Smokin' Aces


Polydor UK (0602517211858)
Movie | Released: 2007 | Film release: 2006 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.First WarningThe Prodigy4:21
2.Ace of SpadesMotörhead2:48
3.Down on the StreetThe Stooges3:45
4.Play Your Cards RightCommon feat. Bilal3:09
5.TrespassingSkull Snaps4:00
6.Segura o SamburaNilton Castro2:55
7.Touch Me AgainBernard Purdie4:23
8.Under the Street LampJoe Bataan2:51
9.I Gotcha' BackGZA/Genius5:00
10.I Love YouThe Bees4:33
11.More di un Saldato (from The Good, the Bad & The Ugly) Ennio Morricone3:12
12.Save YourselfThe Make-Up3:22
13.Like Light to the FliesTrivium5:43
14.FBI Clint Mansell3:00
15.Shell Shock Clint Mansell3:09
 56:10
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Smokin' Aces - 03/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De misdaadfilm Smokin' Aces is een nogal gewelddadige film van regisseur Joe Carnahan (Narc, The A-team, The Grey), met een grote cast van bekende namen en was het acteerdebuut van rapper Common en zangeres Alicia Keys. De zwarte komedie-actiefilm is door de critici nogal gemengd ontvangen, mede vanwege de overdaad aan geweld, maar was in de bioscopen een behoorlijk succes.
Het verhaal draait om Buddy 'Aces' Israel (Jeremy Piven), die misdaadaspiraties heeft, maar op wiens hoofd maffiabaas Sparazza (Joseph Ruskin) een prijs van een miljoen dollar heeft gezet. Dat trekt van alle kanten gespuis aan die dat bedrag wel willen incasseren. Intussen probeert Aces met de FBI tot overeenstemming te komen voor immuniteit en bescherming, een taak die Richard Messner (Ryan Reynolds) en Donald Carruthers (Ray Liotta) krijgen opgedragen. Ook vakbondsman Jack Dupree (Ben Affleck) en zijn maten proberen 'Aces' opgesloten te krijgen, maar zij worden overvallen door de mensen die hem voor de bonus uit de weg willen ruimen...

De score bij deze film is van Clint Mansell, die al eerder nogal psychedelische muziek componeerde voor diverse films. Ook voor deze is hij weer op de expirimentele tour gegaan en heeft een score gecomponeerd met nogal aparte geluiden en muzikale effecten. Op dit soundtrackalbum staan slechts twee tracks van Mansell, die beide een stuk ingetogener klinken dan de songs die eraan vooraf gaan.
De track 'FBI' bestaat voornamelijk uit geluidseffecten en een voortdurend doorlopende underscore van ijle en tegelijk lage klanken. Vanaf pakweg halverwege heeft Mansell daar een gitaarriedel overheen gezet en komt ook de drumpercussie erbij. De muziek krijgt daardoor nogal een elektronische rock-gehalte, die de laatste halve minuut weer langzaam wegzinkt.
De laatste track 'Shell Shock' is een rustige track die nog redelijk melodieus is en waarin nu fraaie tokkelklanken van de elektrische gitaar op een keyboard-underscore wegglijden. De tweede helft van de track heeft een wat meer psychedelische sfeer, die ook rustig wegkabbelt naar het eindeloze niets aan het eind van de track en van het album.

Het album bevat dertien songs, waarvan een paar nogal ruige hardrocksongs zijn. Dat is niet helemaal mijn 'ding' om het maar voorzichtig te zeggen. 'First Warning', 'Ace of Spades' en 'Like Light to the Flies' zijn van die songs. Daarnaast zingt The Stooges een soort punkrocksong, terwijl Common, die ook meespeelt in de film, best een aardige rapsong zingt, al is het allemaal wel wat eentonig. 'Trespassing' is meer een wat funk-soulsong en ook de instrumentale muziek van Nilton Castro heeft de nodige funkinvloeden.
De song 'Touch me Again' wordt als soul-rocksong nogal zeurderig gezongen, terwijl Joe Bataan zijn soulsong niet helemaal zuiver zingt. 'I Gotcha Back' is een elektro-rapsong die mij ook al niet aanspreekt. 'I Love You' klinkt als een tamelijk oude song, maar is dat feitelijk niet. Deze door de Britse band The Bees gezongen song is erg traag is en komt daardoor enorm zeurderig over.

Daarna volgt eigenlijk de mooiste track van het album, met een instrumentale song van niemand minder dan Ennio Morricone, uit zijn score voor The Good, The Bad and The Ugly. De gedragen muziek doet het nog steeds goed en de koorklanken, samen met de licht geblazen hoorn ontroeren nog steeds.
'Save Yourself' is een vlotte, maar door de beperkte melodie wat zeurderige song. Het is net geen rapsong, maar wel net zo erg.

Kortom, met dit soundtrackalbum haal je maar weinig muziek in huis van scorecomponist Clint Mansell. De twee tracks van zijn hand zijn vergeleken met de songs eigenlijk best heel aardig, hoewel het nogal soundscape-achtige muziek is, met een licht psychedelisch randje. Vooral de hardrock, punk en rapsongs zijn niet aan mij besteed en daarmee valt het album eigenlijk nogal tegen. De waardering voor de beide scoretracks van Mansell komt op 53 uit 100 punten, de songs slechts op 29, waardoor het totaal van het album uitkomt op niet meer dan 32 uit 100 punten.

Other releases of Smokin' Aces (2006):

Smokin' Aces (2007)
Smokin' Aces (2007)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More