Godmothered


Walt Disney Records 04/12/2020 Herunterladen
Film Filmfreigabe: 2020
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Good Morning Motherland1:43
2.To the Portal1:48
3.The Assignment1:58
4.Three Steps to Happily Ever After1:19
5.Exploding Pumpkins1:03
6.First Spells1:29
7.Your Dearest Wish3:08
8.Gary the Raccoon1:06
9.House Poof2:24
10.Magical Concoctions1:14
11.Agnes Facetime2:26
12.Mackenzie’s Big Day Out1:51
13.Mia and Eleanor Talk0:58
14.Gary and the Fairy Lights1:09
15.The Problem with Fairytales1:39
16.Eleanor Sledges1:32
17.Celebrations1:38
18.Hugh Prince Charming1:50
19.Ballgown1:05
20.Mackenzie Asks Eleanor to Leave2:48
21.Time for Change3:30
22.Carriage Transformation3:12
23.Carriage Flight0:52
24.Jane Takes the Stage1:40
25.I Am a Fairy Godmother1:14
26.Who’s Your True Love?3:59
27.Motherland Epilogue0:48
28.Rise Up (Joy to the World)2:37
29.Hero3:15
 55:15
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Godmothered - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Het Amerikaanse kerstsprookje Godmothered is een komedie die geregisseerd is door Sharon Maguire (Bridget Jones's Diary, Incendiary, Bridget Jones's Baby). Deze Walt Disney film was niet bedoeld om in de bioscopen uit te komen, maar voor het betaalkanaal Disney+, waar de film eind 2020 te zien was. De film is door de critici heel redelijk ontvangen.
Het verhaal draait om een magische school voor goede feeën, waar ze opgeleid worden om wensen uit te kunnen laten komen. De meeste goede feeën zijn wat oudere dames, maar Eleanor (Jillian Bell) is nog jong. Ze is nog niet zo bedreven in de kunst van het laten uitkomen van wensen, wanneer ze hoort dat de school moet sluiten, omdat te weinig mensen nog wensen hebben. Dan vindt Eleanor een oude brief van de tienjarige Mackenzie Walsh. Ze besluit het meisje te helpen, en neemt het risico dat het ontdekt wordt. Ze vertrekt naar Boston in de echte wereld en treft daar Mackenzie (Isla Fisher), die een vrouw blijkt te zijn met twee kinderen en een slecht betaalde baan...

De muziek is van Rachel Portman, die er een magische score voor componeerde, met een hoge dosis typische comedy muziek. Het is een lief klinkende score geworden, die erg prettig in het gehoor ligt. De muziek is geheel orkestraal, wat voor een mooie en natuurlijke en aangename klank zorgt.
Het album opent met een fraai verhalende track, waarin vrolijke muziek met lichte koorklanken voor een luchtige sfeer zorgen, terwijl harp en lichte staccato muziek het magische sfeertje creëren. Die lichte en luchtige kleuring geldt voor de meeste tracks. Maar een aantal keren pakt Portman uit met vlotte en vol klinkende aangename melodieën. 'The Portal' is een typische magische track van Portman, die hierin vol orkestraal uitpakt, compleet met koperblazers, harpen en belletjes voor de sprookjesachtige kleuring. In andere tracks voegt Portman nog weer lichte koorklanken toe, of haalt ze juist het tempo wat omlaag, voegt ze weer extra belletjes of harpen toe, waarbij in veel tracks die heerlijk luchtige sprookjessfeer blijft overheersen.

Tegelijk is de film ook een komedie en de score bevat dan ook de nodige typische staccato-achtige up-tempo muziek. In een track als 'Exploding Pumpkins' komen in korte tijd drie soorten comedy-muziek voorbij. De track opent met een mooie en rustige solo koperblazer op deuntjesachtige begeleiding, daarna gaan de strijkers in de staccato modus, terwijl het laatste deel van de track supersnel gespeeld wordt door zo ongeveer het hele orkest in staccato. De deuntjes worden dan voortgezet in 'First Spells', waar houtblazers voor de melodie zorgen in de typische Rachel-Portman-stijl en ook volgende tracks blijven die deuntjesstijl houden. Dat betekent bij Portman veel strijkers en houtblazers die in staccato hun melodieën spelen, waardoor de muziek enerzijds wat lieflijks krijgt, maar anderzijds toch ook wel wat simplistisch overkomt.

Een opvallende track is 'Mackenzie's Big Day Out', waarin zelfs muziek uit The Sound of Music verwerkt is. Deze prachtige vol orkestrale track is dan ook erg genietbaar. En ook volgende tracks blijven aangenaam, zonder een al te hoog deuntjesgehalte, al komen we nog er nog wel een paar tegen die weer meer in die comedy-deuntjes-staccatostijl zitten. Tegelijk is het ook zo dat Portman sommige van die tracks wel erg origineel heeft aangekleed, met speciale geluiden en klanken, waardoor die toch weer prettig klinken.
Natuurlijk komt ook de prachtige, magische vol orkestrale kleuring naar het einde van de score weer terug, zoals in 'Carriage Transformation', 'Carriage Flight' en natuurlijk de track 'Who's Your True Love?', die de score geweldig afsluit. Er volgt dan nog een korte 'Motherland Epilogue', maar die valt daarbij in het niet.

Het album sluit af met twee songs die in de film te horen zijn en beide gezongen worden door Jillian Shea Spaeder. De eerste is 'Rise Up', wat een erg mooie en ingetogen popballad is. De afsluitende track 'Hero' is een wat grilliger melodie, waarbij Spaeder zichzelf op alleen gitaar begeleidt. Duidelijk minder fraai.

Kortom, met de muziek voor de sprookjeskomedie Godmothered heeft Rachel Portman een perfect passende score gecomponeerd. De komedie kleuring zit volop in de muziek verweven en heeft nogal eens het karakter van deuntjesmuziek, die in een staccatostijl is neergezet. Vooral wanneer houtblazers de muziek spelen is dat toch wat mager. Soms weet Portman die comedykleuring echter op een originele en aparte manier in te vullen. Maar toch is de orkestrale muziek die de sprookjesachtige sfeer moet versterken duidelijk in het voordeel. Deze muziek is vaak echt prachtig en weet Portman op een magische en meeslepende manier neer te zetten, compleet met belletjes, harpen, violen en licht koorklanken, die je direct in een sprookjesachtige omgeving brengen. Daarmee heeft Portman als geheel een fraaie score gecomponeerd, waarbij de vol orkestrale tracks het niveau behoorlijk optrekken. De beide songs aan het eind doen daar niets meer aan af en de waardering komt dan ook op een mooie 81 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr