27 Dresses


Colosseum (4005939688127)
Varèse Sarabande (0030206688122)
Movie | Release date: 01/29/2008 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.A Perfect Wedding Day2:39
2.Keepsake1:30
3.Dreams Come True2:35
4.Plans Have Changed1:45
5.Streetwalkin2:00
6.Turncoat2:23
7.Girltalkin2:06
8.George In A Good Light1:12
9.Exposed Heart1:43
10.In Central Park1:10
11.Phone Intrigue1:12
12.Sisters1:44
13.A Mad Dash For Kevin2:11
14.Old Black And White1:36
15.Jumping Ship1:14
16.Theme From 27 Dresses1:40
17.Chasing Jane2:08
18.La Vie En Ring0:44
19.Headlines1:06
20.A Kiss Is Not A Kiss0:57
21.Interlude1:48
22.Irresistible0:58
23.Discovering The Diary1:27
24.Intimate Evening0:47
25.Anotha Cuppa Tea1:13
 39:48
Submit your review Hide reviews in other languages

 

27 Dresses - 08/10 - Review of Mitchell Tijsen, submitted at (Dutch)
Je hebt zoveel verschillende films, en daarmee heb je ook gelijk hele verschillende score’s. Zo heb je bijvoorbeeld spannende films, horror films, fantasiefilms, sciencefiction films en ga zo maar door. Elke film heeft zijn genre, en de muziek gaat daar altijd goed in mee. Bij horror films hangt er een duistere sfeer (ook erg onheilspellend) terwijl er bij fantasiefilms weer een magische sfeer hangt zoals in bijvoorbeeld Harry Potter. Maar wat je ook hebt zijn lieve score’s, om het zo maar te formuleren. Dé liefdevolste score die ik ken blijft natuurlijk wel Forrest Gump maar ondanks dat kan ik 27 Dresses nu ook tot mijn rijtje toevoegen. Ook dat is een lieve score met leuke klanken en soms een lekker ritme. Randy Edelman is een goeie componist, zelf ken ik hem van The Quest. Op die score staan er wel een paar nummers die soms een beetje weg hebben van 27 Dresses…Wat Edelman wilde bereiken was denk ik een lieve score die goed bij de film paste, ik kan hem wel vertellen dat dat goed gelukt is. Toen ik de film in de bioscoop zag had ik er niet veel zin in (ik werd meegesleurd) maar de muziek maakte alles goed. Deze muziek bevatte echt de momenten uit de film, de passie en gewoon ook de romantiek. Een mooie score dus van Randy Edelman en ik hoop dat hij er nog meer van dit soort muziek maakt want dit is toch echt wel zijn genre. Voor de goede orde zal ik elke track even beschrijven. Niet elke track zo lang natuurlijk anders word de recensie wat té lang…

1: A Perfect Wedding Day
Deze track begint al met de eerste klanken erg vrolijk. Je hoort dan ook na de leuke schattige intro van het nummer het thema van de film. Dit thema word gespeeld door strijkers maar aan het einde van de track hoor je ook nog hoe een harp het thema na speelt. Dit vind ik zelf toch echt wel één van de mooiste tracks op deze score, hij past goed bij de film, is prachtig in zijn soort etc. Overigens vind ik het ook wel leuk hoe Edelman van verschillende instrumenten wisselde tijdens het nummer. Zo werd het thema eerst gespeeld door een viool (wel meerdere violen) en daarna door een harp.

2: Keepsake
Het begint heel rustig met violen op de achtergrond en een piano dit keer op de voorgrond. Dit thema hoor je ook nog een paar keer in de film, ik moet dan ook altijd terug denken aan de film. Deze track hoor je namelijk een paar keer bij een verdrietige scène en daar past het wat mij betreft uitstekend bij. De mooie pianoklanken worden op het eind nogmaals herhaalt voor de sfeer en dan is helaas dit nummer al weer tot zijn einde gekomen. Jammer dat hij zo kort duurde maar zulke momenten duurde ook kort in de film dus het is wel begrijpelijk dat hij zo kort duurde.

3: Dreams comes True
Het begint gelijk al heel vrolijk met een piano en met de strijkers. Dan hoor je ook een andere vervorming van het vrolijke thema die je in track 1 al uitgebreider hoorder. Later voegen de strijkers zich soms toe en maken ze samen 1 geheel (de piano en de strijkers). Een mooie track die ik me helaas niet meer kan herinneren aan de film maar wel heel mooi luisterbaar thuis. Maar in de laatste minuut hoor ik wel een heel bekend thema wat je ook op het einde van de film hoort! Dit thema is echt heel mooi en de strijkers komen helemaal tot hun recht in dit nummer. Echt helemaal geweldig, de track eindigt overig met een paar mooie pianonoten en met
strijkers.

4: Plans have Changed
Helaas een niet zo lang nummer.
Maar het begint gelukkig goed, bij dit nummer krijg je al een gevoel van:’dat zit niet goed’. En dat is ook zo voor het hoofdpersonage in de film. Ze zit niet goed in haar vel net als dit nummer (wat ik overigens erg goed vind). De piano steelt weer mooi de hoofdtrol in deze track en de strijkers komen er naderhand ook nog mooi en vloeiend bij. En dan is de track al weer afgelopen maar heeft hij wat mij betreft lang genoeg geduurd. Laten we zeggen dat hij kort en krachtig was.

5: Streetwalkin
De track begint gelijk met een lekker stukje percussie wat gewoon ongeveer de hele track blijft doorgaan. Het ritme zit er lekker in en er lijkt niks mis met deze track. Later voegen de bongo’s zich toe aan deze track en hoor je op het laatst een vervorming van het hoofdthema, dit is een soort 2e versie daarvan vanwege het feit dat het nog wat vaker in de film word gebruikt. Soms vond ik de tracks wel wat weg hebben van Rayman: The Great Escape (voor de goede orde, dat is een computergame die ik vroeger veel speelde) maar toen het overging in het slagwerk hoorde je wel weer dat deze track naar de hand van Edelman was gemaakt. Een mooie track met een lekker ritme en leuke verschillende instrumenten.

6: Turncoat
Een rustige track, met lekker veel gevoelens die er dan bij je los komen. Ik zelf vind dit een geweldige track, lekker rustig met die harp op het begin en vervolgens de strijkers die er langzaam in stromen. Het hele nummer houd een beetje dezelfde sfeer aan, rustgevend maar toch ook erg mooi

7: Girltalkin
Een aparte track, op het begin maakt de gitaar wat aanstalten om hét hoofdthema te spelen maar dat gebeurd dan net niet. Later komt de piano erbij wat het weer een mooi geheel maakt naar mijn mening. En na de pianosolo om het zo maar te noemen hoor je weer de gitaar. Maar wat je dan hoort is wel het hoofdthema! De vrolijke vioolklanken klinken mij weer als muziek in de oren, echt een geweldig thema! En met dit spetterende hoofdthema eindigt Randy Edelman dan ook deze track.

8: George in a Good Light
Een aparte track die met slagwerk en een piano begint, het lijkt zo makkelijk maar het is nog best wel lastig om te spelen denk ik. Even later komen de strijkers er ook nog bij die de melodie van het slagwerk aanvullen. Een mooie track die voor zover ik het nog weet ook goed bij de film paste. De track gaat zo nog gewoon door en eindigt met een liefdevolle vioolklank.

9: Exposed Hart
In deze track horen we ook wel een beetje het verdriet terug van Heigl, de hoofdrol speelster in deze film. Maar we hebben het nu over de score…en we horen mede daardoor hoe mooi die muziek eigenlijk is. In de film viel het me al op dat Edelman verschillende thema’s op papier had gezet. Deze thema’s zijn prachtig neergezet door het orkest (goed uitgevoerd) en dat kan je ook zeggen van dit nummer die zeker niet de minste is van al deze kort en lange tracks op deze score.

10: In Central Park
Het begint weer vrolijk (het zal eens niet) maar dat is totaal niet storend. Het vrolijke melodietje doet me overigens ook weer terug denken aan de film. De scène in het park met de 2 zussen is erg mooi net als de muziek die de relatie tussen zus en zus erg versterkt. Jammer dat hij zo kort duurt…

11: Phone Intrigue
De eerste noten deden mij denken aan Forrest Gump maar Randy Edelman maakte het weer goed door zijn eigen fantasie erin te gooien. Je hoort naarmate de track voordert toch echt wel weer de Edelman stijl er doorheen. Geen aparte track maar hij hoort er wel bij. Vergeleken met het vorige nummer is het wel prut maar los gezien daarvan is het nog best wel oké.

12: Sisters
Een track die mij al aansprak voordat ik de muziek hoorde. De zussen speelde beide goed in de film en de titel van de track sprak me dan ook gelijk aan. Ik verwachte misschien wel té veel van de track…dat was gelukkig niet zo. Hij is best wel mooi maar soms vind ik hem wel wat eentonig worden. Ondanks dat een nummer die me wel aan de film deed denken net zoals vele nummers op deze score. Ook deed het me soms denken aan de score van The Holiday, van Hans Zimmer.

13: A Mad Dash for Keven
Een track die echt heel mooi begint, de vrolijke slagwerken etc. zijn echt geweldig. De piano doet het ook fantastisch en de strijkers komen er naderhand ook nog mooi bij. Echt 1 van mijn lievelingstracks, een geweldige orkestratie! Je hoort ook ook nog iets van track 5, dit keer begint het met het 2e thema (om het zo maar te noemen). En daarna gaat het verder met het zelfde soort slagwerk als in track 5. Een prachtige track met de violen die er samen met het slagwerk mooi uitspringen. Dat klassieke wat je er soms tussen hoort vind ik ook echt geweldig. Het gekke is alleen dat ik me het precieze moment in de film niet meer kan herinneren.

14: Old Black and White
Een track die misschien wel mooi mag beginnen maar toch…
De melodie op de piano hebben gewoon te vaak gehoord achter elkaar, een mindere track dus op de score van 27 Dresses. Op het eind krijgt het nummer gelukkig nog een speciale wending door het nog een beetje apart te maken met wat violen. Ondanks dat geen track die er bovenuit spring zeker niet als je het vergelijkt met de track die ik hiervoor heb beluisterd. Dat was namelijk echt 1 van de mooiste track.

15: Jumping Ship
Een geweldige track voor het slagwerk!
Het begint spannend en dat voor het eerst op de liefelijke score van Edelman. Maar gelukkig keert even later de rust weer terug en is het toch nog een mooi plaatje geworden. De violen komen weer mooi tot hun recht net als de gitaar die ook in deze track nog een grote rol heeft te vervullen. Wel helaas wéér een korte track. Dat vind ik overigens soms best wel jammer, wat mij betreft hadden ze best wel wat tracks aan elkaar kunnen vastmaken. Maar het gaat natuurlijk om de momenten van de film en die waren ook soms wat kort, dus de muziek ook.

16: Theme from 27 Dresses
Je hoort weer het lieve thema die je al zo vaak hebt gehoord. Maar ik snap niet waarom ze dit hét thema hebben genoemd van de film (en de score). Dit is wel mooi maar vergeleken met track 1 en de laatste track is dit niks. Overigens reken ik ook dát als hoofdthema en niet dit pianothema omdat je het thema met de violen vaker hoort en het gewoon fantastisch bij de film past. Overigens denk ik dat je het vioolthema nog vaker hoort dan het pianothema.

17: Chasing Jane
Een leuke track die met vioolklanken begint, jammer van die aparte geluiden soms die de track vervelend maken. De triangel op de achtergrond doet het gelukkig wel goed. Voor de rest een leuke track maar misschien wel iets te lang…
Wel leuk dat je op het einde nog het melodietje hoort van:’Daar komt de bruid’. Dat maakt het wel weer leuk en apart. Dit hoorde je overigens ook al in track 1 om de harp.

18: La Vie En Ring
Een aparte naam voor deze track maar ik snap de naam wel…
Een hele kort track van nog geeneens een minuut, maar ondanks soms wel erg mooi. Soms een beetje een Frans tintje (de naam zegt het al). Wat op zich wel apart was maar niet heel speciaal.

19: Headlines
Een rustige track met de piano wéér als hoofdinstrument, maar het gaat niet vervelen, de piano blijft namelijk voor mij ook wel hét mooiste instrument. Maar de violen kunnen er ook wat van, in deze track hoor je ze namelijk ook weer.

20: A kiss is not a kiss
Een aparte naam. Gelukkig is het geen apart nummer, ik herken het meteen uit de film, hij is mooi en liefdevol. Ook doen de violen het weer goed.

21: Interlude
Dit is toch echt wel één van de mooiste tracks op deze score. Hij is mooi samengevat door de violen en door de piano. Even later in het nummer komen de violen weer tot hun hoogtepunt en hoor je het vertrouwde hoofdthema van de film, dit keer op de piano gespeeld. De track hoorde je jammer genoeg niet in de film, en dat vond ik echt heel erg jammer! Dit is namelijk een prachtig nummer en met de violen en de piano word het allemaal nog beter.

22: Irresistible
Een aparte track die een beetje vreemd begint en wel wat weg had op dat moment van Ratatouille. Voor de rest een aparte track die niet echt mijn aandacht trekt.

23: Discovering The Diary
Een mooie track die dit keer met de violen begint in plaats van met een piano. Het word nog mooier naar mate de track het einde nadert. Met een leuke beatring op de achtergrond is dit ook wel een leuke track. Het is wel weer een track apart net zoals vele tracks op deze score. Maar dat vind ik ook weer heel erg apart.

24: Intimate Evening
Weer een kortdurende track wat erg jammer is, gelukkig dan maar dat hij op zich wel mooi is. Dat ‘op zich’ zeg ik vanwege het feit ik hem niet speciaal vind.

25: Anotha Cuppa Tea
Een leuke track, het begint namelijk weer met dat spetterende thema van 27 Dresses. Een leuk thema die je de hele film hoort. Het vervelende aan de film was alleen dat ze dit nummer er niet in gebruikte maar de aftiteling opvulde met van die zangmuziek. Dat vond ik erg jammer maar gelukkig hoorde je wel na dat zangnummer iets van de score van Edelman terug, maar helaas hoorde je niet hét vertrouwde thema van 27 Dresses terug.

Conclusie…
Een leuke en vrolijke score die echt mij hart soms overwon. Met mooie tracks deed het me echt weer terug denken aan de film. Een cijfer geven is wel moeilijk maar deze score krijgt toch echt wel een 8 van mij als waardering. Hopelijk horen we in de toekomst meer zulk soort dingen van meneer Edelman, want wat hij ons hier leverde was totaal niet verkeerd!

Mooiste tracks:
- A Perfect Wedding Day
- Streetwalkin
- Girltalkin
- A Mad Dash For Kevin
- Interlude
- Anotha Cuppa Tea

Mist mooie tracks:
- Old Black and White
- Exposed Hart
- La Vie En Ring
- Irresistible
- Intimate Evening

Ondanks deze minder mooie tracks blijft deze score geschikt voor iedereen.
Hij is mooi en heeft echt zijn mooie moment die je doet terug denken aan de film die ik ook al zo apart goed vond. Randy Edelman is een componist die me niet echt aan het denken heeft gezet de laatste jaren maar toen ik dit hoorde vond ik het toch echt wel heel aangenaam. De tracks zijn mooi in elkaar gezet en de instrumenten lopen echt prachtig in elkaar over. De hoofdinstrumenten zijn toch echt wel ‘violen en de piano’. Maar ook het slagwerk komt mooi aan bod in deze score. Natuurlijk hoor ik slagwerk de mooiste instrumenten te vinden (omdat ik het zelf speel) maar eigenlijk blijf ik de piano het mooist instrument vinden in heel veel score’s. In deze score ook samen met de violen (strijkers). Het viel me wel op dat de score ook wel wat klassieks in zich heeft en wat oud Engels soms (een beetje Sense and Sensibility). En het viel me ook op dat de blazers totaal geen rol spelen in deze score, wat ook wel apart is omdat die vaak wél een grote rol hebben bij filmscore’s. Ik hoop dat ik het niet te lang heb gemaakt voor jullie, maar jullie weten in ieder geval wel hoe ik erover denk (over de score). Hopelijk vinden jullie de score net zo mooi als mij en kunnen jullie zeggen dat hij erg goed bij de film paste.
27 Dresses - 06/10 - Review of Marie-Lise Van Wassenhove, submitted at (Dutch)
Toen we de deuren van de cinemazaal opentrokken en het hoge geroezemoes en de vlagen oestrogeen ons tegemoet stroomden, wisten we dat we juist zaten met onze vermoedens: 27 Dresses is een “chickflick” eerste klas.

De mooie Jane is al 27 keer bruidsmeisje geweest op de meest uiteenlopende huwelijken. Ze hoopt dat het weldra eens haar beurt zal zijn het bruidsmeisje uit te kiezen. Maar wanneer haar baas, op wie ze stiekem verliefd is, als een blok valt voor haar knappe zus, en ze bovendien nog eens achtervolgd wordt door een nieuwsgierige en overijverige reporter, lijken haar dromen verder dan ooit.
Och, de uitkomst staat voor de begingeneriek al muurvast en wie houdt van weinig verrassende plotwendingen en niet gaat lopen van veel kant en trouwjurken zal zich niet vervelen. Bovendien is het eens leuk te zien dat James Marsters “finally gets the girl!”

Datzelfde ‘happy clappy feelgood’-gevoel van de film is ook terug te vinden in Edelman’s score. Vanaf de openingstrack met de veelzeggende titel “A Perfect Wedding Day” word je overspoeld door een waterval aan sprankelend en zeemzoeterig optimisme, met als hoofdinstrument speelse barokstrijkers, harp en hier en daar het klokkenspiel die het hoofdthema van de film brengen. Rond 2’00 kun je zelfs enkele noten van de welbekende trouwmars van Mendelssohn herkennen. De track lijkt meteen de hele film samen te vatten.
Het hoofdthema is meteen herkenbaar en is ook in andere nummers terug te vinden, steeds met ditzelfde optimisme. In “Girltalkin’” doorbreekt het de meer peinzende gitaren en piano; strijkers brengen korte aanzetten in “A Mad Dash for Kevin”,boven de sprankelende piano en synth en in “Anotha Cuppa Tea” dat de soundtrack afsluit, wordt het thema door de strijkers met hetzelfde élan als in de openingstrack hernomen.
Het thema wordt meestal door luchtige strijkers gebracht; enkel in “Inerlude” neemt piano het roer over.

Een tweede thema, het liefdesthema, wordt geïntroduceerd in track 2, “Keepsake”. Het thema wordt bijna altijd gespeeld door piano en het valt eigenlijk niet meteen echt op. Een beetje ironisch dat het dan ook als “Theme from 27 Dresses” wordt bestempeld.
Toch duikt het in erg veel tracks op, met als “meest opvallende” vertolkingen: “Headlines” waarin het wordt “scheef getrokken” (is dit de scène waarin Kevins artikel zonder zijn medeweten gepubliceerd wordt?) of “Discovering the Diary” waar het mooi kort wordt gequote onder speelse gitaar.

Edelman’s score voor 27 Dresses klinkt mooi, maar is al snel weer vergeten. De muziek is te weinig verrassend en vernieuwend en zit tjokvol (heerlijk woord!) clichés, net als de film dus. Zachtere stukjes worden afgewisseld met “typische, pop-geïnspireerde romantische komedie”- tracks (“Streetwalkin”, “A Mad Dash for Kevin” voor de onmisbare achtervolging op het einde, …) en het geheel is al bij al weinig boeiend.
Fans van de film zullen dankzij de muziek de zeemzoeterige sfeer van de film kunnen herbeleven. Voor filmmuziekliefhebbers valt er echter vrij weinig te beleven.
27 Dresses - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Randy Edelman hoort bij mijn favoriete componisten voor filmmuziek. Zijn scores hebben eigenlijk altijd een soort van romantische 'touch' en iets lieflijks over zich, ook al is het muziek voor een aktiefilm, zoals The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, of voor heftige films over historische veldslagen (het geweldige Gettysburg en het even geweldige Gods And Generals) of voor comedy's zoals Beethoven.
Maar het genre waar Edelman zich als een vis in het water voelt is natuurlijk ook de veel geproduceerde romcom. En 27 Dresses is zo'n romcom of chickflick (meidenfilm...).

Edelman heeft van 27 Dresses een heerlijke romantische score gemaakt met een mooi thema, dat in veel tracks terugkomt. De wat zoetige toonzetting met veel violen en piano wordt echter voldoende afgewisseld door een aantal tracks met een afwijkende stijl, waarin Edelman iets meer donkere kleuring of anderssoortige klanken verwerkt. Deze afwijkende tracks, zoals Streetwalkin', Phone Intrigue of Chasing Jane hebben echter niet die prettige melodie, die de tracks waarin het hoofdthema voorkomt wel hebben. Voor mij zijn dit de mindere tracks.
Maar de vele tracks waarin het mooie thema steeds terugkomt tillen de score boven de middelmaat van de zesjes uit. Voor mij een ruime zeven.

Als je van romantische, wat lievige filmmuziek houdt, dan mag deze score niet in je collectie ontbreken.
Trailer:



This soundtrack trailer contains music of:

Fidelity, Regina Spektor (song(s))
D.A.N.C.E., Justice (song(s))
Make Me Wonder, Maroon 5 (song(s))




Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More