Doom Patrol: Season 3


WaterTower Music 12/11/2021 Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Steampunk Entrance3:12
2.Battle with Trauma4:48
3.The Brotherhood of Evil2:08
4.Garguax and Samuelson3:50
5.Tunnel of Souls4:05
6.Meet the Dead Boys5:17
7.Zombie Patrol4:24
8.Dada Talk4:31
9.Souvenirs5:50
10.Finding Closure4:14
11.Rita and Malcolm4:37
12.Dada Invites1:39
13.Eternal Flagellation5:05
14.Vic and General Tony8:23
15.Cliff and Cliff5:23
16.Team Fights Baby3:51
17.Brain in Robotman3:11
18.Giant Robot3:58
19.Time Won't Change4:25
20.Super Team Ready3:02
 85:52
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Doom Patrol: Season 3 - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
In de Amerikaanse tv-serie Doom Patrol speelt een team van superhelden de hoofdrol. De serie, die met seizoen 1 begon in 2019, is gebaseerd op een stripverhaal van DC Comics, en waar seizoen 1 alleen op tv vertoond is op het DC-Universe streaming kanaal, kreeg het tweede seizoen een extra boost omdat ook de streamingdienst HBO de serie oppikte. Het derde seizoen is alleen door HBO-Max uitgezonden. De serie wordt geproduceerd door Jeremy Carver, die steeds een aantal of meestal slechts 1 aflevering door een bepaalde regisseur laat regisseren. Dit derde seizoen bestaat uit 10 afleveringen, en combineert heldendom, tragedie, luchtigheid en humor, waardoor alles niet al te serieus overkomt. Er volgt nog een vierde seizoen.
Het verhaal draait om de leden van de Doom Patrol, die allemaal bepaalde superkrachten bezitten. Hun baas is de 'Chief', die hun Patrol-team samenstelde, maar de Chief blijkt anders te zijn dan gedacht en via hem wordt elk lid van het team geconfronteerd met ongewenste feiten, vooral ook omtrent die Chief. Zijn dochter, die ook superkrachten bezit, heeft zich bij het team aangesloten en helpt mee om tegen een kwade macht te strijden. Dan overlijdt de Chief en valt het team uit elkaar. Maar al spoedig verschijnt iemand op het toneel met een tijdmachine...

De muziek bij de vorige twee seizoenen van deze tv-serie was van Clint Mansell en Kevin Kiner, en zij hebben hun samenwerking ook in dit derde seizoen voortgezet.
Evenals de vorige seizoenen bestaat de muziek ook in dit derde seizoen uitsluitend uit elektronische klanken, geluiden en effecten. De muziek van het eerste seizoen was eigenlijk nauwelijks melodieus, wat in het tweede seizoen al een stuk beter was, met duidelijk meer melodieuze motieven en korte melodietjes tussen de overmaat aan geluiden en effecten. En in dit derde seizoen gaan beide heren ongeveer op dezelfde voet verder, met opnieuw iets meer melodie, zelfs met bijzonder genietbare tracks die volop melodieus zijn.

Toch is ook nu weer het aandeel soundscape behoorlijk hoog en hebben nog steeds de klanken en geluidseffecten de overhand. Veel tracks kennen wel de nodige melodieuze motieven, maar vaak ook is dat niet meer dan wat meanderende lijnen met wat meer of minder harmonieuze tegenklanken. In veel tracks geeft dit een wat saaie muzikale beleving, omdat de muziek een beetje doorkabbelt, en in andere tracks werkt dat juist weer wat vervreemdend omdat de klanken dan een wat agressievere kleuring krijgen. Soms werkt dat zelfs wat op de zenuwen, hoewel Mansell en Kiner het niet al te experimenteel maken.

Gelukkig horen we tussen de nauwelijks interessante tracks nu ook prettige, veelal wat melancholiek gekleurde tracks die wel fraai melodieus zijn. Dat zijn dat toch de betere momenten van de score. Met z'n speelduur van bijna anderhalf uur krijg je zeker het volle pond, maar qua muzikaal luisterplezier is het eigenlijk veel te lang.

Kortom, met hun muziek voor Doom Patrol: Season 3 hebben Clint Mansell en Kevin Kiner opnieuw een score gecomponeerd, die net iets melodieuzer is dan die van de beide voorgaande seizoenen. De muziek voor dit derde seizoen is daarmee een ietsje beter beluisterbaar geworden, hoewel de meeste tracks nog steeds vooral bestaan uit elektronische geluiden en effecten, die dan afgewisseld worden met wat beperkte melodieuze motieven. Die muziek spreekt vaak niet echt aan, al is die van dit derde seizoen net iets melodieuzer en bevat de score zelfs een paar erg prettig beluisterbare melodieuze tracks. Toch is het nog te vaak te saai of juist te agressief of wat vervreemdend, waardoor de grote speelduur toch behoorlijk aan de te lange kant is. De waardering voor de score van dit derde seizoen, los van de tv-serie, komt zo op 60 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr