Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Beowulf


Warner Bros. Records (093624989646)
Movie | Release date: 11/16/2007 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track Artist/Composer Duration
1.Beowulf Main Title0:53
2.First Grendel Attack1:50
3.Gently As She GoesRobin Wright-Penn1:36
4.What We Need Is A Hero1:40
5.I'm Here To Kill Your Monster1:46
6.I Did Not Win The Race2:15
7.A Hero Comes HomeRobin Wright-Penn1:08
8.Second Grendel Attack4:02
9.I Am Beowulf4:33
10.The Seduction4:03
11.King Beowulf1:44
12.He Has A Story To Tell2:42
13.Full Of Fine Promises1:11
14.Beowulf Slays The Beast6:02
15.He Was The Best Of Us5:23
16.The Final Seduction2:24
17.A Hero Comes Home (End Credits Version)Idina Menzel3:11
 46:22
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Beowulf - 08/10 - Review of Tom H., submitted at (Dutch)
Beowulf is het oudste, bekende gedicht in de Engelse taal. Haar oorsprong ligt niet in Engeland maar op het Europese continent waar het epos reeds voor de negende eeuw in een orale traditie werd overgeleverd. Het werd door de kolonisten over het Kanaal meegedragen en de drieduizend lijnen werden uiteindelijk rond 900 voor het eerst neergepend door monniken. Het is vreemd dat zulk gewelddadig gedicht in een abdij door een geestelijke scribae werd genotuleerd; hoewel het monster Grendel als nazaat van de moordenaar Kaïn (die in de Bijbel zijn broer Abel het hoofd inslaat met een steen en een nazaat van de directe bloedlijn van de eerste mensen Adam en Eva) wordt geportretteerd, is het gedicht eerder de nalatenschap van de heidense beschavingen die zich naast het Christendom in Europa hadden ontwikkeld en reeds een grote nalatenschap van mythologische figuren en helden hadden opgebouwd in de eeuwen voordien. De monniken, die afstammelingen waren van de Vikingen, hielden hun verleden dus in stand. Beowulf is vooral een heldenepos en verhaalt de lotgevallen van de held, die zijn naam gaf aan het epos, en zijn strijd tegen een gewelddadig monster Grendel - half duivel, half man - die sedert lange tijd bloederige aanvallen ondernam tegen de hallen van koning Hrothgar. Beowulf zeilde vanuit Zweden naar het rijk van Hrothgar wiens soldaten en masse stierven door de klauwen van Grendel. Uiteindelijk kwam het tot een finale confrontatie tussen het monster, zijn even afgrijselijke moeder en onze held.

De toon van het gedicht is erg gewelddadig maar wordt tevens aanzien als één van de meest geavanceerde literaire meesterwerken van de Vroege Middeleeuwen. De kracht van het werk ligt hem vooral in de harde klanken van het Oud-Engels waarin het gedicht werd opgesteld. Het Oud-Engels was een taal met veel medeklinkers die sterk werden geclusterd zodat de mond een haast grommend geluid produceerde wanneer de taal werd gesproken. Voorbeelden hiervan zijn nog steeds terug te vinden in het hedendaagse Engels; woorden als strenght, breath of crash komen hierbij in gedachten. Het gebruik van hoofdrijm in het gedicht - woorden met dezelfde letters worden gebruikt zoals in “steap stanlitho, stige nearwe” (stijle steenhellingen, nauwe paden) om een gevoel van rijm op te wekken - werkt het gevoel van geweld en chaos enkel nog meer in de hand. De muziek die Alan Silvestri voor Robert Zemeckis’ film componeerde weet perfect het gevoel van geweld en gruwel te typeren en doet het literaire werk dus alle eer aan. “Beowulf” markeert de twaalfde samenwerking tussen regisseur en componist. Eerdere collaboraties waren onder andere “Back to the Future”, “Forrest Gump”, “Cast Away” en meer recentelijk “The Polar Express”. Met deze laatste heeft “Beowulf” gemeen dat beide films geheel met de computer werden afgeleverd. Nu is deze methode niet geheel nieuw te noemen. Gamegigant SquareSoft presenteerde enkele jaren terug een soortgelijke project rond haar succesrijke computerspel Final Fantasy. Ook deze film trachtte de werkelijkheid zo accuraat mogelijk weer te geven en de muziek werd net als Zemeckis’ film afgeleverd door een symfonisch orkest die de composities van Elliot Goldenthal van het nodige pathos voorzag. Hoewel de techniek opnieuw haar standaarden heeft verlegd en de computergeanimeerde personages er weer wat beter uitzien dan destijds bij “Final Fantasy: The Spirits Within”, loopt het toch nog af en toe mank met de illusie die de makers wilden creëren dat je naar een film zit te kijken met protagonisten die door echte acteurs werden gespeeld. Ook Silvestri’s muziek werd niet door iedereen met open armen onthaald. De muziek lijdt immers aan een chronisch gehalte van pompende ritmes en pompeuze heraldiek die doet terugdenken aan de muziek voor “Van Helsing”.

Het probleem zit er hem in dat in tegenstelling tot “Van Helsing”, Silvestri voor “Beowulf” geen enkel noemenswaardig thema poneert die bij de luisteraar echt blijft hangen. Voor de gevechten van de held introduceert Silvestri een erg pompeus thema met de nadruk op een scanderend mannenkoor en zware kopers. Het thema wordt geïntroduceerd in de eerst track en start wat ongelukkig met een vreemde, moderne toets door een elektrische gitaar maar evolueert gelukkig naar een orkestrale versie, hoewel de gitaar aanwezig blijft. Ook in de reprise in “What We Need Is a Hero” en “I Did Not Win The Race” is het thema prominent aanwezig. Vaak is de uitvoering erg chaotisch en wordt er sterk de nadruk gelegd op percussie. Het perfecte thema voor het karakter Beowulf. Een zachter en meer teder thema voor de koningin wordt door Silvestri gebruikt in “I Am Beowulf” en krijgt een herhaling in “He Has a Story to Tell”, “Full of Fine Promises” en “He Was The Best of Us”. Voor het eerst wordt de rijkdom van de strijkers gebruikt. Een soloviool meandert boven de melodie uit en sluit mooi aan bij de robuuste kopers die het thema van Beowulf traag en gestaag opvoeren. Deze cues vormen het hoogtepunt van het album met hun sterk tragisch karakter en mooie koorpartijen, hoewel er enkele spielereien in zitten die sterk gelijken op het “Mary Me” thema uit “Pirates of the Carribean: At World’s End”. De laatste minuten van de score van Beowulf zijn tevens de knapste. In de 6 minuten durende cue voor de afslachting van de zoon van Beowulf in “Beowulf Slays the Beast” mag het orkest haar beste beentje voorzetten en levert samen met de Page L.A. Studio Vocals een heerlijke actietrack af die niet moet onderdoen voor Silvestri’s vroegere werk en haast een hybride vormt tussen de chorale composities van Howard Shore voor de Lord of the Rings trilogie en de zware percussie die Hans Zimmer gebruikt in “The Last Samurai”. Na het magische “He Was The Best of Us” sluit de componist zijn scoregedeelte af met een wel erg povere track. “The Final Seduction” is ronduit geheimzinnige underscore en sleep twee minuten aan zonder naar een hoogtepunt toe te werken en eindigt in de meest vreselijke combinatie van koperblazers en synthesizers. Dit thema is de reïncarnatie van Grendells moeder (Angelina Jolie).

Naast score verzorgde Silvestri ook enkele liedjes, die doorheen de film werden verwerkt en verder breien op de drie thema's van de hoofdpersonages. “Gently as She Goes” en “A Hero Comes Home” zijn erg klassieke, maar heel aannemelijke tracks die het gewelddadige ritme van de score even doorbreken. De prachtige stem van Robin Wright-Penn doet echt wonderen en tillen de eenvoudige melodieën naar een hoger niveau. Iets minder hoogstaand is de samensmelting van rock en klassiek in “A Hero Comes Home (end title)” en doet denken aan de toevoegingen van Patrick Doyle voor “Eragon” en Hans Zimmer voor “King Arthur” waar ze hun score omvormen tot een eindlied. De arrangementen zijn tamelijk mooi, er is een knappe opbouw tot een grandioze bridge en apotheose en de haast Ierse invloeden zijn publiektrekkers. Toch vind ik dit iets te gemakkelijk en lijkt het nummer zo weggelopen uit een Eurovisie Song wedstrijd. De drie minuten durende track is qua lengte alleszins uiterst geschikt.

De muziek voor “Beowulf” is typische actiemuziek met enkele mooie bewegingen, maar het overgrote gedeelte van de score is bezaaid met pompende ritmes en schetterende kopers. Helaas haalt Silvestri het niveau van “Van Helsing” in deze soundtrack niet. Toch bevat het album een paar erg goede en solide cues die niet opvallen in hun originaliteit noch in hun melodische herkenbaarheid. Hoewel de muziek schitterend bij de film past, is het op album toch eventjes wennen aan de vaak erg wisselden tempi en geluidsterkten die variëren van cue tot cue. De liederen die werden gecomponeerd zijn het hoogtepunt van het album, naast het mooie, maar erg onoriginele emotionele thema die Silvestri poneert in “I Am Beowulf”. Al bij al is dit een degelijk album, maar is dit zeker niet Silvestri’s beste werk. Voor liefhebbers van orkestrale, klassieke actiemuziek is deze soundtrack niet te versmaden. Voor filmmuziekliefhebbers is dit een mooie aanwinst en biedt het album een uur aan degelijke actiemuziek aan; niet zo herkenbaar als een Zimmer score, maar zeker even bedachtzaam.
Beowulf - 08/10 - Review of Edmund Meinerts, submitted at (English)
The third millenium was looking immensely promising for Alan Silvestri after his work for Stephen Sommers’ The Mummy Returns and Van Helsing re-established him as a number-one choice for action-adventure film music. From the trailers, it seemed as though Robert Zemeckis' bizarre idea of a motion-capture Beowulf would beat out even 300 for epic excess. The perfect opportunity for Alan Silvestri to pump some serious steroids into the already over-the-top Gothic splendor of Van Helsing.

The album opens extremely promisingly with the way-too-short 'Beowulf Main Title' (though the same sound continues into 'What We Need is a Hero'). Some will hate it, some will love it; for whatever reason, I adored the in-your-face combination of synths, shouting heave-ho male choir, pounding percussion and a stirring horn fanfare to represent the character of Beowulf. It is, indeed, very much like Van Helsing’s Dracula theme on steroids – same pounding rhythm, similar chanting choir. Despite this epic statement, though, it's a very one-dimensional theme with very little in the way of counterpoint or harmony. This is not a display of compositional weakness on Silvestri's part, but rather a conscious decision, as I shall explain.

Outside of the aforementioned two cues (totalling less than three minutes on the short album, but they are three absolutely essential minutes to anybody compiling Silvestri's ballsiest moments), the theme never returns to its full, bombastic statement. This is because Zemeckis' film takes the traditionally one-dimensional, 'perfect' hero that is Beowulf and creates a flawed, three-dimensional character (with only partial success, in my opinion). The epic, enjoyable but admittedly shallow theme represents the hero Beowulf strives to be, while the more nervous statements that are scattered throughout the rest of the score (often just the first three notes, followed by three hesitant deep percussion hits) show us that he's just a man like any other, very much prone to temptation.

Two folk songs, appropriately ancient in progression, are performed by Robin Wright-Penn and accompanied by a lute or harp. They may slightly annoy some who were looking for a score-only album, but Silvestri once again shows his intelligence by taking these two folk songs (“Gently As She Goes” and “A Hero Comes Home”) and making themes out of them. Gently As She Goes, a love ballad, is transformed into a non-prominent love theme, usually played on solo flute. A Hero Comes Home plays a far more important role, appearing in several cues and several guises in the latter half of the album (from “King Beowulf” onwards). The orchestration and the progressions of both these themes will conjure up memories of “Reunited” from Van Helsing, and indeed, 'He Was the Best of Us' rivals that cue in its lengthy, sweeping, majestic development of the A Hero Comes Home theme (with some of the Gently As She Goes theme for softer interludes). For those who find the action music and heroic theme too synthetically abrasive for their taste, the choral power here will probably make it the best of the album.

Two cues on the album are used to represent the devious character of Grendel’s mother: “The Seduction” and “The Final Seduction” (whoever decides on this sort of thing obviously didn’t go to pains to come up with fresh-sounding track titles). Her theme is simultaneously creepy and sexy, as befits the Angelina Jolie-played character, and is accompanied by echoing harps and deep electronic pulsing that evokes dripping water quite effectively. It is probably the most original material of this score, though it can meander a bit too much to sustain interest.

Finally - and always a major question for more casual Silvestri fans - many will be disappointed by the sparsity of action cues in Beowulf. In a way, this is actually a good thing, as most of it is surprisingly mundane, especially when compared to Van Helsing or The Mummy Returns. Perhaps the best action music - aside from the sadly-short choral chanting and metal clanging in the first twenty seconds of 'I Did Not Win the Race' - can be found in the rollicking six-minute “Beowulf Slays the Beast”, but even that loud, propulsive and fun track (driven by a bank of partially synthetic and slightly anachronistic percussion) seems rather soulless when compared to 'My First Bus Ride' from The Mummy Returns or 'Burn it Down!' from Van Helsing. Other action cues such as 'Second Grendel Attack' contain much of the same material as 'Beowulf Slays the Beast', rendering them quite redundant.

No, where Beowulf excels is in the epic statements of its title theme at the outset (if you can stomach their glorious lack of subtlety) and choral majesty in the score's second half. Silvestri hasn’t been very busy since 2004’s Van Helsing, but when compared to his other output in this vacuum (Night at the Museum, G.I. Joe: The Rise of Cobra, Night at the Museum: Battle of the Smithsonian), Beowulf is definitely the strongest.
Beowulf - 07/10 - Review of Tom Daish, submitted at (English)
Director Robert Zemeckis seems hell bent on his parallel career in motion capture CGI movies which use the movements of real actors as their source, rather than the skills of animators, to render his lead characters. Fortunately, in the years between Beowulf and The Polar Express, the quality has improved and so the human characters are a bit less creepy, even if they are tumbling noisily into the uncanny valley - that level of realism in the rendering of a humanoid which is 99% of the way there, but with occasional ticks that give away their unreality. The result is more distracting than those clearly not meant to be an entirely realistic representation (those in the marvellous Ratatouille or Incredibles for example). What makes it worse here is that half the CGI actors in Beowulf look like their real life vocalists, notably Anthony Hopkins and Angelina Jolie while some, in particular the titular hero (long blond hair, a body that Michelangelo's David would weep over and the firmest buttocks you're likely to see in a non-specialist cinema), portrayed vocally by Ray Winstone, looks nothing like the actor. Indeed, we should be rather grateful given the amount of time he spends fighting in the nude. Still, pleasing that they didn't change the story from the original legend much to have him fight more suitably attired, even if the results are a bit Austin Powers in execution as crucial body parts are miraculously concealed behind props and bits of the set - yes, even in this liberal age, we're still too prurient to see a naked man, even in an entirely non-sexual context. Still, think of what might happen to children who see someone naked at the cinema, probably the end of the civilization as we know it (assuming Simon Cowell hasn't instigated it already).

Of course, being a Zemeckis film, Alan Silvestri is along for the ride at the scoring stage. I was rather surprised at the harshness of my Polar Express review (particularly the curmudgeonly rating) as it's a very entertaining score. Then again, I am lucky enough to have the promo version with considerably more underscore than the original release, which no doubt helps immeasurably. However, Beowulf has a perfectly proportioned soundtrack release. One rather feels Silvestri peaked a few years ago and many of his scores seem to follow on the coat tails of more famous efforts. As Van Helsing followed the superb Mummy Returns, so Beowulf follows Van Helsing. In fairness, Beowulf is more varied and interesting than his effort for Stephen Sommer's misconceived Dracula movie and aided immeasurably by a memorable main theme, with just the right amount of Nordic heraldry thrown in for good measure. Its initial appearance in the Main Title isn't quite what one might expect, bedded with synths and electric guitar, it's not a good start. Fortunately, this isn't a sign of things to come and First Grendel Attack fits the bill of thunderous, well conceived Silvestri action scoring. There is plenty more where that came from, the second attack, naturally, plus I Did Not Win the Race (another of those track titles that makes more sense in the film itself) and the spectacular final blowout as Beowulf Slays the Beast. Not ground breaking, but Silvestri does this kind of thing as well as anyone, indeed, he probably does it better.

The lighter side is most notable in the two songs performed by Robin Wright-Penn which, to be fair, produced some titters from the audience I was with. Going from a naked blond man slaying a hideous monster to a woman singing along to a plucked harp in that quasi-Shakespearean mode is a bit hard to stomach. Nice songs, but the difference in style is perhaps a touch jarring given the general modernity of the harmonic language. Then again, the orchestral arrangement of Gently As She Goes, in Full of Fine Promises, is superb and the rock anthem version of A Hero Comes Home for the end credits just about tolerable. Grendel's mother (whose role is different and, for my money, actually far more interesting than in the original legend), gets a beautifully chilling melody, presaged by a simple echoing acoustic guitar figure, best heard in The Seduction, but also reprised in The Final Seduction. Maybe having been too harsh on The Polar Express I'm more inclined to be positive about Beowulf which has received fairly mediocre reviews. However, I'd almost go so far to say that Silvestri makes a good case for following in the rather large footsteps of Jerry Goldsmith, at least when it comes to his 90's and 00's scoring (13th Warrior and so forth), being both thematically memorable, exciting in all the right places, while offering some perfectly fine gentler material which manages to hold its own alongside the bombast. Not a classic by any means, but too thoroughly entertaining to pass up.
Beowulf - 07/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Beowulf is de lang verwachte nieuwe film van geprezen regisseur Robert Zemeckis. Deze keer in een compleet nieuwe gedaante, een animatiefilm. Met dezelfde technieken als 'The Polar Express' worden allerlei bekende acteurs waaronder Anthony Hopkins en Angelina Jolie tot leven gewekt in een compleet geanimeerde wereld.
Alan Silvestri is een componist die niet happig is op 'even snel' een soundtrack componeren. In een van de documentaires van Beowulf blijkt dat door grote tijdsdruk van o.a. Warner Bros. de post-productie van de film in rap tempo moest gebeuren. Het zou dan ook goed kunnen dat hierdoor de kwaliteit van de soundtrack een dreun in het gezicht heeft gekregen. Dit resulteert in, zo lijkt het, te snel afgeronde tracks en nummers die zijn afgeraffelt.

De eerste track, de begingeneriek van de film, begint met een overdaad aan elektronische geluidseffecten en deed me direct denken aan Tyler Bates' 300. Maar gelukkig herstelt de componist zich snel en worden de bekende trucs weer toegepast die vaak goed werken in de soundtracks van Silvestri. Al snel blijkt dat de synthesizer niet terug in de kast is gezet en deze vele malen nog zal worden gebruikt. Opvallende track is 'I'm here to kill your monster', wat verdacht veel weg heeft van eerder werk, Van Helsing. Om de film haast een Disney-touch mee te geven, komen er ook liedjes in voor. Voornamelijk gezongen door actrice Robin Wright-Penn. Op zich een aangenaam nummer om naar te luisteren, maar niet veel bijzonders. De melodie van deze liederen wordt vervolgens gebruikt als thema in allerlei tracks. 'I Am Beowulf' is de mooiste track van het album en opent rustig met een groots koor. Waarna de letterlijke hel losbarst in een oorverdovende track, met extreem veel gebruik van opbouwende koorgezangen, percussie en synthesizers.
Ten slotte het lied 'A Hero Comes Home' gezongen door de voor mij onbekende zangeres Idina Menzel. Een nietszeggende pop-nummer, wat weliswaar fenomenaal opent met de strijkarrangementen van Silvestri, maar verdrinkt in het getetter van Menzel. Jammer!

Alan Silvestri levert met Beowulf een redelijke soundtrack af, maar is zoals ook eerder vermeld, niet zijn beste werk. Waarschijnlijk heeft ook mede dankzij de druk op de ketel van de filmstudio de muziek moeten lijden en lijken tracks soms wat te snel afgemaakt. Mocht je kennis willen maken met de schitterende sound van Silvestri, koop dan bijvoorbeeld 'Night At The Museum', 'What Lies Beneath' of 'Forrest Gump'...en niet Beowulf. Een gemiste kans om te schitteren met een soundtrack die een onuitwisbare indruk had kunnen achter laten!
Beowulf - 07/10 - Review of Wim Minne, submitted at (Dutch)
Alan Silvestri maakt graag avonturenmuziek: The Mummy II, Van Helsing zijn daar de perfecte voorbeelden van. Twee scores die echt de moeite zijn. In dat rijtje van avonturenmuziek, past ook deze "Beowulf".

Toch is deze score anders. Misschien moet je eerst de film zien om de score compleet te begrijpen, maar de nadruk ligt toch ietsje minder op het avontuurlijke (en het griezelige cfr Van Helsing) Emotioneel is het ook geen hoogvlieger. Toch bij bepaalde tracks die erom vragen (First Grendell Attack, Beowulf Main Title, ...) haalt hij toch weer hetgeen boven waar hij goed in is: avonturemuziek. Het main Title heeft een goed koor, dat echt wel een meerwaarde is. "What we need is a hero" ligt ook in die lijn. Een koor dat nodig is anders heeft het geen belang, is het maar flauwe muziek.
"I am Beowulf" is een gelijdelijke track: het begint zachtjes en rond 1.30 min. trekt het zich naar een hoger niveau. Statischer, heldhaftiger. Daarna keert het terug naar hoe het begon.
"The Seduction" is een aparte track: mysterieuzer, maar echt verleidelijk is het niet. Een underscore track naar mijn mening.

"The Final Seduction" ligt ook in die lijn.

De Beste track is "Beowulf Slays The Beast": Alan Silvestri zoals we hem kennen. Dapperheid en moed en actie... ze liggen allemaal vervat in die track.

Het eindigt met "a hero comes home" een song, die niet zoveel voorstelt.

Mijn mening: Goede score, maar mijn voorkeur gaat toch meer uit naar een score à la Van Helsing, of "The Mummy". Dat zijn echte opzwepende scores. Hier is het opzwepende veel minder. Niet dat het erg is, maar het wordt niet echt gecompenseerd (en voor een score van een film zoals deze is dat wel nodig)
Je krijgt dan underscore die soms wel langdradig is. Maar misschien moet je de film eerst zien voordat je over deze score een echt oordeel kunt vellen. Kan je ze ook beter in de context plaatsen.
Beowulf - 06/10 - Review of Thomas-Jeremy Visser, submitted at (Dutch)
Alan Silvestri (Forrest Gump, The Polar Express) verzorgde de soundtrack voor de nieuwe Zemeckisfilm: Beowulf.
De film en soundtrack kregen beiden matige tot goede kritieken, en dat is terecht. De score voor Beowulf is zoals vele andere liefhebbers hier zeggen geen hoogvlieger, maar is zeker niet de slechtste van het jaar 2007. Scores als ''300'' en ''AVPR'' kunnen hier gewoonweg niet tegenop. Silvestri legt in deze soundtrack niet zijn souplesse zoals hij dat deed met Forrest Gump, of zijn entertainende klanken voor Back to the Future, maar hij maakt van Beowulf wel een mooi hoofdthema dat tussen de beteren van dit jaar past, zoals ''Theme from the Silver Surfer'', ''Sky Ferry'', of ''The Ark Theme''.

Het jammere van het thema is dat het wel erg vaak gebruikt wordt, zoals in Schindler's List. Maar Spielberg's epos kon dit hebben en de korte, maar mooi geanimeerde film helaas niet. Hij verdrinkt er gewoonweg in. Als je er dan toch gek van bent, luister dan naar He Was the best of Us, daar klinkt het gewoon magisch.
Beowulf - 09/10 - Review of tim Van der eyken, submitted at (Dutch)
Ik heb deze de eerste keer beluisterd en ik dacht,
Not my thing,maar door hem meermaals te beluisteren ben ik van deze soundtrack echt gaan houden.
Zoals bij vele ,moet je het wat laten bezinken,
Ik heb eerst de soundtrack gehoord en daarna de film gaan zien,en ik vind hem uiteindelijk wel echt geslaagd,
En persoonlijk hou ik niet zo van die bombastische nummers als( Beowulf Slays The Beast),maar de andere zijn best goed.
Mijn favoriete nummers zijn I Am Beowulf ,
He Has A Story To Tell,Full Of Fine Promises,
He Was the best of us, waarschijnlijk omdat hier veel dezelfde thema's in terug komen,vooral het moment waar de strijkers inkomen,dit geeft mij echt kippenval.
Dus naar mijn Mening is dit echt een goede soundtrack,
Maar smaak en mening verschilt,
In ieder geval staat deze bovenaan mijn lijstje van To Buy

Greetz ,Tim
Beowulf - 07/10 - Review of Michaël Desmadril, submitted at (Dutch)
Inderdaad, is inderdaad geen slechte soundtrack maar is ook niet meteen één van de betere. Ik had hem beter verwacht. De muziek past echter wel helemaal in de film. Tracks zoals: "He Was The Best Of Us" & "Full of Fine Promises" vertellen meer over het emotionele gevoel uit de film, lange, warme tonen gevolgd door een hele groep strijkers zoals we gewoon zijn. Tracks zoals: "What We Need Is A Hero" is dan weer iets dat me doet denken aan Van Helsing...opzwepende, snelle ritmes die het gevoel van actie en moed geven.

De moeite waard om te luisteren maar zoals gezegd, niet de betere van zijn werken.
World Soundtrack Awards: Best Original Song Written for a Film: "A Hero Comes Home" (Nominee)
Trailer:This soundtrack trailer contains music of:

Hunters Moon, Two Steps From Hell (Trailer)
Report a fault or send us additional info!: Log on