Happy Feet


Warner Music (075678399824)
Movie | Released: 2006 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track Artist/Composer Duration
1.The Song of The HeartPrince4:35
2.Hit Me UpGia Farrell3:16
3.Tell Me Something GoodPink3:10
4.Somebody To LoveBrittany Murphey3:47
5.I WishPatti LaBelle, Yolanda Adams and Fantasia Barrino3:31
6.Jump n' MoveThe Brand New Heavies (featuring Jamalski)3:22
7.Do It AgainThe Beach Boys2:26
8.The Joker ~ Everything I OwnJason Mraz mash-up with Chrissue Hynde4:05
9.My Way (A Mi Manera)Robin Williams1:44
10.Kiss ~ Heartbreak HotelNicole Kidman mash-up with Hugh Jackman2:36
11.Boogie WonderlandBrittany Murphey5:09
12.Golden Slumbers / The Endk.d. lang4:16
13.The Story of Mumble Happyfeet John Powell5:50
 47:46
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Happy Feet - 07/10 - Review of Tim Horemans, submitted at (Dutch)
De trailer van deze film doet je onmiddellijk zin krijgen om deze gaan te bekijken. Een pignuin die niet kan zingen zoals de andere pinguins en als gave tapdansen heeft. Het idee is zeer leuk en origineel. Toen ik hoorde dat het John Powell was die voor de muziek ging zorgen, werd ik helemaal blij. Na zijn geslaagde scores voor Chicken Run, Antz, Robots en Ice Age 2, zag ik het helemaal zitten. Deze vreugde sloeg snel om in een telleurstelling aangezien er maar 1 track van Powell op de cd ging staan, de rest zouden allemaal songs zijn. Maar toen ik hoorde dat een groot deel van de liedjes gearrangeerd was door Powell, werd alles terug wat rooskleuriger.

De balans na enkele luisterbeurten is dat de helft van de nummers geslaagd zijn en de rest stevig gebuisd. Ik ben iemand die niet graag songs hoort op soundtracks met uitzondering van Moulin Rouge. De nummers van Prince, Gia Farrell, Pink, The Brand New Havies spraken mij niet echt aan. Somebody to love, I wish, My way en Kiss - Heartbreak hotel werkte wel en het volume ging al snel omhoog. De manier waarop deze toch wel bekende songs gebracht werden en hun nieuwe arrangementen zorgde voor een zeer positieve indruk.
Het zijn vooral de leuke stemcombinaties van Nicole Kidman en Hugh Jackman of Robin Williams knotsgekke interpretatie van Frank Sinatra's My Way, wat deze liedjes zo leuk maken. Maar het is Britney Murphy die de show steelt op deze soundtrack. Haar versie van Somebody to love voelt veel beter aan dan de cover die George Michael ooit gemaakt heeft.

Hoogtepunt is wel Boogie Wonderland, ook gezongen door Britney Murphy. Dit op en top disco nummer is helemaal herwerkt geweest door John Powell. Hij laat nog eens zien dat hij toch wel een meerster is in het gebruik van Percussie. De manier waarop hij de disco beats van dit nummer mixt met tapdans geluiden, latin invloeden, mambo en overvloedig gebruik van percussie. Het resultaat is echt overweldigend.

De soundtrack wordt afgesloten door de enige score track op de cd, The Story of Mubble Happyfeet. Deze 5 minuten durende track begint met het thema van de film dat sterk lijkt op dat van Forces of Nature, ook een Powell score. Al snel wijzigd Powell de richting van zeemzoet naar een catchy mambo deuntje om verder over te gaan in vlotte percussie, wat mij een beetje aan Antz deed denken.

4 Jaar heeft John Powell blijkbaar aan de muziek van Happy Feet geschreven, waarvan de meeste tijd in de arrangementen van de songs is gekropen. Dit album is voor de fans van leuke liedjes en over the top covers. Ik kijk al uit naar december want dan brengt Atlantic Records de score van Happy Feet uit, een album volledig toegewijd aan John Powell zijn score.
Happy Feet - 07/10 - Review of Joris Kessels, submitted at (Dutch)
Natuurlijk gaat het voor de echte filmmuziekliefhebber niet om soundtracks die bestaan uit een compilatie van gezongen (pop)nummers. Echter als deze nummers onderdeel zijn van en speciaal gearrangeerd zijn voor de film, en ze ook nog eens geproduceerd zijn door John Powell, dan krijg je een meer dan aardig resultaat en een fijn uitstapje voor de filmmuziekliefhebber. Dat de film Happy Feet over een door zijn buitengewone kwaliteiten buitengesloten pinguďn niet erg goed aansloeg bij het publiek heeft zeker niet gelegen aan heerlijk vrolijke swingende muziek.

De soundtrack wordt gemaakt door de oude popsongs die door John Powell in een volledig nieuw jasje zijn gestopt. Het swingt de pan uit! Jammer van de popnummers die de soundtrack verder opvullen, hoewel het beatgedreven nummer van Prince waarmee de soundtrack opent wel erg lekker is. Na de eerste drie nummers komt Happy Feet met Brittany Murphy tot leven met het nummer ‘somebody to love’. Andere fijne arrangementen zijn wat verder op de soundtrack te vinden: het over-de-top vrolijke ‘my way’, de heerlijk beatgedreven ‘kiss’ en de met tap-geluiden opgedirkte ‘boogie wonderland’. Aan het einde van de soundtrack wordt John Powell nog aan het woord gelaten met iets minder dan 6 minuten aan score. Helaas valt dit lekker stuk muziek bij alle swingende songs in het niet en is het beter om hiervoor de original score van Happy Feet in huis te halen.

Al met al is deze Happy Feet een leuke compilatie van swingende songs en voor degene die de film kon waarderen een must.
Golden Globes: Best Original Song: "The Song of the Heart" (Winner)
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nominee)

Soundtracks from the collection: Kids

Nanny McPhee (2005)
Fly Me to the Moon (2008)
Alice in Wonderland (2006)
Space Jam (1996)
Astro Boy (2009)
Zathura (2005)
Aliens in the Attic (2009)
Nanny McPhee & the Big Bang (2010)
Bolt (2008)
Flipper (1996)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 More