Pee-wee's Big Adventure / Back to School


Movie | Released: 1986 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
Pee-Wee’s Big Adventure
1.Overture (The Big Race)3:08
2.Breakfast Machine2:36
3.Park Ride1:15
4.Stolen Bike1:44
5.Hitchhike0:56
6.Dinosaur Dream0:48
7.Simone's Theme1:35
8.Clown Dream1:58
9.Studio Chase1:24
10.The Drive-In2:02
11.Finale3:12
 
Back To School
12.Overture2:13
13.Do Not Go Gently …1:08
14.The Brawl0:52
15.Action Medley1:29
16.Classroom Secretary1:01
17.Triple Lindy2:03
18.Love Suite2:28
19.Study Montage2:00
 33:52
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Pee-wee's Big Adventure / Back to School - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Pee-Wee's Big Adventure

Pee-wee Herman is een volwassene met het karakter van een kind. Z'n grote liefde is z'n fiets. Als die dan ook gestolen wordt doet hij alles om z'n fiets weer terug te vinden en gaat zo op een voor hem groot avontuur, nadat een waarzegster hem verteld heeft waar z'n fiets is. Op weg daar naartoe beleeft hij van alles. Zo ontmoet hij onderweg een ontsnapte gevangene, een barbediende met een jaloerse vriend en een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, die zich vreemd gedraagt. Zal hij zo z'n fiets terugvinden...?

De muziek voor deze slapstick-achtige film is van de hand van Danny Elfman en was een van z'n eerste scores. De muziek is passend voor de soort film en is erg cartoonesk opgezet. Veel tracks zijn daarom niet meer dan deuntjes, andere hebben weer iets van dat snelle staccato-spel dat kenmerkend is voor comedyscores.
Omdat het hoempa gehalte van deze score erg hoog ligt gaat de muziek snel vervelen. Wel zijn de orkestrale klanken bij vlagen redelijk vol, met strijkers en blazers. Maar door de stijl van de score klinkt het allemaal nogal simpel, zelfs simplistisch, al heeft dat uiteraard alles te maken met de stijl van de film en is dit Elfman in feite niet te verwijten. Voor de film zal dit vast een perfecte score zijn, maar om naar te luisteren valt toch tegen. Waardering voor deze score: een 4.

Back To School

Jason is de zoon van een puissant rijke zakenman. Hij besluit om niet langer naar school te gaan. Maar daar is z'n vader het absoluut niet mee eens, vooral omdat hijzelf vroeger nooit die kans heeft gehad. Om z'n punt te maken en z'n zoon over te halen besluit hij om dan zelf ook maar naar school te gaan, samen met z'n zoon. Maar dat loopt nogal uit de hand als vader grote schoolfeesten organiseert en andere dingen doet die niet passen voor een scholier...

Danny Elfman mocht de score voor deze film componeren en hij brengt het er redelijk vanaf. Er speelt een leuk themaatje door de muziek heen en de muziek is regelmatig fraai orkestraal. Ondanks dat de film een comedy is, is het hoempa gehalte redelijk laag. Wel bevat de score een aantal deuntjes, maar die zijn toch goed te pruimen, wat met name komt omdat de muziek behoorlijk melodieus is. Met name de Love Suite is een erg fraaie rustige track.
De score op dit album is wel erg kort en had best wat langer mogen zijn, want ruim twaalf minuten is wel karig. (De track Study Montage duurt geen 2 minuten, maar 1:27 en 33 sec stilte.) Waardering voor deze score: een 7.

Samengevat waardeer ik dit album met 20 minuten Pee-Wee hoempa muziek en ruim 12 minuten vrolijke Back To School muziek op een ruime 5.
Pee-wee's Big Adventure / Back to School - 08/10 - Review of Wilco de Jong, submitted at (Dutch)
Pee-Wee's Big Adventure (1985): Tim Burton's regiedebuut en tevens eerste samenwerking met componist Danny Elfman! Een klassieker dus, dat moge duidelijk zijn. Dit was ook Elfman's eerste orkestrale score (dus niet zijn eerste score).

Laat mij met de deur in huis vallen en vermelden dat deze filmmuziek volslagen recht-voor-je-raap kermisherrie is. Niet veel mensen in mijn directe omgeving kunnen deze muziek waarderen, maar zelf mag ik graag dit album opzetten! Het is zo compomisloos; het doet je wat! Weg met alle subtiliteit... of toch niet? "Simone's Theme" is eigenlijk Elfman's eerste Love Theme ooit en klinkt toch best contemplatief. Echter, alle andere tracks zijn luidruchtig! Maar ach, de soundtrack is kort, dus je rolt zo door de achtbaan.
Pee-Wee's thema horen we in "Overture," "Park Ride" (leuk detail: tijdens de film schreeuwt Pee-Wee Herman door een megafoon de filmmuziek voor twee tellen mee!!!), "Studio Chase," "The Drive-In" en de "Finale." Heerlijk is ook "Dinosaur Dream," waarin heel simpel naar een bombastisch hoogtepunt van een gruwelijke droom wordt opgebouwd: een typisch Elfman-experiment uit zijn vroege jaren; kort, kolderiek en vol kabaal! "Hitchhike" is een minuut durend huzarenstukje voor mondharmonica, jawel! Elfman heeft zelf ooit vermeld dat hij kippenvel kreeg toen hij het orkest voor het eerst "Breakfast Machine" hoorde spelen. Dit nummer is dan ook weer behoorlijk... bombastisch (alweer). James Horner heeft voor de soundtrack van Honey, I Shrunk the Kids duidelijk dit nummer van Elfman nagebootst voor zijn track "Breakfast."

Al met al een korte score vol circusorkestraties voor een hachelijke en humoristische film. Niet voor tere oren. Back to School is iets jonger en al wat subtieler, maar minder interessant. Desalniettemin duren de twee scores zo ongeveer even lang op dit album.

Filmfeit: Paul Reubens (Pee-Wee Herman) en Diane Salinger (Simone) vinden elkaar wel een beetje leuk in deze film. Tim Burton trommelde de twee acteurs op om, wederom als stel, de ouders te spelen van de Penguin in de opening van Batman Returns!
Back to School (1986)

Pee-wee's Big Adventure (1985)
The music of this soundtrack was used in:

Mr. Magorium's Wonder Emporium (Trailer)

Trailer:





Trailer:





Trailer:





Trailer:





Other releases of Back to School (1986):

Pee-wee's Big Adventure / Back to School (1985)
Back to School (1986)
Pee-wee's Big Adventure / Back To School (2018)

Other releases of Pee-wee's Big Adventure (1985):

Pee-wee's Big Adventure / Back to School (1985)
Pee-wee's Big Adventure / Back To School (2018)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More