Chandni Chowk to China


Movie | Released: 2009 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.S.I.D.H.U.5:05
2.Chandni Chowk To China4:04
3.India Se Aaya Tera Dost6:29
4.Tere Naina4:18
5.Chak Lein De4:26
6.CC2C3:44
7.Chandni Chowk To China (Remix)4:41
8.Chak Lein De (Remix)4:36
 37:22
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Chandni Chowk to China - 08/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Vaak genoeg worden er pogingen gedaan om de films uit India en omgeving, het zogeheten Bollywood, in Amerika en Europa te slijten. Want deze films zijn vaak van hoge kwaliteit, hebben bloedmooie speciale effecten, goede muziek en bijzonder goede acteurs. Warner Bros. doet een verwoede poging om de nieuwste kraker uit Bollywood Chandni Chowk to China aan de man te brengen. En dat lukt ze aardig. In vrijwel alle grotere zalen in Europa draait de film met succes of wordt binnenkort vertoond. Het verhaal van de film is zeer droevig (een man die huis en haard moet verlaten voor een heilige oorlog in China), maar met een zeer opgetogen soundtrack. Tel daarbij op dat er enkele bekendere topacteurs bijrollen hebben, waaronder Ken Watanabe en een cameo van Jim Belushi en Jackie Chan.

Het album bevat maar 8 nummers, maar heeft genoeg power om een goede indruk achter te laten. Het eerste nummer is dan ook niet zo bijzonder, alhoewel de instrumentatie dat zeker wel is. Het orkest op de achtergrond speelt hier en daar zacht, de strijkers tussendoor zijn goed gevonden. Een vrolijk nummer, waar we helaas als Europeanen weinig van verstaan. De tweede track met dezelfde titel als de film is de leukste en beste track. Hierin zingt de hoofdrolspeler Neeraj Shridhar het hoofdnummer van de film, een vrolijk en heldhaftig nummer waarbij we met z'n allen uit volle borst kunnen meezingen: "From Chandni Chowk to China!" Want jawel, dit nummer bevat een snufje van de Engelse taal. Na een grootse Chinese opening, brengt een lekkere beat je als luisteraar naar een andere wereld. En wanneer het refrein wordt gezongen blijf je luisteren, want eigenlijk is dit nummer helemaal niet zo gek!
De track 'India Se Aaya Tera Dost' begint als een soort R&B nummer en transformeert langzaam in een vrolijke meedeiner, waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan. Het nummer 'Chak Lein De' bevat op zijn beurt enkele zeer aanstekelijke orkestrale samples, die zeer goed afsteken bij de ietwat simpele drum-and-bass. Je moet er van houden, maar wanneer je vergeet dat de leadsinger vocaal niet de beste is, hou je een prima nummer over. Het humoristische nummer 'CC2C' start nogal rasistisch met de tekst: "Yo nikker!" Vervolgens horen we een soort 50 Cent, alleen dan afkomstig uit India. Niet heel memorabel te noemen. De twee remixes die op het album zijn opgenomen zijn voor de liefhebbers zeerzeker de moeite waard. Het is alleen niet echt filmmuziek te noemen. Desalniettemin bevatten de twee tracks aanstekelijke melodielijnen en clowneske geluiden zoals "Haaajaaa!".

Met Chandni Chowk to China openen hopelijk de poorten in Europa en de rest van de wereld naar Bollywood. En met deze zeer goede film, met spetterende special effects, bloedstollende actiescenes en de vrolijk musical-achtige liedjes doet men een stap in de goede richting. Het is dan ook zeer aan te raden en de moeite waard deze prent te gaan bekijken in je plaatselijke cinema. En schaf daarna eens deze soundtrack aan, wat een leuke variatie is op de hedendaagse vooral Amerikaanse filmmuziek. Een onverwacht goede soundtrack voor een genre film wat nog altijd erg ondergewaardeerd wordt!


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More