Abduction


Epic Records (0886979552029)
Movie | Release date: 09/20/2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.To Be LovedTrain3:41
2.Come On Get ItLenny Kravitz4:25
3.Heart AttackRaphael Saadiq3:04
4.TwistOh Land2:51
5.Under My SkinHot Bodies In Motion2:18
6.Blame It On The Boom BoomBlack Stone Cherry3:07
7.The WitnessBlaqk Audio3:17
8.#1NiteCobra Starship3:38
9.Good GirlAlexis Jordan3:55
10.Novocaine LipsMatthew Koma3:37
11.DJ Love SongSuperStar Shyra2:58
12.The ChorusDonora3:49
13.Loving You Tonight (New Album Version)Andrew Allen3:00
14.Abduction SuiteAbduction (Original Motion Picture Soundtrack)4:07
 47:46
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Abduction - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Dit is de zevende recensie uit de Edward Shearmur-serie

Vorige: 88 Minutes
Volgende: Bad News Bears

De Amerikaanse film Abduction is een thriller, die geregisseerd is door John Singleton (Boyz'n the Hood, 2 Fast 2 Furious). De film is door de pers nogal afgekraakt, mede door de acteerprestaties van hoofdrolspeler Taylor Lautner, die er een raspberry-nominatie aan overhield. Aan de andere kant won Lautner voor zijn rol dan weer wel de 'Teen Choice Award'. Wellicht is de film daarom in de bioscopen wel goed bekeken, want hij was behoorlijk succesvol.
Het verhaal draait om Nathan Harper (Lautner) die vanwege een schoolproject over vermiste kinderen erachter komt dat hij wel eens een van die vermiste kinderen kon zijn. Als hij zijn ouders daarmee confronteert, bekent moeder Mara dit, maar ze wil er eerst met haar man Kevin over praten. Als ze net thuiskomen komen er twee mannen van het 'Jeugdrecht' naar hun huis en Mara vertrouwt dit niet. Ze wordt doodgeschoten, evenals Kevin, terwijl Nathan op de vlucht slaat...

Het lijkt erop dat de soundtrack alles te maken heeft met het Twilight-verleden van de hoofdrolspeler. De doelgroep zou daarmee dezelfde zijn die ook warm liep voor de muziek van de Twilight-serie, vandaar dat de muziek toch wel wat lijkt op die van de Twilight soundtracks. Maar laat ik de muziek op z'n eigen merites beoordelen, los van Twilight.
Het album bevat een aantal erg verschillende songs uit diverse muzikale genres, variërend van elektro-pop tot hardrock en van rockballad tot disco-funk. Het past voor mijn gevoel allemaal voor geen meter bij elkaar.

Het album opent nog erg fraai met een wat oudere vlotte en stevige rockballad van Train. Maar Lenny Kravitz' hipperige funky discogeschreeuw dat hierop volgt, hoorde al nooit tot mijn favorieten.
De disco-achtige song Heart Attack met z'n typerende funky gitaarspel wordt wel erg eentonig gezongen en met 'Twist' zet de Deense zangeres Oh Land een aparte song neer, die in al z'n elektronische kleuring best nog wel een aardig sfeertje neerzet. Maar de Hot Bodies in Motion bederven de pret weer, met hun zeventiger jaren rock en een wat zeurende zang en melodie. Black Stone Cherry doet daar nog een schepje bovenop met jankende elektrische gitaren en in de tekst elk woord dat rijmt op 'boem'. Irritant.

Maar het wordt nog niet echt beter met 'The Witness', waarin Blaqk Audio z'n best doet om The Human League na te doen. De elektrodisco van Cobra Starship zit weer vol met effecten die afleiden van de op zich wel aardige melodie. En 'Good Girl' van Alexis Jordan valt dan weer in de klasse van teenpop, met een vol elektronische begeleiding. Is eigenlijk wel een lievig liedje met een hoog K3-gehalte. De zwaar vervormde stem in 'Novacaine Lips' zit echter al snel hoog in de irritatiezone. Snel doorklikken.
Superstar Shyra is opnieuw zo'n elektropopsong, met een wat beperkte begeleiding, waardoor de muziek wat simpel en saai overkomt. 'The Chorus' is een popsong die niet helemaal zuiver gezongen wordt door Donora. Daarna volgt nog een wat zeurderige song van Andrew Allen, met gitaar en percussie als begeleiding.

Na al die magerheid zijn we toegekomen aan de enige track die er als filmmuziekliefhebber toe doet en waar de titel van het album op slaat.
De score van de film is van Edward Shearmur, die als afsluitende track een suite uit zijn score mocht aanleveren. En die suite begint veelbelovend. Met rustige donkere elektrische gitaarklanken op een lichte underscore weet Shearmur gelijk de aandacht te trekken. De melodie en harmonie doet het erg goed. Helaas is dit na ruim een minuut voorbij en worden we
getrakteerd op standaard spanningsmuziek met veel middenklank-percussie. De laatste minuut bevat dan nog wat meer melodieuze en heel aardige spanningsmuziek. Het eerste en het laatste deel van deze suite maken hiervan nog een aangename track en maken ook nieuwsgierig naar de rest van de score.

Kortom, met deze soundtrack van de film Abduction hoef je geen album te verwachten met aangename songs. Een paar zijn wel aardig en de openingssong is erg fraai, maar daar houdt het wel op. De afsluitende track van Shearmur's score is met vier minuten aan de korte kant, maar bevat twee gedeelten die zeker aardig zijn. Shearmur's track krijgt als waardering 70 punten, de songs echter niet meer dan 42 uit 100 punten, waardoor het album niet hoger komt dan 46 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More