Wit Licht


Universal Music (0602517955684)
Movie | Released: 2008 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Nhamoinesu2:58
2.Abu Abducted1:53
3.River Crossing1:14
4.Rebel Commander3:03
5.Anna's Theme1:54
6.The Search Begins1:40
7.Into The Camp1:48
8.Satellite Phone3:02
9.The Fountain (Anna's Theme Reprise)1:19
10.High In The Air2:44
11.Massacre On Sunday1:33
12.Aftermath Of Mine1:38
13.Eduard Breaks Down1:30
14.The Tree4:02
15.The Boat1:11
16.Eduard's Arrival1:01
17.Sunset At The Air Strip1:57
18.Abu And Eduard1:33
19.White Light (Anthem)3:39
20.The Plane Arrives3:00
21.On The Runway4:15
22.Whight Light (Adagio)3:49
23.Amani Hakuna4:13
 54:55
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Wit Licht - 06/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
De man van 28 miljoen en Neerlands trots, dat is niemand minder dan Marco Borsato. Hij ontketende in de zomer van 2008 een ware rage in Nederland met zijn Wit Licht drieluik: een reeks concerten, een nieuw album en een heuse speelfilm met Borsato in de hoofdrol. De commerciele machine draait nog steeds overuren, het aantal bioscoopbezoekers voor de speelfilm is enorm. Kortom, een groot succes. In Belgie draait de film inmiddels ook in enkele zalen en zullen er in maart ook enkele concerten zijn in het Sportpaleis te Antwerpen. Tijdens de concerten in Arnhem in het Gelredome werd al een tipje van de sluier opgelicht over de prent. Kindersoldaatjes, genocide, eerwraak en mensonterende gebeurtenissen zijn nog steeds aan de orde van de dag in Afrika. Een vriendje van de zoon van het personage van Borsato wordt op klaarlichte dag ontvoerd en opgeleidt tot soldaat. Na aandringen gaat Borsato op zoek naar hem en komt in een wereld terecht waar hij liever uit was gebleven. Dankzij een groot budget (een van de hoogste in tijden voor een Nederlandse film) ziet de film er ontzettend geslepen uit en bevat het bloedstollende Hollywood-alike actiescenes.

De vrij onbekende componist Nick Laird-Clowes componeerde samen met het London Symphonic Orchestra een groots opgezette soundtrack voor de film. Waar we niet aan ontkomen is de Afrikaanse invloed in de muziek. Dat krijgen we te horen in de vorm van veel Afrikaanse percussie. Het album opent rustiek en ingetogen met het nummer "Nhamoinesu", maar al snel slaat de sfeer om naar grimmig. "Abu Abducted" is een kort suspense-nummer wat de ontvoering kracht bij zet. Lang uitademende strijkers en enkele syntesizereffecten geven de kriebels. Het mooiste thema van het album krijgen we te horen in de track "Anna's Theme". Een prachtige en rustige pianosolo, in combinatie met zachte strijkers werken verkwikkend. Alleen werkt de speelduur niet mee. Met nog geen 2 minuten is deze track te kort en komt het niet van de grond. "Satellite Phone" is een opzwepend nummer met enkele climaxen erin verwerkt in de vorm van onrustige strijkerarrangementen. In "Massacre on Sunday" komt er eindelijk wat diepgang in de muziek. Een cello speelt de sterren van de hemel en geeft een laagje kippenvel. Het verdriet van het bloed wat gevloeid is in de film komt duidelijk naar voren. De negentiende track van het album, "White Light", vormt het hoofdthema van de soundtrack. In de film gebruikt men dit thema met enkele regelmaat. Het is een rustig en wederom ingetogen stukje muziek, waar toch wel een dosis Afrikaanse muziek mist. "On The Runway" vormt de begeleiding van een actiescene in de film. Maar als je de track beluistert komt dat niet naar voren. "Amani Hakuna" is een Afrikaanse song met een onbekende zangeres, niet heel erg bijzonder te noemen.

Wit Licht bevat zeker enkele hoogtepunten, te beginnen de prachtige strijkerarrangementen. Nick Laird-Clowes komt hiermee zeker weg. Waar hij niet mee weg komt is het gemis aan thematiek en diepgang. Vaak is de muziek ook erg eentonig en vooral underscore. De solo's van de cello zijn daarentegen weer een waardevolle aanvulling. Pluspunten en minpunten dus, die samen een gemiddelde soundtrack vormen. Het luistergenot is ver te zoeken...het is dan ook vooral een nuttige soundtrack die de beelden perfect weten te ondersteunen. Los de tracks beluisteren is toch wel een hele kluif. Mocht Wit Licht een vierluik van Marco Borsato zijn, dan is dit deel -de soundtrack van de film- helaas de zwakste schakel!


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More