La Môme (The Passionate Life of Edith Piaf)


EMI Music France (0094638610625)
Movie | Release date: 02/05/2007 | Film release: 2007 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
Les Chansons de Piaf
1.Heaven Have A Mercy3:42
2.Milord4:32
3.Rien De Rien2:20
4.La Foule2:59
5.Cri Du Coeur2:39
6.La Vie En Rose (English)3:25
7.Padam Padam3:27
8.Mon Dieu3:26
9.L'Hymne À l'Amour3:28
10.Mon Manège À Moi3:03
11.Non Je Ne Regrette Rien2:25
 
Les Musiques Originales
12.L'éveil1:06
13.Mon LégionnaireAlceo Passeo1:22
14.Lisieux2:34
15.La Mort De Leplée1:09
16.Apparition1:32
17.L'abc2:30
18.L'arrestation1:18
19.L'idylle2:30
20.Dernière Nuit7:34
 
Les Chansons Additionnelles
21.Mon HommeJil Aigrot1:28
22.Les Momes De La ClocheJil Aigrot3:54
23.Les HibouxJil Aigrot1:04
24.FascinationMaya Barsony1:55
25.Il M'a Vue NueMistinguett3:17
26.La PoupéeCharly Maresca1:42
27.La Vie En RoseFrédéric Foret2:08
 72:28
Submit your review Hide reviews in other languages

 

La Môme - 08/10 - Review of Joris Hermy, submitted at (Dutch)
Het minste wat van Edith Piaf gezegd kan worden is dat ze de legendarische status van onsterfelijkheid heeft bereikt. Dat komt niet uitsluitend door haar uitzonderlijk talent, maar ook door haar tragische levenswandel vol bittere tegenslagen, frustraties en (liefdes)verdriet. Regisseur Olivier Dahan maakte van haar verhaal een ambitieus project dat nagenoeg unaniem door de pers werd omschreven als ‘een overambitieuze film dat een loopje neemt met de feiten’. Gelukkig doet de soundtrack dat niet, en kan men de muziek van Piaf herontdekken in al haar kracht én schoonheid. Want een soundtrack over het leven van Piaf, zonder haar songs op de tracklist zou pas écht een onrecht zijn.

De soundtrack groepeert de muziek overzichtelijk in drie muzikale hoofdstukken: de songs, de score en aanvullende songs. Het eerste hoofdstuk is een ware verademing en laat je de muziek van Piaf herontdekken. Want men zou wel eens vergeten hoe geraffineerd deze muziek is. De perfecte balans tussen muziek en tekst, de uitgekiende arrangementen en natuurlijk de onvergetelijke vertolkingen van ‘de straatmus van Parijs’. Iedere letter, klemtoon, noot of frase poneert Piaf met zoveel onvoorwaardelijke liefde en overgave dat het tegelijk aanstekelijk werkt en ontroert. He begeleidende orkest voegt telkens nog extra kleur en schwung toe. De meeste songs op deze soundtrack zijn een selectie van haar gekende nummers en werden voor de gelegendheid geremasterd. Het ene hoogtepunt volgt het andere dus in snel tempo op. Het epische ‘Heaven have Mercy’, het opzwepende ‘Milord’, Het aanstekelijke ‘padam padam’, het lyrische ‘l’Hymne a l’amour’, het scanderende ‘mon menage a moi’ en het onsterfelijke ‘Non, je ne regrette rien’ – waarmee het eerste hoofstuk passend afsluit. Wel een beetje jammer dat er werd gekozen voor de Engelstalige versie van ‘ la vie en rose’. Maar zelfs in het Engels blijft de oerkracht van Piaf overeind.

Het tweede hoofdstuk is de originele score van componist Christopher Gunning. Geen gemakkelijk opgave gezien de muziek qua stijlperiode moet aansluiten bij die tijd, maar toch geen pastiche mag zijn. Gunning doet dit met gemak. De eerste 2 composities bouwt hij op rond de piano op en liggen goed in het oor. Zijn melodisch talent wordt duidelijk in de twee hoofdthema’s die in deze selectie als rode draad fungeren. Het ene is een lullaby dat – soms op piano, soms met brede violen – onschuldig en licht weemoedig weerklinkt ( track 14 ‘Lisieux’ bijvoorbeeld). Het andere thema laat zicht het best omschrijven als een ‘sorrow theme’ dat pakkend naar de keel grijpt in bijvoorbeeld track 16 ‘Apparition’. De componist weeft deze twee knappe thema’s bij momenten foutloos naast, boven of onder elkaar. En ondanks dat de score qua stijl toch wel degelijk verschilt met wat Piaf brengt, in ‘l’eveil’ en ‘l’idylle’ schemert het Parijse sfeertje door waarmee hoofdstuk 1 & 2 muzikaal toch niet zo vreemd zijn van mekaar. Met ‘Derniere nuit’ sluit… af op een sombere noot en zou perfect dit album afsluiten. De violen treuren hartverscheurend waarbij je als luisteraar toch even stil wordt. Grote klasse!

Het is spijtig dat de componist met zijn dwingend werk de cd niet mocht afsluiten, want aanvullend in hoofdstuk 3 krijgen we nog enkele chansons gebracht door Jil Aigrot die naar mijn mening niet overtuigend zijn, en zelfs niet kunnen tippen aan de vigeur van Piaf. Enkel ‘La Poupee' en ‘La vie en Rose' (accordéon) hebben nog enige muzikale waarde. Voor diegenen die Piaf willen (her)ontdekken is deze soundtrack de perfecte kans. En voor de liefhebbers van emotionele, pakkende filmmuziek zal de score van Christopher Gunning zeker aanspreken.
La Môme - 08/10 - Review of John Mansell, submitted at (English)
The movie got rave reviews and garnered a handful of BAFTA awards including best actress and best original score by Chris Gunning.(well done Chris). The soundtrack Compact disc obviously contains a number of Edith Piaf vocals and also a handful of songs by other performers, the disc is actually set out in what is referred to as chapters, number one is dedicated to the Piaf vocals. Three is other performers and sandwiched in the middle is a really scrummy bit called the original score, Gunnings music is really the nice tasty filling sandwiched between the two vocal parts, not that I am saying the vocals are also not good because they are, obviously classics one and all. Gunnings score is delicate, poignant, magical and tear jerking, his use of piano and strings is stunning each complimenting and enhancing each other throughout. Its about time that Gunning was once again recognised for his musical skills and his ability to create touching and haunting melodies. He has certainly come a long way since POIROT and THE HANDS OF THE RIPPER, but even in those early works we could clearly hear the composers gift for a good tune. I think my favourite Gunning score has to be WILD AFRICA which was a TV series for the BBC about two years back. But LA VIE EN ROSE certainly equals that score and has all the assets and attributes of a well constructed, perfectly orchestrated and flawlessly performed soundtrack. There are 9 cues on the compact disc from Gunnings score, and I have no doubt that these tracks will be returned to many times by listeners because of their sheer emotive content, the final cue of the score section in particular DERNIERE NUIT shines out as being THE cue from the work, again Gunnings use of piano and strings is exemplary and spellbinding. This is a soundtrack that will I know become a firm favourite amongst collectors and also one that will maybe surprise and delight when first listened to. Recommended.
La Môme - 09/10 - Review of Michiel Vaernewijck, submitted at (Dutch)
Enkele maanden geleden kocht ik La Vie En Rose, de alternatieve naam voor de film La Môme, het levensverhaal van Edith Piaf. Ik was al een grote bewonderaar van de muziek van la môme piaf en dus was deze film een echte stimulans om niet alleen Piaf zelf maar ook haar muziek te herontdekken. En het werd een van mijn meest bijzondere filmervaringen ooit. Marion Cotillard was werkelijk subliem in haar rol en werd overladen met precies, geheel terecht. De regie was geweldig, evenals de muziek.

Wanneer men aan Piaf denkt haalt men zich meteen de luidkeelse stem voor de geest. En dat ontbreekt op de soundtrack zeker niet. De bekendste van haar nummers zijn digitaal gerestaureerd wat opnieuw een geweldige ervaring oplevert op het gebied van muziek luisteren. Haar bekendste nummers zoals Je Ne Regrette Rien, Milord, La Vie En Rose (helaas Engelstalig), L'Hymne a l'Amour en vele anderen zijn verschenen op deze cd. Samen met deze gerestaureerde tracks heeft de componist van de film ook nog enkele charmante en emotionele thema's gecomponeerd die mij steeds in vervoering brengen, telkens als ik ze hoor. Dan denk ik meteen aan het lange maar o zo krachtige Dernière Nuit, wat dus de sterfscène van Edith begeleidt in de film.

Daarnaast zijn enkele stukjes Franse muziek overgebleven die ze ook maar op de CD hebben gesmeten. De stem van Jil Aigrot, die moet doorgaan als die van Piaf, is een waardige poging la môme na te bootsen. Maar helaas, je merkt dat de stem anders is wat meteen afbraak doet aan het hele chanson. De rest van de tracks, zoals Il M'a Vue Nue, zijn van lage kwaliteit. In het algemeen een geweldige soundtrack en zeker voor de liefhebbers van de muziek van Edith Piaf.

Enchanté!
La Môme - 10/10 - Review of KPO ., submitted at (Dutch)
Over de film is heel wat te doen geweest, omdat Dahan er voor koos om zijn biopic niét in chronologische volgorde te monteren, wat een bijwijlen chaotische prent oplevert. Nochtans kan La Môme boeien en dat is behalve aan de weliswaar mooie maar niet echt vernieuwende intermezzo's door Christopher Gunning, geheel en al te wijten aan de schitterende chansons van Piaf, die voor deze film mooi werden opgekuist. De bekende meezingers passeren de revue, maar daarnaast wordt ook uitgepakt met enkele minder bekende titels, waaronder enkele leuke extra's door andere artiesten én twee nummers door Piaf in het ... Engels! Voor de liefhebbers zijn de film en dit album dan ook aan te raden, al zijn ze dan allebei wat chaotisch en divers samengesteld.

Other releases of La môme (2007):

Vie en Rose, La (2007)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More