Silent Night
(Digital)


Lakeshore Records 11/12/2021 Herunterladen
Film Filmfreigabe: 2021
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Stille Nacht 
2.Thank You For Coming 
3.We’re Family 
4.Prepare for Our Own End 
5.Say Goodbye 
6.It is Time 
7.I Am Afraid 
8.O, Christmas Tree 
9.Our Last Dance 
10.Indue Festa Vestis 
11.Goodbye, My Darling Girl 
12.Think of Heaven 
13.Silent Night 
14.All is Calm 
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Silent Night - 09/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Dit is de eerste recensie in een serie over de muziek van Lorne Balfe, waarmee we volgend jaar verder gaan.

Balfe is geboren in Inverness (Schotland) in 1976. Hij studeerde muziek in Londen en vertrok daarna naar de V.S., waar hij deel ging uitmaken van de Remote Control Studio van Hans Zimmer, waarbij Zimmer hem bij zijn eerste filmprojecten begeleidde. Daarna mocht hij het zelf gaan doen en is daar erg succesvol in geworden. Silent Night is zijn meest recente project.

Volgende: Geostorm

De Britse film Silent Night vertelt een soort verhaal over kerstavond, maar dan anders. Het is een nogal zwarte komedie die geregisseerd is door Camille Griffin, die hiermee haar debuut maakte voor een grote film. Ze schreef ook het verhaal. De première was op het filmfestival van Toronto in september, maar de film kwam begin december in de bioscopen en is gematigd door de critici ontvangen.
Het verhaal draait om een kerstdiner, dat elk jaar in hun landhuis gegeven wordt door echtpaar Nell (Keira Knightley) en Simon (Matthew Goode), die hiervoor hun vaste clubje van oude schoolvrienden met hun echtgenoten en kinderen uitnodigen. Deze keer is een speciale gelegenheid, want het wordt de laatste keer. Het zal zelfs de allerlaatste ontmoeting worden van de vrienden, wat een grote invloed heeft op de onderlinge verhoudingen. Want er staat iets te gebeuren waar niemand voor kan weglopen...

De muziek bij deze film is van Lorne Balfe, die er een behoorlijk ingetogen score voor componeerde, met een nogal dramatische kleuring.
Balfe heeft, allicht in overleg met de regisseur, de muziek fraai binnen het harmonische gehouden. Daarbij is de muziek ook nog eens prettig melodieus, ook al hangt er veelal een wat melancholiek of zelfs dramatisch kleurtje aan. De muziek is vooral orkestraal gecomponeerd en er werken een paar grote koren aan mee.
De film is een kerstfilm en behalve een paar standaard kerstmelodieën, heeft Balfe de muziek toch wel een sfeer meegegeven die hier goed bij past. De nogal dramatische track 'Say Goodbye' is eigenlijk een song, waarin een koor met aparte mannen- en vrouwenstemmen wordt begeleid door de klanken van een orgel. Een erg mooie track, ondanks de triestige sfeer. Deze stijl loopt door in de volgende track 'It is Time', waar meer orkestrale klanken het na een halve minuut van het koor overnemen. De wat vollere laag van muziek klinkt ook hier prachtig harmonisch, waarbij de sfeer opnieuw behoorlijk treurig is en desondanks erg mooi. Waarin triestheid toch ontzettend mooi kan zijn.

Dat laatste geldt eigenlijk een beetje voor het hele album. Want ook 'Our Last Dance' en vooral 'Goodbye, my Darling Girl' zijn prachtig melodieus, terwijl de muziek ook hier weer wegdroomt in majeure harmonieën, waarbij tegelijkertijd de muziek een langzame, wat treurige kleuring heeft in heerlijke vol orkestrale klanken. Het klinkt een beetje als hoop tegen beter weten in. Daarmee past de muziek bijna naadloos bij de film.
Met 'Indue Festa Vestis' krijgen we weer een lied te horen, waarin een gemengd koor de melodie zingt, opnieuw begeleid door orgelklanken. En opnieuw is het een fraaie melodieuze song. De koorklanken komen ook terug in de laatste minuut van 'Think of Heaven', waarin die koorklanken samen met volle orkestrale muziek tot een prachtige symfonie samensmelten.
De titelsong is overigens de Duitstalig versie van het lied Stille Nacht, eigenlijk zoals de openingstrack getiteld is. Maar die openingstrack is instrumentaal, terwijl deze titeltrack het bekende kerstlied is, dat vervolgens nog een keer te horen is in de afsluitende track 'All Is Calm', maar dan in de Engelstalige versie. In die laatste track speelt het orkest overigens tegen de melodie in, waardoor het een wat vreemde, zelfs wat dreigende kleuring krijgt. De titel van de track is een zinnetje uit dat kerstlied, maar de kalmte krijgt hier wel een verontrustende bijklank. Een erg goed gemaakte track, die desondanks voor een luisteraar minder prettig uitpakt.

Kortom, met zijn muziek voor de film Silent Night heeft Lorne Balfe een fraaie orkestrale score gecomponeerd. De muziek straalt niet echt de feestelijkheid uit die bij Kerst hoort, maar daar is het verhaal van de film dan ook naar. Zijn score ademt een nogal triestige sfeer, maar Balfe heeft die sfeer in prachtige klanken verpakt. De muziek is voluit harmonisch en zonder meer erg fraai gearrangeerd. De paar koorliederen zijn ook erg mooi, hoewel ook die een wat treurige sfeer hebben, en vooral wanneer die koorklanken samen met het orkest weer andere tracks aanvullen is dat bijzonder fraai. Slechts een enkele track op dit album pakt wat minder aansprekend uit en de afsluitende track is daar een van, omdat dit eigenlijk de enige track is waarin duidelijk dreiging doorklinkt. Toch is verreweg de meeste muziek op dit triestige album erg mooi en dat leidt dan ook tot een waardering van 91 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr