Cast Away / Serendipity


Bootleg (3418120002002)
Film | Freigegeben: 2007 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Open Logo0:21
 
Cast Away
2.Cast Away Theme3:33
3.Sleigh Ride2:51
4.The Raft At Sea2:04
5.Song Of The Palms3:03
6.Wilson Is Gone / Memphis Memories3:43
7.Prince Gremin's Aria (Excerpt)2:52
8.Sleepless Night / Cab Drive To Kelly1:37
9.Chuck And Kelly's Farewell3:49
10.Hark, The Herald Angels Sing1:42
11.Chuck's Lament1:43
12.Sleigh Bells2:17
13.Crossroads & End Credits7:26
14.Reprise2:22
15.Trailer Music2:34
 
Serendipity
16.Serendipity Chat2:43
17.Ice-Skating0:59
18.Jonathan's Theme2:42
19.Elevator Maze / Sara Is Gone3:33
20.Time Lapse Montage2:54
21.The Bookseller0:58
22.New Bookstore Search0:44
23.Lars' Theme5:06
24.Flight Tickets1:05
25.The Golf Range [Alternate]1:56
26.Mr. Mignon's Painting2:53
27.A Bridal Shop1:23
28.Hotel Lobby2:00
29.Watching Caroline In Lars' House1:39
30.Sara Rushes To The Wedding2:13
31.The Obituary3:10
32.Reprise1:48
 79:43
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Cast Away / Serendipity - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Cast Away

Cast Away is een indrukwekkende film van Robert Zemeckis, die al veel met Alan Silvestri heeft samengewerkt, met de Back to the Future trilogie als bekendste films.
De film gaat over medewerker van koeriersbedrijf FedEx Chuck Noland (Tom Hanks), die tussen Kerst en Nieuwjaar meevliegt met een vliegtuig vol pakketjes. Het vliegtuig stort echter in zee en Chuck spoelt aan op een onbewoond eiland, waar hij moet zien te overleven. Ondertussen is z'n (aanstaande) vrouw er vanuit gegaan dat hij is omgekomen. Al die tijd op het eiland houdt een volleybal met een bloedafdruk (die hij 'Wilson' noemt - naar het volleybalmerk) en de liefde voor z'n vrouw hem gaande en drijft dit hem uiteindelijk tot een ultieme poging om terug te komen naar de bewoonde wereld...
Ik heb de film niet lang geleden voor de tweede keer gezien en weer was het een indrukwekkende en emotionele beleving.

In de film zit erg weinig muziek; alles wat zich op het eiland afspeelt zie je zonder muzikale begeleiding en dat werkt op een fantastische manier, omdat het zo de eenzaamheid van Chuck versterkt. In het begin van de film zitten een aantal songs, die in de film op radio of cd voorbijkomen om de kerstsfeer te verhogen. De instrumentale muziek van Silvestri zit vooral in het laatste deel van de film en begint eigenlijk zodra Chuck met z'n vlot van het eiland vertrekt.

De muziek van Alan Silvestri die Chuck begeleidt op z'n vlot en later als hij weer terug is in de wereld waar hij vandaan kwam, is melodieus en ingetogen. De prachtige orkestrale setting van de muziek laat de emotie in de film voluit bij je binnenkomen. Silvestri bereikt dat met een prachtig gedragen thema, dat vooral door violen wordt gebracht. Rondom die violen speelt ook de clarinet een hoofdrol en samen zetten ze de heerlijke licht melancholieke melodieën neer op een manier die je kippenvel geeft. En met de beelden van de film in gedachten moet je moeite doen om niet opnieuw emotioneel te worden...

Een op het hoofdthema gebaseerde melodie begeleidt de dramatische scenes in de film, waarin Chuck z'n inmiddels met een ander getrouwde vrouw weer ontmoet. Dramatiek ten top met die heerlijke gedragen vioolmuziek, die Silvestri op een perfecte manier voor de film heeft gecomponeerd. Hij won er terecht een Grammy voor.

In de film Cast Away komt weinig muziek voor, daarom is er ook slechts een krappe 17 minuten aan score-muziek beschikbaar. Die muziek staat bij elkaar op een prachtige promo-cd, maar vind je ook terug op dit combi-album waar ook Serendipity op staat.
Naast de scoremuziek staan tussen die prachtige scoretracks ook een aantal songs met kerstsfeer. Die songs, waaronder een Russische, staan her en der tussen de tracks van de score en dat doet het album geen goed, want het verstoort de sfeer en de dramatische kracht van de scoremuziek. Op zich zijn die songs best te pruimen, maar niet op deze manier.
Op het album staat ook nog de 'Trailer music'. Dat is echter geen muziek van Silvestri maar van James Horner uit Braveheart.
Mijn waardering voor dit deel van het album is dan ook geen 100 punten geworden, wat het promo-album wel is. De songs brengen het naar 88 van de 100 punten.

Serendipity

De film Serendipity gaat over een man (John Cusack) en een vrouw (Kate Beckinsale) die elkaar in een winkel ontmoeten tijdens kerstinkopen. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en eten samen ijs in een bar die Serendipity 3 heet. Beiden hebben echter al een relatie. Als ze vertrekken laten beiden iets liggen en als ze terugkomen ontmoeten ze elkaar opnieuw, wat ze zien al een lotsbestemming. Beiden schrijven hun telefoonnummer ergens op en beloven elkaar te zoeken als ze later elkaars telefoonnummer terugvinden. Ze blijven aan elkaar denken, ook al verstrijken de jaren en gaan beiden nieuwe relaties aan. Dan vindt zij zijn telefoonnummer en hij de hare...

De muziek van Alan Silvestri voor deze film is van een heel ander kaliber dan die voor Cast Away. Hier vrijwel geen melancholieke strijkers of andere klassieke instrumenten, maar een moderne, hippe score, met vooral jazzy invloeden.
Het thema voor de film is wel aardig, maar beklijft niet. Het thema zeurt een beetje, wat wellicht ook komt door de licht jazzy melodie.
Qua instrumentatie valt vooral het gebruik van de gitaar op, die al tokkelende in een aantal tracks terugkomt. De score opent ook met zo'n track in kerstsfeer en de melodie van zo'n overbekend kerstlied (Hark the Herald Angels sing - die ook al op Cast Away voorkomt...). Ook de track 'Ice Skating' en 'Jonathan's Theme' laten volop de rustig tokkelende gitaar horen. In de thematrack klinkt dat zeker heel aangenaam, hoewel de themamelodie niet goed uit de verf komt.

Vanaf track 19 'Elevator Maze' neemt een jazzy kleuring de muziek over naar een veel minder aansprekende sfeer. Percussie en piano nemen de invulling waar. Maar omdat de melodieën en de overige instrumentatie niet aanspreken valt de muziek nogal tegen. Vooral die jazzy klankkleur, daar moet je wel wat van houden om deze score te kunnen appreciëren. Een behoorlijk aantal tracks is voorzien van die jazzy stijl.

De score bevat ook spannende muziek, zoals 'The Bookseller' en 'Sara rushes to the Wedding'. Vooral die laatste doet dit door middel van haastige percussie.
Een vreemde eend in de bijt is 'Lar's Theme'. Dit is een stevige rock-achtige track met percussie en een monotone beat en irritante sitar klanken, die een pseudo-Indiasche sfeer geven, maar vanwege de combinatie met het ritmische karakter van de muziek is dit een track om snel te skippen.
'The Golf Range' is ook een vreemde track, met een soort funky laidback stijl van kort aangeslagen gitaarklanken. Een nog vreemdere track is 'Mr. Mignon's Painting', waarin een zwoele vrouwenstem een soort Franse song brengt. Ze zegt de tekst meer op dan dat ze zingt en bij mij werkt het tenenkrommend. De rustige jazzy begeleiding helpt ook niet echt mee.

De score voor Serendipity is een heel andere dan de gedragen score voor Cast Away. De stijl is weinig consistent, wat de muziek misschien wel gevarieerd maakt, maar de indruk wekt alsof het allemaal losse tracks zijn. De overwegend jazzy stijl is niet helemaal mijn ding en daarbij bevat de score een paar tracks die hoogst irritant zijn. De waardering is dan ook niet meer dan 54 uit 100.

Beide heel verschillende scores staan samen op een album. De gemiddelde waardering ervan komt zo op 68 uit 100 punten, wat een klein 7-tje oplevert.

Soundtracks aus der Sammlung: Bootlegs

Private Life of Sherlock Holmes, The (2001)
Swarm, The (2000)
Tron / The Shining / A Clockwork Orange / Switched On Back 2000 (2000)
Dinotopia : Complete Original TV Score Episode I (2002)
Siegfried & Roy / What Woman Want (2010)
Mission: Impossible / The Delta Force (1997)
Good Will Hunting / Black Beauty (2000)
Iron Eagle / Return to the Blue Lagoon (2000)
James Horner: Suites and Themes (1998)
Jane Eyre (2011)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr