Cars


Walt Disney Records (0050086134977)
Walt Disney Records (0094636752228)
Walt Disney Records (0094636862620)
Movie | Released: 2006 | Film release: 2006 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track Artist/Composer Duration
1.Real GoneSheryl Crow3:21
2.Route 66Chuck Berry2:51
3.Life Is A HighwayRascal Flatts4:36
4.Behind The CloudsBrad Paisley4:08
5.Our TownJames Taylor4:07
6.Sh-BoomThe Chords2:25
7.Route 66John Mayer3:24
8.Find YourselfBrad Paisley4:11
9.Opening Race2:04
10.McQueen's Lost2:28
11.My Heart Would KnowHank Williams2:26
12.Bessie0:58
13.Dirt Is Different1:27
14.New Road1:17
15.Tractor Tipping1:21
16.McQueen & Sally2:00
17.Goodbye2:42
18.Pre-Race Pageantry1:30
19.The Piston Cup1:52
20.The Big Race3:07
 52:15
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Cars - 08/10 - Review of Tom H., submitted at (Dutch)
"Cars" zou de laatste Pixarfilm worden in samenwerking met Walt Disney. De studio wou verlost worden van de grootmacht op animatiegebied en had al heel wat plannen om zijn eigen succes voor zichzelf te houden, maar dat was zonder Disney gerekend die met een monsterachtig bedrag de studio afkocht en de aandeelhouders van Pixar waarschijnlijk heel gelukkig maakte. En misschien is deze budgetaire ingreep nog geen slechte zaak, want Disney kan de originaliteit van Pixar best gebruiken na de iets wat mindere kwaliteit van "Chicken Little" en "The Wild". Aan de andere kant zette Disney steeds een publiciteitscampagne op poten om u tegen te zeggen; ze hebben er dan ook het geld en de marketingtalenten voor. Verder zal Pixar geen financiële aderlating betekenen voor Disney want "Cars" doet het weer uitstekend in de bioscoop en dat zal zeker niet anders zijn als de film op DVD verschijnt.

Het verhaal van "Cars" is echter niet al te origineel en tamelijk actueel te noemen. McQueen is een vlammende racefreak die op weg naar een belangrijke wedstrijd in Radioator Springs het aan de stok krijgt met de bewoners omdat hij enkele persoonlijke eigendommen heeft beschadigd. Het Amerikaanse rechtsysteem veroordeelt de snob tot "community service" om tot inkeer te komen en de inwoners van Radiator Springs te vergoeden. Met tal van transparante levenslessen en grappige karakters is het Pixar toch weer gelukt om een avondvullende film in elkaar te boksen. Dat daarbij weer heel wat liedjes de revue passeren die de score aanvullen is geen verrassing meer.

Het album opent dan ook met negen songs die natuurlijk allemaal in verband staan met de Amerikaanse autoscène. Sheryl Crow begint wat stereotiep, maar het nummer rockt zich wel in actie. De aantrekkelijke stem van de zangeres en ex-echtgenoot van wielrenner Armstrong klinkt erg toonvast en sterk en past vreemd genoeg bij "Route 66" van Chuck Berry uit 1946. Een mooie blend van moderne en een goede klassieker. Let wel; de foto's van de artiesten staan in de booklet, maar er is nergens iets te vinden over Chuck Berry. Misschien uit te dure rechten of misschien een onvergefelijke fout van Disney? Wie weet... "Lfe is a Highway" van de Rascal Flatts is opnieuw erg rockerig, maar is in mijn ogen iets te braaf en boyband-achtig. Toch heeft het liedje meer om het lijf dan sommige popsongs. De countrystem van Brad Paisley in "Behin the Clouds" en de fletse en stroperige ballade "Our Town" geschreven door Randy Newman en gebracht door James Taylor passen dan weer goed in het plaatje van het desolate woestijnlandschap en het cowboy-achtige dorpje Radiator Springs. "Sh-Booms" is dan weer een heerlijke oldie van The Chords. (Opnieuw zonder foto in het boekje, foei!)"Route 66" wordt nogmaals herhaald maar deze keer in een modern jasje gestoken door John Mayor. "Find Yourself" is dan weer kleffe country door Paisley, maar is best te pruimen met het nodige inlevensvermogen en heeft een mooie, klagende vioolsolo.

Voor de score vroeg regisseur Lasseter opnieuw aan bluess-virtuoos en componist Randy Newman om de muziek te verzorgen. Newman heeft al een hele historie achter de rug met Pixar en weet net als bij zijn vorige soundtracks niet echt te overtuigen in originaliteit, laat staan op vlak van orchestraties. Toch leent de setting van "Cars" zich beter om de componist zijn geliefde piano en gitaar te gebruiken om het verhaal in te kaderen. Misschien niet echt nieuw, maar wel mooi is de toevoeging van elektrische gitaar in "Opening Race", dat erg Newmanesque begint met kopers en strakke strijkers met een heroïsch thema dat uitmondt in Queen-achtige muziek met loeiende elektrische gitaren. Het is de enige keer op de soundtrack dat Newman echt weet te overtuigen in zijn aanpak want vanaf "McQueen's Lost" zinkt hij weg in zijn oude aanpak van filmscoren. De schichtige strijkers, de vlagen koperblazers en subtiele toetsen piano en gitaar komen veelvuldig voor. Thematisch spreken de tracks op deze cd wel aan, maar de keuze om toch de komische toer op te gaan, maakt dit album niet echt genietbaar. "My Heart Would Know" is een oldie in het country-milieu en staat wat vreemd geplaatst tussen de score. "Bessie" is een typische stoere country-track met jazzy trompet en jingelende gitaren die teruggrijpen naar Newman's jazz-verleden.

"Dirt Is Different" is een degelijk opgebouwde track waar Newman het volledige orkest aan het woord laat en wat afglijd van het komische genre. "New Road" klinkt dan weer "Lord of the Rings" meets "Brokeback Mountain". Een iets wat kinderachtige track met een country-toets. Het is een verrassing van formaat en ik had dit zeker niet verwacht van Newman. "Tractor Tipping" is komisch en doet denken aan "Maverick". Niet echt de mooiste muziek om naar de luisteren. "McQueen and Sally" is de romantische cue, maar weet niet echt te overtuigen. Het mist zijn uitwerking een beetje en doet verdacht veel denken aan het thema uit Shrek waar Fiona en Shrek reizen. Het nummer heeft ook nog eens een vreemde brug. "Goodbye" bereikt zijn doel wel; trieste en ingehouden orkestraties verkrijgen het gewenste effect en de stereotiepe piano doet terugdenken aan vroegere Newman scores. Vanaf de laatste tracks beginnen de actie-gerelateerde scoretracks en schetteren de kopers als nooit te voren. Jammer dat de elektrische gitaren uit de opening titles niet meer terugkomen. Uiteindelijk sluit de soundtrack af met het typische heroïsche thema waar alleen nog bij wijze van spreken een koor op ontbreekt.

Randy Newman bewijst op deze score dat hij degelijke muziek kan componeren maar verrast niet echt. De liedjes daar in tegen zijn een allegaartje van songs die best bij elkaar passen. Hoe dan ook blijft dit album goed luisterbaar met enkele hoogvliegers als "Opening Race", "Goodbye" en "The Pre-Race Pageantry". Een score die wonderwel bij deze film past, maar op album wat van zijn kracht verliest. Geen Menken noch een Thomas Newman, maar best te pruimen.

Cars - 06/10 - Review of Tim Horemans, submitted at (Dutch)
Normaal was de release van Cars voorzien voor het najaar van 2005. Deze werd ondertussen verlaat naar het voorjaar 2006 en sinds enkele dagen kan deze Pixar film bewonderd worden in de bioscoop. John Lasseter, de bezieler van Pixar, tekent voor de regie. De maker van Toy Story heeft de smaak terug goed te pakken. Pixar zou Pixar niet zijn als ze de animatie niet nog een beetje verder zouden duwen dan bij hun vorige films. De meningen over de film zijn verdeeld. Iedereen is lovend over de animatie maar het verhaal zou rammelen. Aangezien ik de film nog niet gezien heb, kan ik hierover nog geen oordeel vellen. De muziek daarentegen is zoals bij Toy Story 1 & 2, A Bugs Live en Monster’s Inc van de hand van Randy Newman.

Newman heeft bij mij altijd al een speciaal plekje gehad. Ik hou van zijn frisse no-nonsense Americana stijl. Veel koperblazers, hier en daar een western trekje en vooral leuke thema’s die zich zeer gemakkelijk laten beluisteren. Mijn favoriete soundtracks van Randy Newman zijn Maverick, The Natural, Pleasantville en A Bug’s Life. Eigenlijk was ik wel benieuwd naar de muziek van Cars, want na 2 films afwezigheid (Nemo en The Incredibles) is het dan terug de beurt aan Randy Newman. De songs heb ik onmiddellijk geskipped en ik ben direct met Opening Race begonnen. Randy opent sterk met koperblazers die het thema van de film spelen. Een korte passage met gitaren moet aangeven dat je in een race zit, maar al gauw gaat Newman terug over naar de blazersectie. Hier zit al onmiddellijk bij mij het probleem. Ik hoor een typische Randy Newman sound, die ik ook al gehoord heb in al die andere Pixar films. Het gaf mij een déja entendu gevoel, net of Newman speelt op automatische piloot. Mcqueen’s Lost bevat een leuke western passage die ik eerder al gehoord heb in Maverick.

Deze 2 korte score tracks worden vervolgd door een country song die de sfeer breekt. Deze song hadden ze beter bij het eerste deel van de soundtrack gezet. Bessie is dan weer wel leuk. Dirt is Different is standaard Newman met een vette knipoog naar A Bug’s Life. New Road voegt banjo en viool tesamen die een vrolijk deuntje spelen. Zo gaat de soundtrack maar door tot de grote finale in The Big Race, waar het thema nog eens zeer statig herhaald wordt. Ik vind dat Disney Randy Newman geen eer aan doet met deze release. Het album bevat 52 minuten muziek waarvan er nog geen 20 van Randy Newman zijn. De songs zijn best leuk, vooral Route 66 en Real Gone van Sheryl Crow swingen. Op de site van Disney wordt aangegeven dat er 2 soundtracks zijn. The Ultimate Road Trip album, zijnde de songs + 20 min score en Lightning Mcqueen’s Fast Tracks album, zijnde de songs + 2 bonus songs. Waarom kan Disney geen album met songs en een degelijk score album met de muziek van Randy Newman uitbrengen. De andere Pixar films hebben wel zo’n release gehad en dat zorgde ook voor een betere luisterervaring. De tracks van Randy Newman zijn kort, te kort eigenlijk om muzikaal iets te brengen.

Voor de mensen die nu pas kennis maken met de muziek van Randy Newman is Cars een leuk begin. Maar persoonlijk voelde deze soundtrack bij mij te gemaakt aan. Het voelde als A Bug’s Life meets Maverick meets Toy Story. Volgende keer beter.
Cars - 07/10 - Review of Tom Daish, submitted at (English)
After a two film hiatus, Randy Newman is back at the Pixar scoring stage for Cars which also marks John Lassiter's first film as director for a several years. I must say that, as Pixar films go, it looks like it could be awfully twee, but no doubt the company's predilection for wit and fine characterization, not to mention eye achingly beautiful visuals, will prove it another fine addition to a largely spotless catalogue. Unlike the usually generous hour or so of Newman score and songs, there's only around 20 minutes of score here and one Newman ballad, Our Town, performed by James Taylor. I must say that on first listen it didn't strike me, the melody isn't up to the high water mark of When She Loved Me or That'll Do, but it's still lovely enough and James Taylor's golden voice is a fine choice, certainly more suitable that Newman would have been.

Given the mixture of motors and small town values, Newman's scoring approach isn't especially novel; exciting orchestral passages and a little rock for the action (the latter working far better than one might expect) and a mixture of folksy riffs for the back of beyond ve-hick-les (wow... what a great pun I just discovered. Or not). Newman seems to have reigned in some of the more mickey mouse aspects of his writing that can make some elements of his Pixar scores less enjoyable on their own terms. The action is surprisingly straight laced, notably in the first and last score cues which thunder along with thrilling abandon. The only thing that's missing is a very strong main theme; there are plenty of lovely motifs running in and out of each cue, but many of the central tracks are disappointingly short. However, to his credit, Newman gives each one a striking enough personality that even the briefest of cues make an impression both dramatically and musically. The only curious sidestep is Pre-Race Pageantry which sounds like it escaped from The Phantom Menace (and not the Flag Parade either).

The bulk of the album is made up of country songs, including two rather unnecessary versions of Route 66, neither of which are particularly notable. They all fit very well alongside Newman's score, but as ever with this type of album split, there's too little of either to entice fans. Country rock fans will likely know all these songs off by heart and the casual score fan will certainly conclude that 20 minutes is a trifle stingy. Another 10 or 15 minutes of Newman's score would hardly have broken the bank and given his fans more reason to splash out. Such is life. Still, as I've said before, Disney scores often turn up for cheap after the market has been flooded, interest wanes and the shops need to clear out the spare copies. However, another winning effort, just disappointing in its brevity.
Cars - 09/10 - Review of Peter Van Riet, submitted at (Dutch)
Cars is de langverwachte nieuwste animatiefilm van de 2 creatievelingen Disney & Pixar, en tevens de laatste animatiefilm die gemaakt werd als een samenwerking tussen beiden als aparte bedrijven, sinds Pixar kortgeleden opgekocht is door Disney. (Wat deze laatste enkel maar ten goede kan komen na hun flop 'Chicken little' zowel op kwalitatief als op commerciëel vlak.)

Randy Newman is ondertussen een vaste waarde geworden als componist voor de Pixar-Disneyfilms, sinds Toy Story, met uitzondering van The Incredibles & Finding Nemo, maar het moet gezegd worden dat ze hun componisten per project toch wel goed weten te kiezen. Randy Newman was dan ook weer een voor de hand liggende keuze voor de muziek te maken voor een film als dit.

Het album wordt grotendeels in beslag genomen door enkele songs. Over die songs kan ik niet echt veel kwijt, de film heb 'k nog niet kunnen zien, dus ik kan ook moeilijk zeggen of ze er op hun plaats staan of niet, al vermoed ik dat ze wel hun plaats in de film zullen hebben. Al met al blijft er dus nog zo'n 20 minuten scoremateriaal over van Newman, wat ik wel wat weinig vind, aangezien ik me wel kan indenken dat er toch wel veel meer interessante score voor zo'n film moet zien op een album te kunnen zetten. Ook zijn de tracks allemaal vrij kort, en moest ik de ze verschillende keren achter elkaar beluisteren om te kunnen laten doordringen.

Wat de algemene sfeer betreft neigt het wat naar het groots avontuurlijke country/westernachtige, wat ik altijd erg leuk heb gevonden om te beluisteren. In tegenstelling tot Alan Silvestri's tegenvallende score voor The Wild, komt het hier nooit over als 'té veel' of 'te bombastisch zonder echt thematisch en structureel of subtiel te kunnen zijn', wat misschien ook wel zou kunnen komen door de korte duur van de eigenlijke score.

Er zijn 2 korte thema's die vaak terugkeren. Je kan ze allebei al horen in de openingstrack 'Opening Race', het eerste is een avontuurlijk thema, het 2de is iets lyrischer in de kopers; maar nog steeds vrij avontuurlijk. Ook de country-elementen zijn alom aanwezig zoals bvb in 'New Road'.

Echter de 2 leukste tracks uit de hele score vond ik nog steeds 'Pre-Race Pageantry' en 'The Big race'; een bewijs dat Randy Newman op compositorisch vlak een muzikale duizendpoot is en zichzelf niet meer hoeft te bewijzen. Het zijn beide heerlijke nummers waar Newman alles uit de kast haalt om muzikale pareltjes uit de kast te toveren. Het mag dan wel niet allemaal zo 'origineel' klinken, het is ongeloofelijk leuk om te beluisteren, het klinkt nergens 'campy' en ook net subtiel genoeg. Enkel blijft het erg spijtig dat de score maar afklokt op 20 minuten.
Cars - 07/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Eindelijk een klein beetje variatie in de animatiefilms, want de laatste jaren hebben we alleen maar animatiefilms gezien met pratende dieren zoals 'Madagascar, The Wild, Finding Nemo, Ice Age en Chicken Little. Ook speelgoed kan praten in de animatiewereld (Toy Story) en nu heeft Disney Pixar zelfs bedacht dat de auto's kunnen praten, sterker nog: we zien een wereld met alleen auto's. Het werkt wel! Met het uitgeven van de DVD en het draaien in de bioscoop heeft Disney tot nu toe een half miljard euro verdient! Randy Newman mocht de film van muziek voorzien. Dit deed hij ook bij de twee Toy Story films. De eerste 8 tracks zijn popnummers die natuurlijk niet mogen ontbreken bij een animatiefilm, toch sla ik ze over.

'Opening Race' speelt zich natuurlijk af in de eerste scène van de film, de eerste race. De track begint klassiek, zoals ik Newman ook heb gehoord bij 'Toy Story', maar wordt later een lekker rock nummer. Het nummer heeft veel kanten, helemaal wanneer het weer over gaat in klassiek. 'McQueen's Lost' is er voor spanning, even een heldenthema, maar ook teleurstelling. ‘My heart would know’ is weer een song en de volgende track ‘Bessie’ is een track met wat cowboy sfeer. ‘Dirt Is Different’ is weer Newman zoals ik hem ken van ‘Toy Story’, ik heb niet meer van Newman gehoord dus dit zal wel standaard zijn. Ook de track ‘New Road’ heeft een lichte cowboy sfeer. Dit heeft te maken met het dorpje waarin McQueen terecht komt. Veel tracks hebben ook met dit thema te maken zoals ‘Tractor Tipping’ op het begin, maar deze track veranderd in een spanningsopbouwende track met een vrolijke jig. ‘McQueen & Sally’ is wél weer zo’n cowboy track met in de hoofdrol verschillende gitaren. ‘Goodbye’ is zoals je al denkt aan de naam een dramatische en emotionele track. We horen een gitaar op de voorgrond en een paar violen op de achtergrond, tevens horen we soms even de piano. ‘Pre-Race Pageantry’ Een van de racetracks zie zorgt voor spanning, grootsheid en een vrolijke sfeer. Dit is typisch Newman, zeker één van de beste tracks! Ook de volgende typisch Newman track begint met veel grootsheid. Voor Toy Story vond ik Newman goed, maar ook voor deze score blijf ik genieten van Newman. De laatste track gaat over de laatste race, die alles beslissend maakt. Deze track is te vergelijken met de vorige twee, maar ook net zo goed!

Als je van Newman houdt is dit een erg leuke score, ik vind dat ook, zeker een 8 waard.. Helaas wat weinig van Newman, maar veel songs, daarom een 7. Ik hoop dat we wat meer Newamn horen bij het komende ‘Toy Story 3’
World Soundtrack Awards: Best Original Song Written for a Film: "Our Town" (Winner)
Oscars: Best Original Song: "Our Town" (Nominee)
Trailer:This soundtrack trailer contains music of:

Westbound Sign, Green Day (song(s))
A Bug's Life (1998), Randy Newman (Movie)


Other releases of Cars (2006):

Disney Pixar Classic Album Selection (2013)
Songs and Story: Cars (2010)
Cars (2006)
Cars (2017)
Cars (2021)

Soundtracks from the collection: Kids

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
Adventures of the Great Mouse Detective, The (1992)
Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)
Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue, The (1998)
Incredibles, The (2004)
Finding Nemo (2003)
Animal Farm (1999)
もののけ姫 (1997)
Free Willy (1993)
Bee Movie (2007)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 More