Largo Winch


Movie | Released: 2008 | Film release: 2008 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Largo Winch3:07
2.Lea’s Theme1:47
3.Dimna Yudda Performed by Chet Nuneta2:01
4.Chosen One5:48
5.Nerio’s Theme2:38
6.Chase Latino1:28
7.Two Brothers1:41
8.The W Building2:47
9.Mato Grosso Escape1:55
10.Meyer’s Ear1:42
11.Croatian Sorrow4:14
12.The Orphanage2:26
13.Hidden Souvenirs2:51
14.Dugi Otuk1:26
15.Vision In The Waves1:08
16.Largo Jumps1:34
17.Anna’s Death3:48
18.Melina3:13
19.The Deal2:16
20.Korsky3:12
21.Freddy's Betrayal1:43
22.Ferguson1:30
23.Hong Kong Chase1:24
24.On The Run3:18
25.Roof Fight2:27
26.Epilogue2:01
 63:25
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Largo Winch - 05/10 - Review of Peter Van Riet, submitted at (Dutch)
Verfilmingen van Franse en Belgische stripreeksen zijn altijd een beetje een probleemkind geweest. Buiten enkele oudere 'verfilmingen' en series; zoals die van Kuifje met de stem van Michael Pas & een ludieke kinderserie van Robbedoes had het merendeel van de magere pogingen niet veel om het lijf. (Dingen als 'Suske en Wiske en de Duistere Diamant kunnen mijns inziens niet eens een film genoemd worden & de meest recente films van Asterix en Obelix waren, als we eerlijk moeten zijn, niet veel meer dan een belachelijke uitvergroting van een nochtans vrij intelligente serie).

Wat Largo Winch betreft qua serie, mag dit toch wel tot één van de betere Belgische stripseries gerekend worden (ik heb zelf ook nog een tijdje de strips gevolgd); wat resulteerde in het maken van een serie, die ik nooit heb gezien, maar blijkbaar niet slecht was.

En nu is er dus de film 'Largo Winch', die niet meteen lovende kritieken krijgt; al spreek ik me daar niet over uit aangezien ik de film niet zag en me niet te veel wil laten beïnvloeden door mogelijk typerend elitair Focus Knack-gezwets. De film zou qua verhaal een samenvatting zijn van de eerste 4 strips (wat op zich bij mij al wel de wenkbrauwen doet fronsen), maar in the end gaat het hier niet over de film maar over de muziek ervan.

Die is hier gecomponeerd door Alexandre Desplat, toch niet de eerste de beste, en het moet gezegd zijnde dat de muziek die een eerste keer op de achtergrond hier weerklonk tijdens het schrijven van de eerste 3 alinea's me best leuk leek op een verrassende manier.

Met 26 tracks vind ik het aantal nummers persoonlijk nogal teveel, al is dat eerder een persoonlijke kwestie. Het openingsnummer is een groots orkestrale sfeerzetter met mooie harmonische wendingen die meteen ook een suspensesfeer inzetten. (Het deed me bij tijd en wijlen wat denken aan een David Arnold-score) 'Dimma Yudda' is één van de eerste tracks die de rijkheid van de score bevestigt met een Laïs-achtig stukje compositie met oost-europese invloeden, wat een leuke toevoeging is aan de soundtrack. - die oost-europese invloed komt meteen ook terug in verschillende andere passages van de score. Samen met Suspense & James Bond/mission impossible-achtige sfeer zijn dit de 3 parameters die als een rode draad die door de gehele score lopen met verschillende actienummers die wel interessant zijn, maar waar de originaliteit nogal ver te zoeken is.

Op technisch/functioneel vlak zal de soundtrack ongetwijfeld wel zijn werk doen, maar op muzikaal vlak biedt het eigenlijk niet veel meer dan een samenraapsel van verschillende cliché-thematische wendingen uit alle mogelijke spionage-achtige scores, met her en der een elektronische beat om het geheel wat een hipper en hedendaagser imago te geven. Mijn grootste kritiek op deze score is voornamelijk dat de thema's er allemaal wel zijn, maar dat ze voor het overige niets echt speciaal toevoegen dat deze score onderscheidt van andere scores; wat naar mijn mening toch echt wel een must is, eer ik een score echt goed ga vinden; met louter wat clichématige dingen die ik al 1000 keer eerder heb gehoord word ik nu eenmaal niet overtuigd. Ook vind ik de orkestraties over het algemeen nogal dunnetjes. Het gevolg ook van de lange tracklisting, is dat alle tracks heel erg kort zijn en er amper tijd is voor een muzikale ontwikkeling die echt de moeite waard is, wat mij toch eerder de neiging geeft de aandacht te geven dan verschillende korte tracks die het vooral moeten hebben van zijn directe impact.

Te vermijden dus als je zoekt naar enig spoortje van originaliteit; echter als je van de film hebt genoten en wel houdt van clichéwendingen is deze soundtrack best wel aan te reden. Functioneel ongetwijfeld meer dan oké, maar niet meer dan dat.
Largo Winch - 06/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Multimiljardair Nerio Winch is grootaandeelhouder van zijn bedrijf 'Groupe W'. Hij heeft zelf geen kinderen en als hij een opvolger zoekt gaat hij naar Kroatië, waar hij Largo vindt en adopteert. Hij laat hem samen met een ander kind opgroeien bij een ander echtpaar. Als Largo wat ouder is geworden haalt Nerio hem terug om hem klaar te stomen voor het leiderschap van het bedrijf. Maar als Largo op zoek gaat naar z'n werkelijke afkomst wordt dit door Nerio geweigerd en Largo vertrekt naar Brazilië. Dan wordt z'n vader Nerio vermoord en blijkt Largo de enige erfgenaam....

De muziek voor deze Franse actie-trhiller is van Alexandre Desplat, die er de World Soundtrack Award mee won.
De score opent goed met een aantal thema's voor verschillende personages en het gezongen 'Dimna Yudda'. In vrijwel alle tracks van de eerste helft van de score sluimert de suspence, terwijl de orkestraties erg goed zijn en de melodieën vaak prettig klinken, vooral bij de 'theme'-tracks.
De door Desplat gecomponeerde thema's zijn mooi, maar niet echt pakkend; ze blijven niet hangen. De kleuring is een beetje melancholiek, terwijl de hoofdmelodie van de thema's er niet uitspringt. Dat helpt allemaal niet mee om het aansprekende muziek te laten zijn. De track 'Chosen One' laat het (hoofd)thema nog wel het beste naar voren komen in verschillende instrumentaties van onder andere piano en altviool. Ook 'Croatian Sorrow' is een andere fraaie thematrack. Deze beide zijn de langste tracks van de score en horen daarmee gelijk ook bij de fraaiste. Ook de korte 'Epilogue' hoort daarbij.

Naast de fraaiere thema-tracks bevat de score een groot aantal thriller- en actietracks. Sommige zijn rustig, met een hoog suspencegehalte, die door het arrangement bereikt wordt, andere zijn up-tempo tracks met veel snelle percussie of ijle strijkers. Ook gaat Desplat hierbij de elektronische effecten niet uit de weg. Sommige van die thrillertracks zijn best fraai, zoals 'The W-Building' of 'Dugi Otuk'. Andere zijn minder prettig beluisterbaar, zoals de snelle achtiethrillertracks 'Mato Grosso Escape', 'Largo Jumps' of 'On The Run'.

De score bevat een paar wat apartere tracks. Een daarvan is het volledig à capella gezongen 'Dimna Yudda', een andere is het Zuid-Amerikaans klinkende salsa-achtige 'Chasse Latino'. Ook 'Hidden Souvenirs' is een wat afwijkende track, die met wat vervreemdende zang begint, waarna het overgaat in 'gewone' thriller-muziek.

Kortom, de score voor Largo Winch van Alexandre Desplat bevat zowel fraaiere thematracks als minder fraaie thrillertracks. Soms doet de stijl wat aan David Arnold denken, soms aan Mychael Danna, of weer andere. Toch heeft Desplat zeker een soort eigen stijl of eigen stijlkenmerken, die je ook in deze score goed horen kunt.
Het is wat jammer dat de thema's niet wat meer aanspreken en qua melodie wat vlak zijn, wat deels door de licht melancholieke sfeer komt. Daarnaast zijn er veel tracks met thriller- en actiemuziek, die vaak minder prettig in het gehoor liggen.
Natuurlijk laat de componist z'n score zo goed mogelijk bij de film aansluiten, wat per definitie gevolgen heeft voor de score en of je deze muziek als mooi of niet mooi beoordeelt. Voor mij blijft de waardering hangen op 64 uit 100.
Largo Winch - 07/10 - Review of Joris Hermy, submitted at (Dutch)
Alexandre Desplat is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de wereld van filmmuziek. De man wist in de afgelopen jaren een indrukwekkende reputatie uit te bouwen met een boeiende oeuvre waarin hij Europese films met gemak wist af te wisselen met big budget Hollywoodproducties. Bovendien zijn er weinig componisten die zo’n herkenbare ‘sound’ hebben als die van Desplat. De componist zit verder niet verlegen om muziek te schrijven voor blockbusters. ‘Largo Winch’ is een nieuwe poging om het spionage-genre verder nieuw leven in te blazen. Desplat componeerde hiervoor een dynamische score dat weliswaar meer op routine werkt dan dat het geval is met zijn eerder introvert werk.

Van bij de eerste noten herken je zijn muziek. Het thema leunt aan bij zijn muziek voor ‘The Golden Compass’. En de opname met het LSO en de brede melodieën die de componist bedenkt zijn vakkundig en puur entertainment. Dat Desplat niet alleen werkt op pompende adrenaline bewijst ‘Dimna Yudda’ kleurrijk gebracht door Chet Nuneta. Dit enorm poëtisch stukje muziek wordt ook verder in de score uitgewerkt. Naar mate de score vordert blijft de hoofdmelodie dankzij verschillende statements hangen. De componist heeft zich duidelijk geamuseerd met deze score. Een mooi voorbeeld daarvan is het swingende, catchy maar ook o zo korte ‘chase latino’.

Eenmaal voorbij de helft van de score introduceert Desplat een nieuw motief dat nét iets teveel gelijkenissen toont met de inmiddels alom gekende muziek van de Bourne-trilogy. De muziek wordt nochtans goed gebracht door Desplat en ook zijn typisch geluid valt niet te ontkennen. Maar het dalende basmotief blijft teveel vasthangen aan het gekende motief gecomponeerd door John Powell dat het de aandacht wegneemt van wat Desplat aan het brengen is. Een beetje spijtig maar Desplat zal ongetwijfeld ook gewoon doen wat de regisseur van hem verwacht. Al bij al een zeer aardige score om te beluisteren en met Desplat heb je altijd kwaliteit in huis. ‘Largo Winch’ is beter dan pakweg ‘Hostage’ maar het zwakkere broertje van zijn magisch meesterwerk ‘Birth’.

Nerio Winch, the renowned businessman with no family to inherit his empire, is found floating just a few yards from his yacht. Without their boss and figurehead, the W Group's board are incapable of ensuring the company's survival as it is already under attack from all sides on the world's financial markets. Who will inherit the group?

They are unaware that Nerio adopted a son almost thirty years earlier in a Bosnian orphanage and had him raised in total secrecy by a family of fishermen on the shores of the Adriatic.This son, Largo, who has been accused of drug trafficking, is now rotting in a prison in the depths of the Amazon.

Thus the young and handsome orphan Largo Winch is propelled, at the age of 26, to the head of Group W, his father´s business empire, after his adoptive father Nerio is murdered. Nerio's murder, Largo's imprisonment….. what if these two events were part of a single plot designed to seize control of the Winch dynasty?

Tomer Sisley stars as Largo in this action-packed move, the most expensive French production ever. The international cast is rounded out by Kristin Scott Thomas, Karel Roden, Gilbert Melki and Benedict Wong.

Largo Winch is based on a widely popular Belgian comic book series by Philippe Francq and Jean Van Hamme.

Alexandre Desplat (The Queen) contributes a James Bond-ian action score, full of adventure and intrigue. He most recently scored the music for The Girl with a Pearl Earring, Syriana, Birth, Hostage, Casanova, The Nest and The Painted Veil, for which he won the Golden Globe Award for Best Original Score, LosAngeles Film Critics Association Award for Best Music, and the 2006 World Soundtrack Award. Desplat received his first Academy Award nomination for Best Original Score for The Queen. He also won the Silver Berlin Bear at the Berlin Film Festival for Best Film Music in The Beat that My Heart Skipped.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Winner)
Trailer:







Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More