Aanrijding in Moscou


Disc AZ (5400443278014)
Movie | Released: 2008 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Aanrijding In Moscou3:03
2.Aanrijding In Moscou (Ledeberg Take)1:19
3.Badmassage Door Grote Neger1:06
4.Butterfly Valley2:05
5.Café Terminal4:47
6.Doubts & Clouds1:54
7.Finito1:18
8.Goesting1:47
9.Home Theme (1)0:54
10.Home Theme (2)0:55
11.Intense1:02
12.Lecca Lecca0:07
13.Matty' Theme1:57
14.Matty's Theme (Trio Version)3:29
15.Modder2:54
16.Ode to the Clumsy1:52
17.Romantique C'est Chic1:25
18.Salon de Misère1:30
19.Tuur (Featuring Shadowband Alpason)1:44
20.Una Notte Senza Amore È una Notte Perduta3:14
21.Una Notte Senza Amore È una Notte Perduta (Scene 21)3:13
22.Valse de Solitude2:13
23.Valse Des Frimeurs1:09
24.Wachtmuziek2:01
 46:58
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Aanrijding in Moscou - 07/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Zaterdag achttien oktober maakte ik tijdens de World Soundtrack Awards van het Vlaams, internationaal, Filmfestival voor het eerst kennis met Gent. Voor de toerist bekend als een prachtige stad met veel nostalgische huisjes, voor wie het kersverse langfilmdebuut van Christophe Van Rompaey, Aanrijding in Moscou bekijkt ook bekend als een sombere stad met lelijke flats. Ook maakte ondertekende hier kennis met de muziek van Tuur Florizoone, die met Aanrijding in Moscou zijn debuut als filmcomponist maakte. Tijdens de ceremonie werd zijn muziek magistraal uitgevoerd door het Vlaams Radio-orkest onder leiding van Dirk Brossé. Florizoone, die vereerd mag zijn door de hoeveelheid aandacht die hij krijgt in de filmmuziekwereld (WSA Public Choice Award, concert en een redelijk goede cd verkoop etc.), vertelde dat de sombere flats in de volkswijk Moscou te vinden zijn als je tram vier neemt. ‘Het is niet ver van de stad, aangezien niks ver is in België’, vertelde Tuur in zijn matige Engels.

Aanrijding in Moscou’ moet vast en zeker een moeilijke klus zijn geweest voor de onervaren Florizoone op het gebied van filmmuziek. Niet alleen omdat het zijn eerste filmscore is, maar ook omdat er in het verhaal over Matty, een vermoeide veertiger die door haar man Werner is ingeruild voor een jong ’dingske’, geen focus was op muziek en Florizoone weinig instrumenten te besteden had. Daar wordt dan ook de nek omgedraaid voor wie de score kent van de World Soundtrack Awards, waar de thema’s in nieuw leven geblazen worden door een groots orkest, wat een betere luisterervaring geeft dan op de cd.

Florizoone is op zijn zeventiende een jaar met zijn accordeon naar Brazilië geweest waar hij het instrument zeer goed heeft leren kennen. Daarnaast speelde Tuur van jongs af aan al piano en dat zijn dan ook de twee belangrijkste instrumenten van de score. Op papier krijgt dit alles een Amélie Poulain gehalte en ook tijdens het luisteren van de cd zal de muziek van Yann Tiersen in de gedachten van de luisteraar terugkomen. Enkel het typische Franse sfeertje dat de accordeon produceert ontbreekt en is vervangen door een depressieve, sombere, maar vooral mooie sfeer.

De eerste track op de soundtrack betreft het thema van Matty en dit is direct het beste thema van de score. Een piano treedt in en speelt het arthouse-achtige solo, waarna de accordeon zich toevoegt. De depressieve tonen werken ditmaal zeer goed en zorgen voor een hoop luisterplezier, maar helaas weet de score niet altijd te boeien door de schaarste aan instrumenten. Zo is de trage accordeonsolo ‘Wachtmuziek’ eerder saai dan knap, maar wordt gelukkig gevolgd door een nieuw hoogstandje. ‘Una Notte Senza Amore È Una Notte’ is het tweede duo van de piano en accordeon. In dit thema komt de piano wat harder naar voren, maar blijft het geheel wat bescheiden klinken. Dat is een ander verschil met de muziek van Tiersens Amélie, waar de muziek de show steelt met snelle en luide melodieën, maar dat is misschien appels en peren vergelijken.

Wie mierzoete Amerikaanse liefdesthema’s zot is kan zich prima vermaken met de muziek van Tuur Florizoone. Zijn muziek bevat een paar pareltjes van thema’s en zijn mindere stukken, is wat schaars maar is zeker de moeite waard. Florizoone combineert drama en depressiviteit met een stille liefde en zijn muziek ondersteunt ook nog eens droge humor die in de film verwerkt zit. Af en toe wordt de muziek verstoord door één van de originele dialogen die door Nederlanders ook wel ‘Vlaams gejengel’ genoemd zouden kunnen worden, maar dit drukt de pret zeker niet. Af en toe, zoals in het laatste nummer, waarin het thema van ‘Una Notte Senza Amore È Una Notte’ herhaald wordt, past de dialoog wel opvallend goed.

Tuur Florizoone staat elke keer weer klaar met een melodie, de één wat interessanter dan de ander, en weet zowel in de film als op de cd voor vermaak te zorgen. Alhoewel de soundtrack nooit een klassieker zal worden als Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, is deze zeker de moeite waard. De aandacht die Florizoone krijgt is misschien wat overdreven, maar ik moet toegeven dat Florizoone dit project zeer volwassen heeft aangepakt en ik blij ben dat hij zelf graag nog een keer de uitdaging aan gaat een filmscore te schrijven. Het zijn vooral de pianosolo’s van Aanrijding in Moscou die de soundtrack tot een goede score maken. De accordeon doet het geweldig op de achtergrond, maar de solo’s weten mij niet te vinden. Hopelijk durft Tuur in de toekomst iets vaker zijn muziek een climax te geven, al is zo een climax bij Aanrijding in Moscou misschien wat ongepast. Ik ben benieuwd naar het volgende werk van Florizoone, de man is precies op zijn plaats bij de Europese, romantische komedies.
World Soundtrack Awards: Public Choice Award (Winner)
World Soundtrack Awards: Discovery of the Year (Nominee)
The music of this soundtrack was used in:

Aanrijding in Moscou (Trailer)

Trailer:



This soundtrack trailer contains music of:

Aanrijding in Moscou (2008), Tuur Florizoone (Track 1. Aanrijding In Moscou) (Trailer)


Soundtracks from the collection: Belgian Cinema

Heterdaad II (1999)
Sicilia, La (1997)
Zaman (1982)
Mascara (1987)
Son Premier été (1976)
Marie (1993)
Toto le Héros (1991)
Alias (2002)
Sacrament, Het (1990)
Maître de Musique, Le (1988)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More