Best of Lisa Gerrard


4AD Records UK (652637270129)
Movie | Released: 2007 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.The Wheat1:06
2.Elysium2:42
3.Sacrifice7:46
4.Ariadne1:51
5.Sanvean (Live At The Mayfair Theater)3:58
6.The Host Of Seraphim6:21
7.Cantara6:00
8.Swans5:48
9.The Promised Womb3:25
10.Yulunga (Spirit Dance)6:56
11.Indus9:25
12.Persephone (The Gathering Of Flowers)6:36
13.Go Forward5:53
14.See The Sun3:27
15.Now We Are Free4:14
 75:28
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Best of Lisa Gerrard - 08/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Lisa Gerrard begon in 1994 met haar loopbaan als zangeres in filmmuziek. Ze heeft zowel solo als met een componist succes gehad. Zo werd haar ‘The insider’ een succes, maar haar grootste succes wat met Hans Zimmer toen het duo samen met Klaus Badelt de muziek voor ‘Gladiator’ componeerden. Lisa Gerrard heeft momenteel in België een live concert gegeven (17 April) genaamd ‘Lisa Gerrard in concert’.

Ik ken Lisa Gerrard van haar werk met Hans Zimmer. Zo werkte ze samen met Zimmer voor natuurlijk Gladiator, maar ook 'The Black Hawk Down', 'Mission: Impossible II' en 'tears of The Sun'. Spijtig genoeg staat er van Zimmer alleen iets op van Gladiator. 'Injection' van Mission Impossible 2 staat er niet op. Ik denk dat velen het met mij eens zijn dat Injection op deze cd had moeten staan.

Op de cd staat iets van de films Gladiator, The Insider en van andere minder bekende werkstukken. De cd begint met ' The Wheat' van Gladiator. Bij deze track vroeg ik mij gelijk één ding af: Hoe is de overgang op 'The Battle' onhoorbaar gemaakt. Bij de Gladiator cd horen we namelijk in deze track op het einde dreiging als er een veldslag begint die direct overgaat in het nummer 'The Battle'. Dit is op een goede manier gedaan. We horen nog wel de dreiging aan het einde van de track harder worden, maar hij daalt op een mooie manier ook weer naar nul.

Verder staan op de cd nog veel andere, voor mij onbekende tracks van haar successen. Ze bewijst met deze cd nogmaals hoe mooie stem ze heeft. De tracklijst bestaat uit tracks van zowel haar solo loopbaan als de composities met een andere componist. De cd bevat zelfs een Live track. Een aanrader is het zeker, natuurlijk voor de Lisa Gerrard fans,maar ook voor de mensen die maar één van haar werkstukken kent en dat goed vond. Het hoogtepunt blijft nog altijd ‘Now we are free’ dat Lisa Gerrard voor het laatste heeft bewaard.

Ik had deze cd zeker een negen gegeven als Injection er op stond. Dit vind ik gewoon één van de beste nummers van Lis Gerrard, maar helaas stond deze track er niet op. Dus heb ik een 8 gegeven die deze cd meer dan waard is.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More