Mother of Mine
Miracle Records - MIR-101 Digipack


Miracle Records 2005 CD (6430023481014)
Miracle Records 2005 CD (0760644976139)
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Train Trip2:09
2.Mother's Theme0:59
3.Running Away3:02
4.Leaving Sweden3:15
5.Life Is Beautiful0:51
6.Forgiveness2:04
7.Farewell0:47
8.Two Mothers1:40
9.Remembering Home1:26
10.Goodnight Son0:44
11.Alone1:51
12.Night Time0:52
13.Tremolo0:57
14.Little Sorrow0:55
15.Longing1:12
16.Surrendering2:16
17.Secret0:47
18.Storm2:12
19.Life Is Beautiful 20:45
20.Memory1:53
21.The Message2:35
22.Mother Of Mine5:01
 38:13
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Mother of Mine - 07/10 - Review of Tom H., submitted at (Dutch)
Klaus Haro is een bekende Scandinavische regisseur die al heel wat filmprijzen heeft weggekaapt in het verre Noorden. Met "Mother of Mine" (Äideistä parhain, vertelt hij het verhaal van de jongen Eero die tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met 70.000 andere Finse kinderen naar het neutrale Zweden wordt overgebracht om daar in veiligheid het einde van de oorlog af te wachten. De protagonist kan zich echter niet binden met zijn nieuwe woonplaats en evenmin met zijn surrogaatmoeder. Wanneer de jongen later naar Finland terugkeert op zoek naar zijn biologische moeder probeert hij antwoorden te vinden op zijn vele vragen. De film is aan een ware triomftocht bezig en heeft al 5 awards en 2 nominaties op zak. Voor de muziek werd de Finse componist Tuomas Kantelinen aangesteld. Deze jonge muzikant schreef vanaf 1997 reeds voor een vijftigtal projecten waarbij hij vooral teruggrijpt naar zijn klassieke achtergrond. Sinds kort componeert hij de muziek voor de Finse animatiefilm "Röllin sydän".

Ook voor "Mother of Mine" grijpt Kantelinen terug naar een uiterst klassieke schrijfstijl. Dit aspect is al duidelijk terug te vinden in "The Train Trip", waarbij strijkers, rustige piano en de kopers een zweverige maar tevens tragische melodie ten hore brengen die aangenaam is om naar te luisteren. De orchestraties zijn niet erg origineel te noemen, maar Kantelinen slaagt wel in zijn opzet om de luisteraar te boeien. Daar heeft zijn "Mother's Theme" waarschijnlijk veel mee te maken. Noem het een crossover van "Angela's Ashes" en de muziek uit "Fateless". Het thema is kort en krachtig en wordt door de strijkers gedragen. "Leaving Sweden" heeft een mooie pianosolo in petto begeleid door een licht orkest. In de tussentijd blijft de componist trouw aan zijn orkestraties wat een mix van violen en koper betekend. Zijn thema's klinken soms wat rommelig en weten soms door hun bombast niet echt te overtuigen. Kantelinen's muziek is geschreven volgens het boekje en daar ligt de grote zwakte van deze soundtrack. Er zit niet echt iets in dat je nieuwsgierigheid wekt naar de rest van de score. Dit betekent evenwel niet dat de muziek slecht is. Zo heeft "Life is Beautiful" iets liefs en kalms over zich en heeft "Farewell" de nodige pathos en emotionele inpakt die je van een filmscore verwacht. "Alone" heeft dan weer een mooie fluitsolo in petto die overvloeid in heerlijk rustige muziek. Helaas bevat deze cd te veel underscore die wat banaal overkomt en niet echt weet te boeien. Gelukkig brengt "Tremolo" met zijn schichtige strijkers wat leven in de brouwerij met een dreigende melodie die echter veel te kort is. "Longing" is dan weer een pianosolo die uitblinkt in zijn eenvoud. "Secret" gaat de mystieke kant op en "Storm" heeft iets dreigends in zijn zware strijkers dat niet veel goeds beloofd. Je ziet echt de donkere wolken samenpakken boven een dorpje. Een geslaagd stukje muziek! "Life Is Beautiful II" is dan weer onnoembaar schattig maar heeft last van een déjàvue-effect met een dozijn andere scores. "Memory" blinkt dan weer uit in zijn eenvoud en de rustige piano is echt genieten. De score sluit af met een suite van de thema's uit "Mother of Mine" en biedt een mooie samenvatting.

Deze soundtrack is zeker niet slecht en als je aan het einde komt van dit album besef je dat de film waarschijnlijk een hoop tragedie moet bevatten die door de muziek wordt aangedikt. Thematisch weet Kantelinen niet te verrassen en ook op vlak van arrangementen blijft de componist vasthouden aan traditionele orkestraties. Dit betekent echter niet dat er bij deze muziek niet te genieten valt. Voor iedereen die een portie eerlijke, maar niet echt originele filmmuziek wil beluisteren, zal deze cd zeker in goede aarde vallen. Mij heeft Kantelinen niet echt weten te overtuigen, maar "Mother of Mine" is zeker het beluisteren waard, vooral voor de minimale pianosolo's en de begeleidende strijkers.
Trailer:







Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More