Rainbow Six Siege: Year 1


Ubisoft Music 03/10/2020 Download
Game soundtrack Film release: 2015
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Baffin Bay2:41
2.Hull Breach1:42
3.Black Ice1:39
4.Medevac3:02
5.Crash Scene1:32
6.Detention1:30
7.Home2:51
8.Faca na Caveira1:33
9.Eye for an Eye1:38
10.Modernity and Tradition2:45
11.Kumo No Ue1:32
12.Hankyo1:48
 24:13
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Rainbow Six Siege: Year 1 - 03/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege is een game van de zogenaamde 'first person shooter' soort. De Rainbow Six gameserie is ontwikkeld door Ubisoft voor diverse spelplatforms. De gameverhalen zijn ontwikkeld door thrillerschrijver Tom Clancy, over de anti-terrorisme-organisatie Rainbow, op basis van zijn boek Rainbow Six uit 1998. Toen kwam de eerste game van de serie uit. In 2015 kwam de editie Rainbow Six: Siege uit, waarin de speler kan kiezen voor diverse typen strijders en kunnen spelers ook in multiplayer mode spelen rondom diverse thema's. Het is geen doorlopend verhaal, maar de game bestaat uit allerlei missies die de spelers kunnen uitvoeren om terroristen te bestrijden. Vanaf 2016 zijn er elk jaar uitbreidingen van de game gekomen, met nieuwe verhaallijnen en meer of minder exotische plaatsen waar gespeeld wordt. Die uitbreidingen bestaan per jaar uit een aantal 'seizoenen'.

De muziek bij de originele Tom Clancy's Rainbow Six: Siege game uit 2015 is van Paul Haslinger, die bij deze game samenwerkte met Ben Frost, voor wie het de eerste game-score was. Frost is voor de jaarlijkse uitbreidingen buiten beeld geraakt en de muziek voor Rainbow Six Siege: Year 1 is dan ook alleen van Haslinger.
De muziek van Haslinger op dit album van Year 1 komt uit alle vier seizoenen of verhaaldelen van de set, die begint met het deel Operation Black Ice, waarbij een schip in het ijs vastzit, vervolgens Operation Dust Line die om bewaking van de grens draait, als derde 'seizoen' is Operation Skull Rain in Mexico gesitueerd en tot slot Operation Red Crow, die zich in Japan afspeelt.
De tracks op het album staan in volgorde van de 'seizoenen', waarbij van elk seizoen of operatie drie tracks zijn opgenomen.

Haslinger's muziek voor de game is elektronisch en bestaat vooral uit klanken en allerlei elektronische effecten. De bedoeling ervan is om de spanning in het spel te versterken, dus we hoeven geen fraaie melodieuze muziek te verwachten. Hooguit meandert de muziek in enkele tracks een beetje, maar het zijn vooral elektronische klanken en muzikale effecten, die vooral een ondertoon van spanning en dreiging hebben. Soms klinkt die muziek best vol en licht bombastisch, maar vaak is het nogal aan de minimalistische kant.
De tracks zijn redelijk gevarieerd, maar omdat er eigenlijk geen melodie aan te pas komt zit die variatie alleen in de muzikale structuren en kleuring van de klanken en effecten. Daarbij speelt ook de elektronische percussie een flinke rol. Wel grappig is dat Haslinger in met name de laatste drie tracks, waar het verhaal zich in Japan afspeelt, wat etnische klanken heeft toegevoegd.

Vanwege het grote gebrek aan melodie is de muziek los van de game niet echt genietbaar, hoewel de muziek ook niet irritant is. Een track als 'Home' is zelfs nog wel aardig, vooral omdat hierin nog wat melodieuze motieven in te horen zijn.

Kortom, met Rainbow Six Siege: Year 1 heeft Paul Haslinger een score afgeleverd voor een game, die als luistermuziek los van de game niet echt aangenaam is. De elektronische klanken en effecten zijn eigenlijk vrijwel zonder enige melodie, hooguit hoor je af en toe enkele motieven voorbij komen. De waardering is dan ook slechts 32 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More