Bee Movie


Sony Classical (0886971903423)
Movie | Release date: 10/30/2007 | Film release: 2007 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Graduation3:15
2.Honex2:50
3.The Pollen Jocks1:32
4.Barry Flies Out5:35
5.Vanessa Intervenes2:03
6.Sugar SugarThe Archies2:47
7.Assault On Honey Farms2:35
8.Ken2:29
9.Barry Turns The Screws3:13
10.Monty Slanders And Adam Stings2:14
11.Hearts, Flowers And Hive Closures2:36
12.Honey Round Up1:40
13.Rooftop Consequences1:52
14.Land That Plane6:41
15.Here Comes The SunSheryl Crow3:00
 44:22
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Bee Movie - 07/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Dreamworks weet ons dit jaar niet met topfilms te verassen. Met ‘Shrek the Third’ werd duidelijk dat er een einde moet komen aan de ‘Shrek’ reeks en ‘Bee Movie’ blijkt standaard met een te kinderachtige verhaallijn. In de nieuwste Dreamworks’ wordt nergens moeilijk over gedaan; alles kan en alles mag. Tevens is de link naar ‘Antz’ al snel gelegd, want eigenlijk zijn de verhalenlijnen idem dito. Echter, tien jaar geleden werd de mierenwereld geanimeerd, en anno 2007 de bijenwereld.

Een voordeel van de Dreamworks films is toch de muziek. Het contract tussen Dreamworks en de filmmuziekstudio van Hans Zimmer; Remote Control Productions bracht wisselend resultaat. ‘The Prince Of Egypt’(Hans Zimmer) en ‘Antz’ (Harry Gregson-Williams, John Powell) waren meesterwerken. ‘Madagascar en ‘Shrek the Third’ daarentegen wisten niet te bekoren. ‘Bee Movie’, de nieuwste score van Rupper Gregson-Williams, de broer van Harry, is ligt hier een beetje tussenin. Een allerminst meesterwerk, maar toch zeker een degelijke score.

De score begint met de track ‘Graduation’, waarin het Remote Control gehalte hoog is. De link naar gregson-Williams’ ‘Wallace & Gromit’ of Zimmer z’n ‘The Simpsons Movie’ is dan ook snel gelegd. De track zit vol melodie en met zijn koperblazers en strijkers straalt het heel wat vrolijke energie uit. Originaliteit is misschien ver te zoeken, dat blijkt maar weer uit de track ‘Honex’, waarin we een up-tempo thema horen die dezelfde opbouw heeft als alle RC thema’s en tevens ‘bekende’ akkoorden waardoor het nog meer op elkaar lijkt. Toch verveelt de track je niet, zoals de hele score vermaakt. ‘The Pollen Jocks’ laat ons weer zo een thema horen dat niet origineel is, maar door zijn hoge tempo en grootsheid toch vermaakt. Helaas is het een zeer korte track, maar dat minpunt wordt goedgemaakt in de track ‘Barry Flies Out’, die met zijn vijf minuten eens een compleet uitgewerkt thema laat horen. Het is dan wel het hoofdthema dat steeds herhaald wordt, maar doordat de track een redelijk lange duurtijd kent, blijf je met veel plezier luisteren.

De vrolijkheid van de score is in de track ‘Vanessa Intervenes’ helemaal verdwenen. De lange noten en het gebruik van de piano duidt drama aan. Echter kan ik niet zeggen dat je echt geraakt wordt door de emotie in de track. Iets dat fataal kan zijn in de film, maar ach, moet een animatiefilm nou die échte drama hebben? De song van The Archies; ‘Sugar Sugar’ onderbreekt de score op een slechte manier. De song klinkt leuk in de film, maar is op cd niet om aan te horen en enkel om de cd verkoop omhoog te laten schieten. ‘Assault On Honey Farms’ hervat de score op een goede manier. De sfeer is anders dan in het begin van de score, maar dit heeft met natuurlijk met het script van de film te maken. De sfeer licht wat meer tegen de underscore aan, je droomt lekker in de muziek weg terwijl je tijdens het luisteren van de eerste tracks alert blijft luisteren. ‘Ken’ heeft een soort detective sfeer, maar tegelijkertijd horen we een Griekse gitaar een zomerse sfeer geven. Dit heeft geeft een heel leuke, onbeschrijfelijke sfeer. ‘Barry Turns The Screws’ is dan een iets mindere track. Luisterplezier is er zeker, maar de track heeft te veel weg van Zimmer’s ‘The Simpsons Movie’. Hierdoor neemt de spanning een beetje af tijdens het luisteren en ga je je meer ergeren. In ‘Monty Slanders And Adam Stings’ is het thema van ‘Ken’ weer te horen. Ditmaal is het thema wat minder vermakend, omdat de sfeer met de gitaren is weggelaten en de muziek enkel dient om de spanning op te bouwen en niet om je te vermaken tijdens het heeft wel wat drama in zich door de gitaar en vioolsolo, maar meer is het ook niet. De sfeer van de track is ook om beu van te worden. Gelukkig is de volgende track wat leuker. Ruppert Gregson-Williams mixt het Jamer Bond theme als het ware in de sfeer van Bee Movie en dit zorgt voor een leuke track. De echte Bond theme is gelukkig haast niet meer te herkennen. In ‘Rooftop Consequences’ komt de piano nog eens terug. Ditmaal zorgt Gregson-Williams ervoor dat deze wel zeer geslaagd is, maar helaas is de duur van de track niet al te lang. Een probleem dat de laatste score track niet heeft, want die kent een speelduur van zes minuten. De track weet je weer te overrompelen door het grootse ‘Bee Movie’ thema zoals we deze aan het begin van de score hoorde. De cd sluit af met een popsong waarover ik beter maar geen woorden over zal vuilmaken.

Conclusie:
Een score die tussen het goede en het slechte in ligt. Zo zijn er fantastische tracks, maar ook tracks die niet eens voor luisterplezier zorgen, maar je meer irriteren. Het Remote Control gehalte is erg hoog, dit betekend dat de score niet al te origineel is, maar leuke melodieën en soms erg onvoorspelbare tracks bevat. Dat de emotionele tracks niet voor de echte emotie zorgen, zal niet al te veel uitmaken aangezien we het hebben over de score van een animatiefilm. De laatste track geeft toch nog heel even kippenvel, waardoor ik kan concluderen dat ‘Bee Movie’ toch een ruim voldoende score is.
Bee Movie - 09/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Barry B. Benson is een bij die van de bijenschool komt en erachter komt dat hij in z'n hele leven maar 1 baan zal hebben: honing maken in de Honex fabriek. Zwaar teleurgesteld sluit hij zich aan bij een paar bijen die honing halen en bloemen bevruchten en zo belandt hij in Manhattan, waar hij gered wordt door Vanessa van de bloemenwinkel. Daar breekt hij de bijenwet om niet met mensen te praten en bedankt hij haar. Samen gaan ze naar een supermarkt waar rijen met potten honing staan - gestolen van de bijen! Hij verzamelt bewijs en spant een rechtszaak aan. Maar als hij wint krijgen de bijen hun honing terug en hoe moet het dan met de bevruchting van bloemen en bomen?...

Remote Control is gevraagd voor de score en Rupert Gregson-Williams heeft hier een prima stuk muziek neergezet, onder leiding van executive producer Hans Zimmer. En ook Lorne Balfe en Heitor Pereira deden mee. De score is een mooie vol orkestrale score geworden met ruimschoots variatie in muziek en fraaie melodieën. Die orkestraties klinken heerlijk vol, waar Remote Control natuurlijk om bekend staat. Daardoor lijken tracks soms wel wat op tracks uit andere RC-scores. Of dat erg is daar kun je oeverloos over debatteren, maar het lijkt mij dat de herkenbare muzikale stijl hier vooral een rol speelt, met die eigen klankmotieven.
Gregson-Williams zet een aantal heerlijke bombastische tracks neer en varieert daar tussendoor met mooie rustige, soms emotionele tracks, of juist heel frivole tracks of tracks met wat dreiging of spanning. En ook binnen tracks wordt er volop gevarieert.
Die afwisseling maakt de score ook zeer goed beluisterbaar, juist ook omdat de muziek zo heerlijk melodieus is. Vooral de prachtige vol orkestrale en bombastische tracks klinken daardoor nog fraaier en koppel je eigenlijk eerder aan een heroïsche aktiefilm dan aan de bloemetjes en de bijtjes.

De score kent ook nog een tweetal liedjes. Die passen niet lekker in de score, maar zijn zeker niet onaardig om naar te luisteren.

De score is een typische Remote Control score geworden. En dat is zeker geen minpunt. Rupert Gregson-Williams heeft voor Bee Movie een heerlijke score neergezet, die in de RC-etalage zeker mag pronken. Melodieus, vol orkestraal en erg gevarieerd horen toch alle tracks mooi bij elkaar. Broer Harry mag dan steviger aan de weg timmeren, maar Rupert zet hem hier toch even opzij, met een melodieuze score die tot de laatste track melodieus blijft. En daar heeft Harry nogal eens moeite mee.
Rupert, chapeau!
Bee Movie - 07/10 - Review of Michael Desmadril, submitted at (Dutch)
Mja....er is een grote kloof tussen het zeggen en het doen...en hiermee bedoel ik niet de film maar de kritiek van sommigen...Rupert Gregson Williams is zeker geen slechte componist maar zijn nadeel is om vergeleken te worden met zijn broer die het nu eenmaal wat beter doet. Ik moet wel opmerken dat Ruperts score van "Click" prachtig was...dit ter info.

Mvg
Trailer:



This soundtrack trailer contains music of:

Brazil, Central Services/ The Office (1985), Michael Kamen (Movie)


Soundtracks from the collection: Animation

ジパング (2005)
How to Train Your Dragon (2010)
Barbie & The Diamond Castle (2008)
Lion King, The (2014)
Brave Little Toaster, The (2005)
Arthur Christmas (2011)
Simpsons, The (1997)
Mystérieuses Cités d'Or, Les (2012)
Pesadilla Antes de Navidad (1993)
Tunes from the Toons (1998)

Soundtracks from the collection: Kids

Thunderbirds (2004)
Richie Rich (1995)
Jungle Book 2, The (2003)
Lilo & Stitch (2002)
Charlotte's Web (2006)
Dreamer: Inspired by a True Story (2005)
Kindergarten Cop (1990)
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
Dora Rocks: Music From the Special & More (2013)
Kid in King Arthur's Court, A (1995)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More