Godzilla


La-La Land Records (826924105825)
Movie | Release date: 07/10/2007 | Film release: 1998 | Format: CD
Limited edition: 3000 copies
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track   Duration
Disc One
1.The Beginning3:29
2.Tanker Gets It1:11
3.Chernobyl3:13
4.Footprint0:33
5.Footprints/New York/Audrey0:54
6.Chewing Gum Nose0:30
7.Ship Reveal/Nick Discovers Fish/Flesh1:39
8.The Boat Gets It2:09
9.Down of the Species1:49
10.Joe Gets a Bite/Godzilla Arrives3:11
11.Mayor's Speech1:03
12.Caiman's Office0:45
13.Animal's Camera1:39
14.Military Command Center/New Jersey1:55
15.Audrey's Idea0:22
16.Evacuation2:41
17.French Coffee0:56
18.Subway Damage/Command Enters City2:50
19.Fish1:48
20.Guess Who's Coming to Dinner?5:13
21.1st Helicopter Chase/Godzilla Swats a Chopper4:08
22.We Fed Him/Audrey Sees Nick1:21
23.Nick and Audrey/He's Pregnant/udrey Takes the Tape/French Breakfast4:46
24.He's Preparing to Feed0:34
25.Nick Gets Fired/Nick Gets Abducted/Frenchie's Warehouse/Nick Joins the Foreign Legion5:47
 54:25
# Track   Duration
Disc Two
1.Chewing Gum1:51
2.Rumble In The Tunnel1:35
3.Godzilla O Park/Godzilla Takes A Dive/Godzilla Versus The Submarine/Egg Discovery9:42
4.Baby 'Zillas Hatch3:51
5.Nick Phones For Help1:28
6.Eat The French2:14
7.Phillip Shoots The Lock1:03
8.Nick's Big Speech/The Garden Gets It7:07
9.He's Back!/Taxi Chase & Clue7:06
10.Big G Goes To Monster Heaven4:30
11.The End4:07
 
Bonus Tracks
12.The Beginning (no choir)3:32
13.Footprints/New York/Audrey (alt.)0:48
14.The Boat Gets It (alt.)1:09
15.Gojira (Album Version)2:44
 52:46
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Godzilla - 09/10 - Review of Wim Minne, submitted at (Dutch)
Godzilla kent waarschijnlijk iedereen. Het prachtig gedigitaliseerd beest dat New York vernietigt, we weten ineens waar Cloverfield (met overigens een zeer knappe afsluiter) de mosterd gehaald heeft. De techniek is bijna hetzelfde: we laten van het monster alleen maar een poot of nagel zien of de staart en we hebben spanning, wat ik in Cloverfield toch nog net iets spannender vond.

Voor de muziek werd David Arnold in huis gehaald. Vooral gekend door James Bond Fans, want Tomorrow never Dies is een cd van zijn hand. Spionage - filmcomponisten staan nu niet bekend als de meest originele componisten. Maar Arnold maakt deze overstap met glans. Hij legt zo'n variatie in zijn muziek, maar zo dat de muziek toch één geheel vormt. Het is vooral de sfeerschepping die de muziek bij elkaar houdt. Het begint al met de eerste noten van The Beginning (eerste teken van originaliteit), duister, niet echt bijster origineel voor zulk een film, maar dan komt er een verrassing: in Tanker Gets it horen we een koor opdoemen dat voor een lichte verrassing zorgt: die had ik niet horen aankomen. En dan Chernobyl, vrij duister begin, lichtvoetig einde, dat voortgaat in Footprint. En de track dààrop is ook vrij verrassend. Helemaal niet zo zwaar en bombastisch als je zou verwachten, maar vrij licht.

En de score gaat verder, na nog een paar heerlijke tracks, komen we bij Joe gets a Bite/ Godzilla Arrives. Hier is de structuur andersom, hier krijg je een licht begin, sfeerverandering naar duister, zo rond de minuut. En rond 1'30" krijgen we een heerlijk bombastische track. Want hierrond arriveert Godzilla in New York. Heerlijk gewoon!! Let bij het einde vooral op de schitterend gebruikte percussie.
Nog een paar tracks later (uitgebreid bespreken zou de pret vooral bederven) krijgen we Evacuation. De muziek heeft toch iets triomfantelijks, iets glorieus. En wederom die muzikale variatie, het is gewoon heerlijke muziek, verstand hoeft voor een keer is niet op nul gezet te worden om te kunnen genieten van deze score.

De langste track is toch wel "Look who's coming to dinner?". Met zijn 5'15 veruit één van de langste tracks. Een van de beste? Ja! Een "vrij" gemoedelijk begin, wederom die opbouw die Arnold hier op deze score zo goed beheerst. Rond 2'00 wordt het weer die duistere muziek die we verwachtten. En Arnold trekt hier weer de registers open om dan af te breken en lichtzinnig door te gaan. Knap, heel knap.
De laatste track is dan de allerlangste. Gelijkaardig met track "Look who's coming to dinner?".

Einde CD 1. Mijn dag kon al niet meer stuk, want ik had juist een heerlijk potje muziek geluisterd. Er was nog een CD 2, ik had wel verwachtingen. Het is gewoon een aanvulling op de eerste CD. De eerste echt nieuwe en heerlijke track is Godzilla Takes A Dive/ Godzilla Versus the Submarine ... De langste track van het hele album (het mocht wel, met vier titels voor vier sequenties) En rond drie minuten tot het einde heb je het heerlijkste stuk, 6 schitterende minuten muziek. Nog een favoriete track is Big G Goes To Monster Heaven, leuk om naar te luisteren. Vooral na 3'30 want ze hebben het monster verslagen en kraaien victorie. Het koor is wederom een gruwelijk goede toepassing, de melodie blijft toch verrassend, vooral varierend. The End sluit op gepaste wijze deze fenomenale score af. Verder op deze cd: aanvullingen, bewerkingen van tracks van het vorige album.

Lang geleden dat ik nog zo'n filmisch spektakel heb gehoord. Pirates kon hier misschien aan tippen, maar echt zo'n muzikale variatie van thema's heb ik toch nog maar vrij weinig gehoord. Soms is het echt verstand op nul en genieten geblazen, meestal is het gewoon puur genieten, en de film speelt zich gewoon terug voor je ogen af, als je hem hebt gezien.

Arnold bewijst dat hij hier toch een degelijke Hollywoodscore mee kan componeren. Er schuilt heel veel talent in die man. Godzilla kende nog Japanse vervolgen, (de oudste versies) maar geen een sloeg zo aan als deze Amerikaanse verfilming. Jaren later kent iedereen deze film nog, dus meer en meer kans dat deze film een klassieker wordt. En dat geldt dus ook voor de muziek, die heerlijk bombastisch is en zo entertainent is, maar toch o zo zorgvuldig is opgebouwd!! Zelden gehoord, en juist daarom onderscheidt deze score zich van elke andere "monster" score. Cloverfield had een knappe aftiteling, maar zelfs die aftiteling kan hier niet aan tippen, vind ik. Hoewel ik ze nauwelijks helemaal heb gehoord.

Kortom: luister deze score, laat je wegblazen, geniet en zet hem nog eens op. Een verdiende 9
Godzilla - 09/10 - Review of Tim Horemans, submitted at (Dutch)
In 1998 waagde het duo Ronald Emmerich en Dean Devlin zich aan een verfilming van Godzilla. Dit monster was in de jaren ’50 en 60’ razend populair in Azië maar de vraag was of Godzilla nog volle zalen kon trekken in de jaren ’90. Er werd koste nog moeite gespaard om dit wezen op het witte doek te toveren, maar helaas, de film presteerde niet zoals verwacht. Net zoals bij Stargate en Independence Day deden Emmerich en Devlin beroep op componist David Arnold. In tegenstelling tot vorige twee films, waar wel een score album werd uitgebracht, werd de muziek van Arnold op de soundtrack van Godzilla gereduceerd tot twee tracks. De rest van deze cd waren songs en vele fans van Arnold’s muziek bleven op honger hun zitten. Blijkbaar was er wel een score album samengesteld maar dit is nooit op de markt gebracht. Bijna tien jaar nadat Godzilla zijn re-entry maakte in de bioscoop beloont La La Land Records de fans voor hun geduld. Hun release bevat meer dan 100 minuten muziek van David Arnold. De complete score van Godzilla is nu eindelijk verkrijgbaar op een dubbel cd.

David Arnold heeft voor deze film letterlijk een monster score geschreven. De muziek voor Godzilla is groots, ruw en rijk aan thema’s. Het Godzilla thema voelt apocalyptisch aan en wordt bijgestaan door koor. Deze score bevat verschillende thema’s. Naast het Godzilla thema heeft Arnold een thema geschreven voor Nick en Audrey. Dit thema heeft een zeemzoete melodie. Ook de heren van de franse inlichtingendienst krijgen een thema. De percussie zorgt hier voor een militaritisch tintje. Aangezien de film voor een groot deel actie scenes bevat is de muziek op sommige momenten luid. David Arnold combineert brute actiemuziek, gespeeld door orkest, met drijvende elektronische beats. Enkele sterke voorbeelden hiervan zijn “Joe Gets a Bite/Godzilla Arrives”, “First Helicopter Chase” en “Taxi Chase”. Het orkest staat centraal en de keyboards dienen als aanvulling. David Arnold raast door de overweldigende 100 minuten muziek als een sneltrein.

Godzilla heeft een dijk van een score gekregen. De soundtrack is alles behalve subtiel maar wat verwacht je anders voor Godzilla. Misschien is deze soundtrack voor sommige net iets te lang of teveel van hetzelfde. Ik ben blij dat deze score uiteindelijk op cd verkrijgbaar is en vind hem geweldig. Ben je liefhebber van stevige symfonische actiemuziek met goede thema’s dan is deze Godzilla een dikke aanrader. Zet het volume alvast luider!
Godzilla - 08/10 - Review of Jason FLZ, submitted at (English)
Very rarely do American remakes of Japanese franchises work out. The best example by far of this is the American Godzilla. Heavily advertised, the film ended up critically panned and left a bad taste in audiences mouth. For David Arnold at the time, his career was close to hitting a peak. After scoring massive projects like Stargate and Independence Day and taking on the James Bond franchise as well, Arnold got to score a major monster movie.

For those who enjoy or at least are accustomed David Arnold's usual sweeping themes will probably have a good time with this score. For the massive lizard-like dinosaur there is a grand thematic piece. Dramatic scenes in the film are marked with overly dramatic, bombastic and choral melodies. For the action, Arnold scores with as much intensity as his ID and Stargate scores. There is also a militaristic theme for the french spruced in.

David Arnold's action scores are generally good, and Godzilla is no exception. While not as powerful or fun as Independence Day or even as developed as Stargate, Godzilla is a great score to behold. The action cues are thrilling, to say the least. The themes are also sweeping and mysterious. Not Arnold's best album but a pretty strong effort on his part.
Trailer:This soundtrack trailer contains music of:

The Peacemaker (1997), Hans Zimmer (Movie)
Superbeast, Rob Zombie (song(s))
Mortal Kombat (1995) (Movie)


Other releases of Godzilla (1998):

Godzilla (2012)

Soundtracks from the collection: Limited Editions

Theo's House (2015)
Music for 2001 : A Space Odyssey (2007)
Divorce American Style / The Art of Love (2011)
Mio nome è Nessuno, Il (2000)
Ghost Warrior (2008)
Man Who Loved Cat Dancing, The (2002)
Hack! (2007)
World of Warcraft Warlords of Draenor (2014)
Alfred Hitchcock Hour: Volume 3, The (2012)
House at the End of the Drive (2013)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 More