Austin Powers
International Man of Mystery & The Spy Who Shagged Me


RCA Victor US 11/07/2000 CD (0090266373529)
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Cartage/Following/Virtucon2:09
2.Opening/Norad/Evacuation3:28
3.Vanessa's Theme2:08
4.Evil Plot/Steamroller/Mutant Sea Bass2:08
5.Danger March1:29
6.Hit and Run/Heroic Austin1:25
7.Probe/Fembots/Evil Orbit1:59
8.Soul Bossa Nova2:38
9.I'm Back/Mini-Me/Time Portal2:27
10.Monkey Man1:21
11.The Shagga-nova3:00
12.Evil Island/Inside Out2:43
13.Felicity's Theme2:17
14.Laser Model1:31
15.Chess1:33
16.Blast Off/Fat Bastard/Prisoners2:36
17.Swinger Landing/10 Minutes Ago/Gonna Blow/Time Portal Reprise3:46
 38:37
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Austin Powers - 08/10 - Review of Wilco de Jong, submitted at (Dutch)
Twee overheerlijke, groovy scores op één CD! Wat wil je nog meer?

Na twee song albums van de twee Austin Powers films bracht RCA Victor gelukkig ook de originele filmmuziek van de hand van George S. Clinton uit! De muziek parodieert perfect John Barry's muzikale creaties voor de James Bond films en vooral haar schurkmuziek. Hoogtepunten hiervan zijn "Opening," "I'm Back" en "Mini-Me." ...Luisteren we hier naar muziek voor Dr. Evil of Ernst Stavro Blofeld? En let vooral op Clinton's dikke knipoog her en der naar de Space March van John Barry - geniaal! "Vanessa's Theme," "The Shagga-Nova" en "Felicity's Theme" zijn alledrie schone zwoele stukjes romantiek à la Henri Mancini. In "Evil Island" horen we prachtige tonen die doen denken aan You Only Live Twice. Zelfs Goldsmith-achtige actie is opgenomen in de composities.
Parodiërend of niet-parodiërend, alle tracks van deze soundtrack zijn even smakelijk als vermakelijk en liggen bijzonder prettig in het gehoor. Dus zowel lachen geblazen als kippenvel krijgen! Ook ontbreekt op deze uitgave natuurlijk Quincy Jones' "Soul Bossa Nova" niet.

Austin Powers Scores, Baby! En dat allemaal dankzij George S. Clinton's handige aanpak!
Austin Powers - 08/10 - Review of Arvid Fossen, submitted at (Dutch)
Mike Myers brengt in Austin Powers films ongetwijfeld de beste parodie op 007, en vooral de tweede Austin Powers film was een echte kaskraker. De parodie werd in deze film ondersteund door een geniale score van George Clinton. Hij componeerde een echte parodie op al de muziek van de James Bond film, zo werken de typische wendingen, actie of overromantische melodieën op zich al op de lachspieren. Maar dit alleen was nog niet genoeg, want de voor sixties spy Austin Powers gooit George Clinton er nog heel wat groove door. Je merkt het al, dit is een score die swingt, speelt met de luisteraar en tegelijk ontzettend toegankelijk is omdat ze vol met herkenbare elementen zit. Van de talrijke Austin Powers cd releases moest je het tot nu toe stellen met een serie van groovy songs die in de verste verte niet in de films voorkwamen. Deze nieuwe score only release is aan te raden aan iedereen die van filmmuziek houdt en veel plezier heeft beleefd aan de Austin Powers films. Yeah, baby, yeah!


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More