Mr. & Mrs. Smith


Recall Music For Films (0700290203521)
Movie | Released: 2005 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Love StinksThe J. Geils Band 
2.Nothin'ButPoison 
3.Tainted LoveSoft Cell 
4.Baby, BabyAlana D 
5.Express YourselfCharles Wright 
6.Mondo BongoJoe Strummer & The Mescaleros 
7.Lay Lady LayMagnet featuring Gemma Hayes 
8.I'll Melt With YouNouvelle Vague 
9.Nobody Does It Better8mm 
10.If I Neva See You AgainKansasCali 
11.Assassin's Tango 
12.Used To Love HerVoodoo Glow Skulls 
13.You Are My SunshineStine J. 
14.You've Lost That Lovin' Feelin'Righteous Brothers 
15.Making Love Out Of Nothing At AllAir Supply 
16.You Give Love A Bad NameAtreyu 
17.Love Will Keep Us TogetherCaptain & Tennille 
18.The ServantLiquefy 
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Mr. & Mrs. Smith - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse actiefilm Mr. & Mrs. Smith is geregisseerd door Doug Liman (The Bourne Identity, Edge of Tomorrow). De film is doorspekt met zowel humor als spanning en is door de pers redelijk goed ontvangen en was in de bioscopen een groot succes. De hoofdrollen waren voor Brad Pitt en Angelina Jolie, die er een relatie aan overhielden.
Het verhaal draait om John (Pitt) en Jane (Jolie) Smith, die keurig zijn getrouwd. Ze wonen in een gewone buurt en alles lijkt gewoon. Zelfs hun huwelijk lijkt gewoon en is aan slijtage onderhevig, waarvoor ze huwelijkstherapie volgen. Maar ondertussen zijn ze, zonder het van elkaar te weten, in het geheim beiden huurmoordenaars. Tot ze beiden afzonderlijk de opdracht krijgen om elkaar uit de weg te ruimen. Dan leren ze elkaar pas echt kennen...

De score bij de film is gecomponeerd door Alan Silvestri en er is van zijn score een apart album uit gekomen (zie hiervoor Mr. & Mrs. Smith).
Op deze soundtrack staat echter maar 1 track van Silvestri en dat is toch wel wat mager. Overigens staan lang niet alle songs uit de film om dit soundtrack-album. Daarnaast komen lang niet alle songs op dit album in de film voor. Daarentegen hebben de teksten van de songs wel allemaal te maken met het verhaal in de film, zij het vaak wat ironisch bedoeld. In menige titel is dat al herkenbaar.

Het is eigenlijk best wel een aantrekkelijke verzameling songs. De meeste daarvan vallen onder de noemer rock-ballad, maar vele genres zijn vertegenwoordigd. Ook in de tijd variëren de songs, van zestiger jaren van de vorige eeuw tot begin van het nieuwe millenium.
Een paar songs zijn originele songs, die uitgevoerd worden door de originele artiesten, maar de meeste songs zijn alternatieve uitvoeringen door andere artiesten. Dat hoeft overigens niet persé slechter te zijn, voor dit album zelfs wellicht integendeel.

Het album opent met een typische song van de J. Geils Band, die overigens niet in de film voorkomt, net als de originele song 'Tainted Love' van Soft Cell, die in onze regio nog een bescheiden hit is geweest.
'Nobody does it Better' wordt in de James Bond film The Spy who Loved Me gezongen door Carly Simon, maar hier door de band 8mm, die er een soort parodie van maken. Overigens past de titel van de James Bond film natuurlijk naadloos bij het verhaal van het echtpaar Smith.
De mooiste song op het album is de track 'Making Love out of Nothing at All', die ook in de film voorkomt. De song wordt gezongen door de originele band Air Supply. De song is geschreven door Jim Steinman en dat hoor je er duidelijk vanaf. De song lijkt een beetje op Bonny Tyler's bekende rock-ballad Total Eclipse of the Heart, ook geschreven door Steinman.

De oudste van de verzameling is de tijdloze song 'You've Lost that Lovin' Feeling', die het nog steeds goed doet en prima op dit album past. Daarentegen wordt de bekende song 'You give Love a Bad Name' nogal over-the-top gebracht door een band met de naam Atreyu. Ze hebben de song een soort rauwe heavy-metal stijl meegegeven. Moet je wel van houden. Beide songs komen overigens niet in de film voor.

Kortom, met deze verzameling songs rondom de thematiek van de film Mr. & Mrs. Smith heb je een heel aardig album in handen. De meeste songs liggen prettig in het gehoor, terwijl de variatie behoorlijk groot is, van rock-ballad tot elektro-pop en van heavy-metal tot melige lovesong. Jammer bij dit soort soundtrack-albums is wel dat veel van de songs helemaal niet in de film voorkomen. Daar krijgt het album wel aftrek van punten voor. En het kromme is dat een aantal songs die wel in de film voorkomen dan weer helemaal niet op dit album staan, maar dat zal allicht met de verkoopbaarheid te maken hebben. Van de score van John Powell staat er slechts 1 track op het album, van net 4 minuten en dat vind ik wel wat mager, waarvoor ik ook aftrek reken. De waardering kom zo op toch nog een fraaie 73 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More