Inside Man


Colosseum (4005939672225)
Varèse Sarabande (0030206672220)
Movie | Release date: 03/21/2006 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Ten Thirty1:58
2.Thrown a Bone2:36
3.Steve Switcharoo1:35
4.Dalton's World0:45
5.3570:58
6.3921:39
7.2nd Floor Window0:46
8.Defend Brooklyn1:17
9.Food Chain1:11
10.Above Your Pay Grade1:27
11.Everything Hunky Dory1:29
12.Frazier's Tour4:52
13.Press Here to Play1:41
14.Nothing Yet2:06
15.Demands In Place1:00
16.Here Lies Peter Hammond2:34
17.Nazis Pay Too Well3:54
18.Nice Talking to You1:18
19.They Bugged Us1:45
20.Hostage Takedown2:49
21.Dr. Phil1:12
22.Photo Ops2:00
23.ESU Search1:26
24.Dalton's Cell1:11
25.Follow the Ring4:17
26.Good and Ready2:20
27.Chaiyya Chaiyya Bollywood JointSukhwinder Singh, Sapna Awasthi featuring Panjabi MC6:10
 56:16
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Inside Man - 05/10 - Review of Cohen Oat, submitted at (Dutch)
Inside man is het nieuwste wapenfeit van regisseur Spike Lee, die voor deze keer zijn altijd zo zware thematiek van rassenhaat, discriminatie etc achterwege laat en ons trakteert op een fijne, onderhoudende en bij vlagen zeer verassende thriller. Tel bij deze pluspunten een uitstekende cast waaronder Denzel Washington, Clive Owen, Willem Dafoe en Jodie Foster erbij op en je hebt een geweldige avond.

De muziek voor de film werd gecomponeerd door Terence Blanchard die eerder de muziek schreef voor 25th hour en Original Sin. Ik heb deze scores nooit beluisterd en ik moet zeggen dat ik na het horen van 'Inside man' daar ook nog weinig behoefte aan heb.

Inside man is een ingetogen soundtrack met pianospel, strijkers, lichte percussie en wat synthesizers. De soundtrack wordt ingeleid met Ten thirty een aangename opening die het hoofdthema van de soundtrack doet tentoonspreiden. De 10 nummers die daarna volgen zijn weinig diepgaand, eigenlijk zeer vlak te noemen. Af en toe horen we flarden van het thema kort terugkomen zoals bijvoorbeeld in Food Chain maar het is weinig opwindend. Met het nummer van Frazier's tour wordt het geheel wat sprankelender. Het hoofdthema en de basloop beginnen steeds meer één geheel te vormen waardoor de soundtrack ook wat meer diepgang krijgt. Tussen een aantal goed gecomponeerde nummers horen we ineens Nazis pay well, een nummer dat een beetje uit de toon valt bij de rest van de score. Na hostage take down zakt de soundtrack echter geheel in. De in de vorige nummers adequaat opgebouwde spanning wordt niet beeindigd met een sprankelende climax, nee in plaats daarvan zakt de score weer terug naar het bedenkelijke niveau van de eerste 11 nummers. Follow the Ring is met zijn strijkers een mooie uitgeleide, maar na dit nummer krijgen we een jazzy achtig nummer met de dan wel bekende en zelfs vervelend wordende basloopje. Blanchard combineert deze twee facetten met de piano die we af en toe gehoord hebben. Maar in plaats van er iets moois van te maken eindigt de score met weer die basloop.

Het gezongen nummer bij de End-Credits is Chaiyya Chaiyya Bollywood Join wat je in de film ook af en toe hoort langskomen. De relatie van dit nummer met de film is mij een raadsel maar er zal er vast wel een te bedenken zijn. Het nummer is net als de rest van de score. Afwisselend leuk (vooral de Indiase zang is erg origineel), vervelend, weinig diepgang en uiteindelijk eindigend in een enorme anti-climax. Was deze score maar half zo verfrissend als de film. Wat een aangename luisterervaring had dat opgeleverd.
Inside Man - 07/10 - Review of Joris Hermy, submitted at (Dutch)
Blanchard heb ik pas écht leren kennen door zijn adembenemende score voor 25th hour. Een ware tour de force met een onvergetelijk melancholisch thema, jazzy piano/trumpet tracks en een pak frisse ideeën.

Ondanks een matig onthaal van deze soundtrack op het internet, heb ik me toch even aan het luisteren gezet.

Gans de score wordt gedomineerd door één thema-motief. Het is een vreemd thema omdat Blanchard een merkwaardige akkoordenprogressie gebruikt. Daardoor krijgt de muziek een drukkende ondertoon. Iets wat me erg passend lijkt bij een film als deze. Bovendien krijgt de trompet ( Blanchards instrument ) mooie passages toegeschreven die bij momenten - hetzij in begeleiding, hetzij in grootse passages - de boventoon neemt.( zeker de tracks door een band gespeeld met additionele orkest-toetsen ). De frequente herhaling van het 'leidmotief' zorgt voor een zeker repetitief karakter. Al moet gezegd dat het zeker niet eentonig klinkt. Daarvoor zitten er erg afwisselende tracks in. Tussendoor hoor je in 'Defending Brooklyn' enkel een celesta die erg gesmaakt wordt als afwisseling tussen de drukkende muziek. Ook de trompet sampling in 'Hostage takedown' trekt de aandacht. Deze track opent met militaristische snare drums en doet me terug denken aan de prangende muziek die Blanchard schreef voor 25th hour. Naast het voortreffelijke thema -die per herhaling beter en beter blijft hangen - is voor mij persoonlijk de track 'Nazis Pay Too Well' een hoogtepunt. Een uitzonderlijke track voor strijkers ( opgevat als quartet ). Even verrassend als ontluisterend! Een teken dat Blanchard toch beschikt over de nodige frisse ideeën, maar bovendien ook een teken dat zijn vaste samenwerking met regisseur Spike Lee hem de nodige vrijheid gunt.

Inside man is dus zeker het beluisteren waard. Het beschikt over een eigen sound, wat vele hedendaagse score lijken te mankeren. Het is wel een kille, rationele sound die je zal aanspreken of tegenvallen.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More