Crank


Lakeshore Records (0780163387124)
Movie | Release date: 08/29/2006 | Film release: 2006 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.A Warrior's Death (film dialogue)0:13
2.Metal HealthQuiet Riot5:16
3.Nasal Spray (film dialogue)0:05
4.Trix Are For KidsCrowd0:49
5.You Stop, You Die (film dialogue)0:04
6.BanderaControl Machete4:30
7.Small Children (film dialogue)0:06
8.New NoiseRefused5:04
9.Chinese Shit (film dialogue)0:04
10.Chinatown Paul Haslinger1:25
11.Hardcore Shit (film dialogue)0:05
12.Kill All the White MenNOFX2:46
13.Dipsy Doodle (film dialogue)0:04
14.Everybody's Talkin'Harry Nilsson2:47
15.Adrenaline Junkie (film dialogue)0:07
16.Turn Me LooseLoverboy5:33
17.Haitian Cab Ride Paul Haslinger0:57
18.Achy Breaky HeartJarrett & Long2:54
19.Check List (film dialogue)0:13
20.AndrenalinaDavid Rolas4:04
21.I Kill People (film dialogue)0:09
22.Bring Us BulletsRocket from the Crypt3:12
23.Eve's Machine (film dialogue)0:11
24.Let's Get It OnGerald LeVert4:25
25.Does She Know? Paul Haslinger0:46
26.Stayin' AliveSleeping4:25
27.How Much? (film dialogue)0:04
28.Meva JuanErica Garcia0:55
29.Juice Me (film dialogue)0:24
30.Guasa GuasaTego Calderon5:17
31.It's a Miracle (film dialogue)0:05
32.MiraclesJefferson Starship6:51
 63:49
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Crank - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse actiekomedie Crank koppelt cynische grappen aan adrenalineverhogende actie. De film is geregisseerd door Mark Neveldine en Brian Taylor, die samen ook het script schreven. Bij al hun films werken deze beide mannen samen en zo hebben ze ook samen de regie gevoerd bij de opvolger van deze film. De film was behoorlijk succesvol, vandaar ook dat er een opvolger moest komen, die de titel Crank: High Voltage kreeg.
Het verhaal draait om de huurmoordenaar Chev Chelios (Jason Stratham), die voor een misdaadbende werkt. Hij krijgt opdracht om een maffialeider om te leggen en dat lijkt te lukken. Maar er wordt tegen hem samengespannen, waarbij ook zijn eigen baas betrokken is. Hij wordt vergiftigd en om te overleven moet hij zijn hartslag en adrenalinespiegel constant hoog houden. Dat probeert Chelios door continu de spanning en het gevaar op te zoeken en ondertussen een antiserum en de daders van zijn vergiftiging op te sporen...

De score bij de film is van Paul Haslinger.
Van de muziek bij de film is een soundtrack uitgebracht, met daarop slechts een paar tracks van Haslinger's score. Haslinger's muziek heeft een hoog psychedelisch karakter en ligt daardoor niet gemakkelijk in het gehoor. Met name een track als 'Haitian Cab Ride' bestaat vooral uit soundscape-achtige geluiden en effecten. Bij een track als 'Chinatown' zou je Oosterse klanken verwachten, maar niets is minder waar. Het is muziek met een hoog rock & roll gehalte, waarbij jankende elektrische gitaren het niet aangenamer maken. Ook de bluesy koperblazers doen hier goed hun best. De derde en laatste track van Haslinger's score is 'Does She Know'. Dit is vooral tamelijk rustige underscore, die voorbij glijdt in de korte 46 seconden die de track duurt.

Verder bestaat het grootste deel van de score uit bekende en minder bekende songs. Een groot deel valt eigenlijk onder de noemer Hard Rock. Dat begint al gelijk met de eerste song 'Metal Health' en ook de tweede song 'Trix are for Kids' is een ruige rocksong in een hoog tempo.
'Bandero' is een soort rapsong, die toch wel erg eentonig is. Het opvallendste aan deze song is de kreunende vrouwenstem die steeds terugkomt. Met 'New Noise' volgt weer een ruige Hard Rock song met een hoop geschreeuw en raggende gitaren.
De band NOFX zingt zijn song in een soort laid back Carribean stijl, zoals Peter Tosh dat ook zou doen. Harry Nilsson zingt vervolgens zijn overbekende hit 'Everybody's Talkin'', voor mij een van de fraaiste tracks van dit nogal ruige album. 'Turn Me Loose' is een song in een electro-pop stijl, met een hoop synthesizermuziek. Een heel aardige song.
Nog een bekende song is 'Achy Breaky Heart', die hier een wat meer elektrische versie krijgt. Het tempo blijft even laag. 'Adrenalina' is weer een rapsong en daar moet je toch wel van houden, wat ik niet echt doe. Met 'Bring Us Bullets' volgt weer een nogal ruige hard-rock song, met veel jankend gitaarwerk.
Een rustige interval volgt met 'Let's Get It On', wat een fraaie, wat zoetige soulsong is, waardoor de song eigenlijk wat uit de toon valt op dit album.
De BeeGees schreven ooit hun hitsong 'Stayin' Alive' voor de muziekfilm Saturday Night Fever uit 1977. De versie op dit album blijft redelijk dicht bij het origineel met hun fraaie harmonische zang. Wel is de instrumentatie wat minder gelikt en spelen elektrische gitaren een belangrijke rol in deze toch heel aardige uitvoering.
'Meva Juan' is een Zuid-Amerikaans getinte song, die op een nogal lijzige manier gezongen wordt. Wat volgt is de irritante song 'Guasa, Guasa', wat een soort Zuid-Amerikaanse rapsong is.
De afsluitende track op dit album is 'Miracle' van de bekende formatie Jefferson Starship. Ze hadden hiermee een kleine hit in 1975. Het is een wat softe en wat saaie rock-ballad, maar op zich wel een aardige song.

Van de 32 tracks op dit album bestaat bijna de helft (14 tracks) uit hele korte tracks met dialoog uit de film. De meeste van die tracks duren niet langer dan een paar seconden, waarin 1 zinnetje gesproken wordt. Een paar tracks duren langer, soms meer dan 20 seconden en daarin wordt wat meer verteld. Het is wel grappig om te horen, maar liefst niet al te vaak. Het album opent ook met zo'n dialoog-track, waarin Stratham een aantal zinnen oplepelt.

Kortom, met Crank heb je een soundtrack in handen die vooral thuishoort in het steviger rock-genre. De vele songs variëren nogal, maar de meeste zitten in het hard-rock genre. Een paar songs zijn bekende oudjes, soms in een nieuw jasje. Ook zijn er een aantal rapsongs opgenomen en een paar met een meer Caribbean of Zuid-Amerikaanse kleuring. De drie tracks van score-componist Paul Haslinger zijn niet zo aangenaam om naar te luisteren. En dat geldt zeker ook voor de vele korte tracks met dialoog uit de film. De waardering voor dit album komt dan ook niet hoger dan 47 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More