld hooguit wel aardig in z'n mix van Engelstalige en Franstalige songs.

Het album bevat drie scoretracks van Marc Streitenfeld, waarbij de hoeveelheid scoremuziek nog oploopt tot bijna twintig minuten. Die scoretracks hebben allemaal een tamelijk Franse kleuring over zich. Met getokkelde gitaren en accordeon en specifieke strijkerarrangementen zet Streitenfeld een sfeertje neer die goed past bij de komedie-aspecten van de film. De eerste van die tracks begint overigens met wat vreemde elektronische effecten en muzikale kleuringen, die daarbij ook in de andere tracks voorbij komen. De muziek van Streitenfeld is behoorlijk aan de ingetogen kant en redelijk melodieus, al zijn de melodieën en arrangementen wat aan de saaie kant. Voor de film voldoen ze prima, maar als muziek om los van de film naar te luisteren valt het toch een beetje tegen. In de afsluitende track 'Wisdom' past Streitenfeld ook een soort close harmony koorklanken toe, maar
het helpt niet echt om de muziek aansprekender te maken. Het laatste gedeelte van deze langere track laat zelfs een soort ingetogen wals horen, maar de muziek beklijft niet echt.

Kortom, met A Good Year heeft Marc Streitenfeld een score gecomponeerd die los van de film wel aardig is, maar ook niet meer dan dat. De muziek is behoorlijk aan de ingetogen kant, met de nodige Franse kleuring in de muziek. Tegelijk bevat een deel van de muziek de nodige elektronische klanken en effecten, vooral in de eerste scoretrack. De melodieën zijn aardig, maar blijven niet hangen. Naast de muziek van de score bevat het album ook nog twaalf behoorlijk gedateerde songs, zowel Engelstalige als Franstalige, die niet allemaal even fraai zijn. Een paar songs zijn dat overigens wel. De waardering voor de muziek van de score komt niet hoger dan 70 uit 100 punten en de songs blijven hangen op 62 punten, waardoor dit album met 65 uit 100 punten net een zeventje haalt.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More