The Green Mile


Warner Sunset US (0093624758426)
Movie | Released: 1999 | Film release: 1999 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Old Alabama (Song)B.B. & Group0:59
2.Monstrous Big1:50
3.The Two Dead Girls3:02
4.The Mouse On The Mile1:30
5.Foolishment1:50
6.Billy-Be-Frigged2:08
7.Coffey's Hands1:58
8.Cheek To CheekFred Astaire2:38
9.Condemned Man1:34
10.Limp Noodle1:02
11.Scared Of The Dark1:04
12.Wild Bill1:15
13.Cigar Box1:50
14.Circus Mouse1:29
15.The Bad Death Of Eduard Delacroix3:48
16.Boy's Eye0:55
17.Two Run-Throughs1:19
18.Red Over Green2:58
19.I Can't Give You Anything But LoveBillie Hoilday3:27
20.That's The Deal1:37
21.L'Homme Mauvais2:21
22.An Offense To The Heart1:08
23.Morphine & Cola2:57
24.Night Journey2:12
25.Danger Of Hell2:27
26.Done Tom Turkey1:00
27.Did You See A Dream WalkingGene Austin2:52
28.Trapingus Parish0:51
29.Boogeyman3:26
30.Shine My Knob0:54
31.Briar Ridge0:42
32.Coffey On The Mile5:12
33.Punishment1:52
34.CharmaineGuy Lombardo & His Royal Canadians2:25
35.Now Long Gone1:08
36.No Exceptions0:57
37.The Green Mile3:38
 74:15
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Green Mile - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De film The Green Mile heb ik een aantal keren gezien. En het is elke keer weer een indrukwekkende kijkervaring. Het is jammer dat regisseur Frank Darabond maar twee films heeft gemaakt, want ook zijn The Shawshank Redemption is zo'n indrukwekkende film. En beide films zijn van muziek voorzien door Thomas Newman. Daarbij moet ik gelijk zeggen dat ik de muziek voor The Shawshank Redemption mooier vind dan die voor deze The Green Mile.

Nu is de meeste muziek van Thomas Newman niet mijn smaak en dat geldt ook voor verreweg de meeste tracks van The Green Mile.
De muziek van Newman is overwegend nogal minimalistisch en enigszins monotoon van melodie. Dat maakt de muziek nogal saai. Ook wanneer Newman een groter orkest inzet blijft het een wat neutrale toonzetting, die wat tegen het melancholieke aanhangt. Bij zijn score voor Shawshank hadden die meer orkestrale tracks prachtige melodieën, die ik hier bij The Green Mile node mis. Voor mij hier geen kippenvelmomenten, integendeel.
Wat Newman wel goed doet is de variatie in instrumentengebruik. En ook in sfeertekening is hij goed op dreef. Veel tracks kleuren heel mooi de vaak wat wonderlijke, bijna religieuze sfeer in de film. Dus als muziek bij deze film is het zeker wel geslaagd, maar als 'losse' luisterervaring is het veel minder.
Zelfs de afsluitende titeltrack kan mij niet zo bekoren, zoals ook de andere meer orkestrale tracks. De tracks missen een mooie melodie. De door Newman neergezette kleuring hangt een beetje tussen twee sferen in, maar neigt veel te veel naar de melancholieke kant.
Nu is de film ook wel melancholiek neergezet, maar de film bevat ook een diepere laag van iets verhevens en een zoektocht uit de ellende van wat mensen elkaar aandoen richting het hemelse, waar geen pijn is en geen ziekte en ellende, waar John Coffey op aarde al iets van mag uitdelen. De muziek vertolkt dat wel, maar vooral in minimalistische klanken en veel minder in 'hemelse', wat meer orkestrale muziek. En dat mis ik bij het beluisteren van de score - niet bij het kijken naar de film. Misschien had het de film wat klef gemaakt, dus is het beter zo. Maar als beluisteraar van de score komt deze nu nogal eentonig, zelfs wat saai op mij over.

Dan bevat de score ook nog een aantal 'golden oldies' uit de dertiger jaren, die wel in de film voorkomen, maar die ik niet prettig vind om naar te luisteren.
Kortom, deze score is niet aan mij besteed. Hij is wel goed gemaakt en past uitstekend bij de film (en daar gaat het toch om), maar als muziekluisteraar vind ik hem te weinig melodieus, te eentonig en saai. En de dertiger jaren songs hadden ze beter weg kunnen laten.
The Green Mile - 09/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Bij de muziek van Thomas Newman droom je weg, waan je je in een andere wereld. Dit bereikt hij dan zeker ook met The Green Mile, inmiddels alweer enkele jaren geleden uitgebracht.
De dromerige klanken, het subtiel gebruik van goddelijk mooie piano- en gitaarthemes en de vol klinkende strijkarrangementen maken iedere soundtrack van Newman een streling voor het gehoor. Met The Green Mile weet Newman het verdrietige en het emotionele te vangen, te versterken en in een schitterende soundtrack over te brengen, zoals hij dat ook deed in Meet Joe Black. Zoals we gewend zijn van het latere The Road To Perdition en Finding Nemo, bevat The Green Mile ook de nodige nummers waarbij het kippenvel niet te stoppen is. Kleine aantekening is dat de stijl van Newman wel steeds op hetzelfde neerkomt. Maar dit stoort zeker niet en het haalt je dan ook zeker niet over om de cd uit je speler te halen. Na Road To Perdition en American Beauty is dit Newman's beste soundtrack!!!!
The Green Mile - 10/10 - Review of Ruben Gjaltema, submitted at (Dutch)
een prachtige score. om eerlijk te zijn kon ik me zelf niet bedwingen tijdens de film, om raar genoeg te huilen, dit komt niet alleen door de zeer indrukwekkende film maar ook door de muziek die echt prachtig is. de soundtrack is bij elke toon, en elk instrument die er wordt gespeeld emotioneel. ik vind dit echt een CD topper!!



Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More