The Last Sin Eater


Word Entertainment (08068872852)
Movie | Released: 2007 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Shall We Gather at the River3:15
2.The Last Sin Eater Main Titles2:12
3.Gathering Flowers3:47
4.Funeral Procession3:01
5.Follow Me & Bletsung's Bees1:34
6.Dead Man's Mountain & Cadi's Pain3:22
7.Strawberry Jam2:06
8.Mom Gives Preserves Back1:43
9.Mountain Meeting1:53
10.Not Given a Spirit of Fear0:55
11.Nothing's Changed1:44
12.A Father's Love & New Friends2:51
13.Ellen's Fall1:38
14.Softly and Tenderly3:18
15.It Doesn't Hurt Anymore!2:03
16.I'm so Sorry They Done This to You3:52
17.Grieving the Past4:22
18.No More Lies0:57
19.You're Just a Man Whom God Loves2:59
20.Reconciliation with Mom3:07
21.I Love You7:33
22.There's Room at the Cross for You1:36
 59:48
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Last Sin Eater - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse film The Last Sin Eater is geregisseerd door Michael Landon Jr. Hij is de zoon van Michael Landon die de bekende tv-serie The Little House on the Prairie regisseerde en de rol van de vader speelde. Ook Landon Junior speelde in die tv-serie al een klein rolletje. De film kreeg gemengde recensies, soms afkeurend, soms uitstekend, vaak afhankelijk van hoe je in het leven staat. Deze film is namelijk een film met een duidelijk christelijke boodschap. Ondanks het lage budget kwam de film niet uit de kosten.
Het verhaal speelt zich af rond 1850 in een klein dorpje met wat vreemde eigen rituelen. De tienjarige Cadi is een meisje die overhoop ligt met haar familie. Nu is ook nog haar oma overleden, het enige familielid met wie ze een hele goede band had. Tijdens de rituelen rondom de begrafenis van haar oma ziet Cadi de man, van wie in het dorp gezegd wordt dat hij de zonden van elke dode in het dorp opeet. Maar Cadi beseft dat haar zonden niet weggenomen zullen worden. Dan ontmoet Cadi echter een man die buiten het dorp bivakkeert en die haar overtuigt van vergeving door God. Maar het dorp kent een duister geheim en men is dan ook niet van die boodschap gediend...

De muziek voor deze film is gecomponeerd door Mark McKenzie, die zelf ook gelovig is en vaker aan heeft meegewerkt aan films met een christelijke insteek.
McKenzie werkt vooral als orkestarrangeur voor andere componisten, maar af en toe componeert hij ook zelf een score voor een film waar hij een klik mee heeft. In 2007 was dat bij twee films het geval, behalve voor de Sin Eater ook voor Saving Sarah Cain, eveneens van regisseur Landon Jr. Daarna bleef het vier jaar stil, waarop in 2011 zijn prachtige score voor The Greatest Miracle (The Greatest Miracle) uitkwam, evenals een kleine score voor de korte (42 min) film Jamaa, ook weer van Landon Jr.

De score van McKenzie voor deze score valt een beetje uiteen in twee delen, waarbij een duidelijke scheiding zit bij de song van track 14.
Het eerste deel van de score is het meer ingetogen en vaak wat meer dramatisch of zelfs dreigend klinkende deel. De muziek is hier veelal in mineur gecomponeerd, waardoor al bijna als vanzelf een soort van licht tragische kleuring over de muziek valt. De tracks zijn dan ook nog gespeeld met een beperkt aantal muzikanten, waardoor de dramatiek soms nog versterkt wordt. Een solo-vrouwenstem met een wat Keltische klankkleur weet soms nog wat magie aan de muziek mee te geven, terwijl de melodieën in dit eerste, vooral ingetogen deel van de score vaak best wel melodieus zijn. Toch komt de muziek van deze eerste helft regelmatig wat saai over. En dat terwijl McKenzie juist bekend staat om z'n lyrische manier van componeren.

Dan heeft het tweede deel van de score een heel andere kleur. Net zoals in de film op een gegeven moment de zon doorbreekt, gaat de score daar natuurlijk in mee en werkt daarbij versterkend en voegt een extra emotionele laag toe aan de scenes in de film. Vanaf de track 'It doesn't Hurt Anymore' krijgt McKenzie's muziek (eindelijk) die prachtige lyrische kleur terug, waar we al langer op zaten te wachten. De muziek barst in die tweede helft van de score in al z'n orkestrale pracht uit z'n voegen. McKenzie weet dan weer heerlijke melodieën in een geweldig arrangement te plaatsen, waarbij het luisteren simpelweg genieten wordt.

Het album opent met een song van gospelzanger Randy Travis, die ook het album afsluit en nog een song halverwege zingt, op de scheiding van beide delen van de score. Het zijn drie gospelsongs met heel aardige melodieën. Ze worden op een eenvoudige, zelfs wat ouderwets country-achtige manier gezongen. De stem van Travis past hier perfect bij, wat versterkt wordt door de muzikale begeleiding, waarin zijn tokkelende gitaar een grote rol speelt.

Kortom, met zijn muziek voor The Last Sin Eater heeft Mark McKenzie een score gecomponeerd met twee gezichten. Een eerste helft in een nogal mineure stemming, waarin dramatiek en dreiging een behoorlijke rol spelen en een tweede helft met een veel positievere, opgewekte stemming. De eerste helft is vooral ingetogen gearrangeerd, met een vaak nogal beperkt instrumentarium, terwijl de tweede helft juist meestal vol orkestraal uitpakt. Toch zitten ook in het eerste deel nog wel een paar pakkende tracks. Het geheel van het wat mineure eerste deel, de drie songs van Randy Travis en het prachtige majeure tweede deel levert toch nog een gezamenlijke waardering op van 73 uit 100 punten


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More