Mr. & Mrs. Smith


Lakeshore Records (780163382822)
Film | Freigegeben: 2005 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Bogota1:36
2.The Bedroom1:09
3.Playing House1:34
4.Assignments1:11
5.His And Her Hits2:45
6.Office Work2:08
7.Desert Foxes2:36
8.John And Jane's Identity2:00
9.Dinner4:13
10.Hood Jump1:45
11.Mutual Thoughts1:01
12.John Drops In2:29
13.Tango De Los Asesinos4:26
14.Two Phone Calls1:51
15.Kiss And Make Up1:52
16.Minivan Chase2:12
17.Shopping Spree4:19
18.Dodging Bullets1:20
19.The Next Adventure3:28
 43:55
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Mr. & Mrs. Smith - 10/10 - Überprüfung der Mitchell Tijsen, eingereicht am (Niederländer)
Actiemuziek is misschien wel de meest gevraagde muziek de afgelopen jaren.
Het lijkt wel alsof de Hollywood films alleen maar bestaan uit actie anders is het niet leuk. Ook Mr. & Mrs. Smith is een actiefilm. Deze actiefilm werd een hele poos geleden gefilmd, maar in 2005 vond Doug Liman het tijd om er een nieuw tintje te geven. Deze remake van de oude film is erg goed bij mij in de smaak gevallen. Mr. Smith oogt doodnormaal net zoals zijn vrouw, maar beide zijn ze huurmoordenaars en wie o wie kan daar nu muziek voor maken. De eerste persoon waar ik dan aan denk is John Powell. En net zoals de Bourne films (ook assassins, schieten en actie) is John Powell ook weer hier van de partij. En ik was erg benieuwd naar die muziek toen ik de film kocht. Ik had wat demo’s beluisterd en was erg onder de indruk van deze muziek.

Je hebt de score en de soundtrack.
De score is natuurlijk vele malen beter, met de leuke muziek van Powell.
Er staan echte dansnummers op zoals de Assassin’s Tango. Ook vind je nummers waarin gitaren zitten, veel strijkers en natuurlijk het slagwerk. Want waar Powell is…is slagwerk.
De hele film is gevuld met spanning dus ook de score van Powell en die score bevalt mij wel. Ik vind dit namelijk echt 1 van Powell zijn beste albums. Met de nummers die soms wat koeltjes uit de hoek komen maar tegelijkertijd ook veel charme hebben en humor. Echte Powell muziek die fantastisch in de film past. Ook viel de muziek erg op in de film, onder het dansen en wanneer het stel erachter komt dat ze beide huurmoordenaars zijn. Vooral Track 5 en 6 (die je ook op de aftiteling hoort) zijn erg goed gecomponeerd door Powell. Veel slagwerk, strijkers en vooral ook die melodieën die het hem doen. Mr. & Mrs. Smith is een score waar je van moet houden en het is tegenwoordig erg lastig om nog originele actiemuziek te maken. Vaak worden het Zimmer klonen (veel te bombastisch) en vaak word de muziek veels te veel verzorgd door een synthesizer of iets dergelijks. Maar Powell brengt ons iets totaal anders. Hij brengt ons een klassiek orkest met veel strijkers en het slagwerk zoals we van hem gewend zijn. Veel pauken (vooral in track 5 op het einde) en veel drums. De echte Powell fan smelt weg bij dit album. Hoe verder je komt in de score hoe meer het orkest gaat swingen op de mooie composities.

Er zitten wat leuke thema’s in maar over het algemeen zijn er toch maar een stuk of 5 thema’s te vinden op deze score, en dat met toch een tijdsduur van 43 minuten. Maar die 43 minuten zijn zo om, reken daar maar op. Als je eenmaal in die beat zit kom je er niet meer uit. Het swingende orkest doet me denken aan de Bourne films, ook daar zit ik er helemaal in zowel in de film als dus in de muziek. Powell is een echte top componist dit is denk ik de 3e score die ik toen der tijd van hem ben gaan luisteren. Ook is dit zijn beste score samen met P.S. I love you en Hancock. En je hoort wel elementen van Hancock erin (de beat) maar over het algemeen is dit een vooral een klassieke score. Een klassieke score met een heerlijke beat erin, een beat zoals we die alleen kennen van Powell.
Het cijfer dat ik ga geven is vaak erg moeilijk. Ik denk er meestal erg lang over na…maar bij deze score is dat niet het geval. Even had ik die twijfel maar ik ben nu zeker van mijn zaak. Een 10 is hier gewoon op zijn plaats. Vooral vanwege het tijdsbesef…die 43 minuten zijn zo voorbij. Jammer dat er niet meer van dit soort scores komen van hem. Gelukkig dan maar dat er altijd actietracks blijven komen en hopelijk vragen ze Powell er dan ook wel weer voor. Want dit zijn scores die gewoon memorabel zijn voor Powell zijn carrière. Eén van zijn beste, naar mijn mening.
Mr. & Mrs. Smith - 08/10 - Überprüfung der Tom Daish, eingereicht am (Englisch)
He's an assassin, she's an assassin, they're married but, get this, they don't know the other is an assassin! While teetering on the brink of 'nice concept, shame about the film,' Mr and Mrs Smith manages to just about pull off what could be a black hole of a concept where all the clever setup gets sucked up its own backside. Much of the success is, of course, down to the chemistry between Jolie and Pitt, plus some reasonably imaginative shoot-em-up and chase sequences. A wittily staged sequence as the two sit down to dinner after learning the truth about each other is the high point of a surprisingly decent flick. I noted some fine licks while watching the film, but had no clue as to the composer but was pleased to note John Powell's name in the credits, but disheartened that there only appeared to be a song album; however, without anyone noticing, the nice people at (the perhaps optimistically titled) Superb Records have furnished us with Powell's typically engaging score.

The score's main focus is guitar based flamenco/tango, which not only suggests surging hormones, but is a fine way to score sexually charged cat and mouse interludes and, to cap it all off, can be effectively ramped up to underpin the action sequences. Bogota introduces us to the first usage where Mr and Mrs first meet in the steamy climes of the foreign. The aforementioned dining sequence, Dinner, and Tango de los Asesinos crackle as the stakes are raised and the tension escalates. The Tango also effectively demonstrates Powell's splendid mix of intimate (acoustic guitar), modern (some well deployed synth percussion) and orchestral (the brass starts to interject as the suspense explodes). His action music once again shines and passages such as John Drops In and, especially, the final triumvirate of Minivan Chase, Shopping Spree and Dodging Bullets are hugely exciting. Things get a little Bondian with some great bass guitar licks and wailing brass, plus some typically imaginative touches such as slithering string riffs and even finds a place for vibraphone.

It's difficult to find much to fault with Powell's score; true, there's no stunningly memorable main theme, but the flamenco vibe throughout ties everything together very effectively. The variety of ideas on the basic flamenco premise is impressive, Powell does plenty to keep things moving along, piling on percussion (although never too much), brass and string riffs for the action, but keeping it intimate for Mr and Mrs' one on one encounters. Like the film, the score wins on sheer entertainment value and doesn't outstay its welcome. While I'm sure David Arnold is still shoe-in for the next Bond film, scores like this suggest that John Powell would be a far more astute choice. Die Another Day felt like Arnold becoming bored with the franchise and Powell already channels a little of the spirit of Bond in his action writing, but has a far keener ear for mixing the orchestra and percussion. Until then, another sizzling entry onto Powell's impressive roster of credits.
Mr. & Mrs. Smith - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De aktiecomedy Mr. & Mrs. Smith is een geslaagde film, met een nogal gezocht verhaaltje. John Smith leeft een vrij normaal leven, samen met zijn vrouw Jane. Ze wonen in een gewone buurt en alles lijkt gewoon. Zelfs hun huwelijk lijkt gewoon en is aan slijtage onderhevig, waarvoor ze huwelijkstherapie volgen. Maar ondertussen zijn ze, zonder het van elkaar te weten, in het geheim beiden huurmoordenaars. Tot ze beiden afzonderlijk de opdracht krijgen om elkaar uit de weg te ruimen. Dan leren ze elkaar pas echt kennen...

John Powell is gevraagd voor de muziek bij deze comedy-thriller en hij brengt het er behoorlijk goed vanaf. Powell heeft de score een rustige sfeer gegeven, met de nodige Zuid-Amerikaanse (Spaanse) tinten in een flink aantal tracks. Zelfs de castagnettes komen voorbij. Het is dan ook geen score geworden met een groot orkest en grootse klanken, maar Powell heeft het nogal ingetogen gehouden, soms op het minimalistische af, vooral in de eerste helft van de score.
Vanwege het tamelijk minimalistische karakter van de score, in combinatie met de comedyaccenten, hebben veel tracks wat last van 'deuntjesmuziek'. De mooiere tracks zijn die met de Spaanse gitaar in de hoofdrol. Deze soms vlotte, wat vaker rustige tracks, zoals The Bedroom en Tango de los Asesinos, die beide overigens bij de fraaiste tracks horen, hebben die al genoemde Zuid-Amerikaanse sfeer.
De score heeft niet een duidelijk herkenbaar fraai thema. Wel komt af en toe heel even het Mission Impossible thema voorbij, wat vooral in de stevige track Minivan Chase goed te horen is. Zo staan er nog een paar wat steviger vol orkesttracks op de score, maar dat zijn uitzonderingen en zeker ook niet de fraaiste tracks.
Deze score voor Mr. & Mrs. Smith hoort zeker niet tot het fraaiste werk van John Powell, maar is op zich goed beluisterbaar. Veel tracks, met name in de eerste helft van de score zijn nogal aan de minimalistische (deuntjes) kant. Vanaf de track Hood Jump neemt de kwaliteit van de score duidelijk toe, met aanvankelijk wat rustiger gitaartracks en later wat meer orkestrale tracks met meer spanning. De laatste track is fraai, waarbij de blazers er een James Bond achtig effect doorheen gooien, wat de track een mooie afsluiter maakt.
Mr. & Mrs. Smith - 08/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
In deze film ontmoeten we Mr. & Mrs. Smith: getrouwd en beiden professionele killers. Toch weten ze voor elkaar hun geheime beroep verborgen te houden…tot ze tegenover elkaar komen te staan in een nieuwe opdracht. De film begint zeer origineel, grappig en belovend, maar na een uur mondt hij uit in een serie van de meest idiote schietscènes, waar de Smiths er wonderlijk genoeg altijd met een klein schrammetje uitkomen.

Achteraf gezien ging mijn aandacht, bij het bekijken van de film, vooral naar de muziek van John Powell, één van Hollywoods meest getalenteerde componisten. Er is nog maar weinig muziek van deze componist die ik echt teleurstellend vond. Ondertussen begint zijn repertoire ook al aardig wat top actie titels te kennen. Van deze actie scores vielen bij mij volgende titels best in de smaak: The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, Paycheck en The Italian Job. Elk van deze soundtracks getuigt van een enorme originaliteit en afwisseling. Deze Mr. & Mrs. Smith vult dit rijtje zeker aan.

Wat meteen opvalt, is de subtiliteit in de muziek voor deze actiefilm. John Powell brengt in zijn muziek niet de adrenaline naar boven, wél de opbouwende spanning in de relatie van Mr. en Mrs. Smith. Dit doet hij door de score helemaal in een thematiek van flamenco en tango in te kleden: hij mixt een akoestische gitaar met moderne elektronische percussie en een groot orkest. In het begin van de film zien we hoe de Smiths elkaar in Bogota ontmoeten. Met de Spaanse/Latijnse invloeden in de muziek, haalt Powell de intimiteit in de relatie van de Smiths telkens naar boven. Tegelijk krijgen we ook een zeldzame gehoorde score mix, waar eenieder zich weer zal verbazen over hoe Powell blijft variëren in zijn muziek, telkens met die flamenco wending. Met de constante originele wendingen en de frisse mix van stijlen, toont Powell weeral een sterk staaltje van orkestratie. Dit maakt dat je deze soundtrack, hoewel er eigenlijk niet zo heel bijzondere thema’s in zitten, probleemloos in één keer doorluistert!
Mr. & Mrs. Smith - 08/10 - Überprüfung der Joris Kessels, eingereicht am (Niederländer)
John Powell is goed op weg om één van de meest gewilde componisten te worden in de filmindustrie. Met erg solide en vernuftige scores als Antz, Chicken Run, The Bourne Identity, The Italian Job, Paycheck, X-men: The Last Stand en Ice Age: The Meltdown is dat eigenlijk ook niet meer dan logisch. Erg kenmerkend aan zijn muziek is de weloverwogen manier waarop hij ritme in zijn muziek legt en deze accentueert. Vaak swingend en opzwepend. In deze Mr. & Mrs. Smith is dat niet anders, alleen nu met Spaanse invloeden: gitaar, handengeklap, een soort van bandoneon en soloviool.

De soundtrack opent met de track ‘bogota’ die gelijk de juiste sfeer neerzet, gedreven, passievol, swingend en ietwat droog humoristisch. Deze track bevat teven het hoofdthema welke in verschillende hoedanigheden in de rest van de score terug te vinden is. In ‘the bedroom’ door solo gitaar, in ‘mutual thoughts’ erg relax, in ‘minivan chase’ erg voortvarend enz. Ik betrap me erop dat ik de tracks die ik het meest kan waarderen op deze soundtrack toch die typische volle actiegedreven John Powell sound bevatten a la Paycheck. Dit zijn ‘his and her’, ‘desert foxes’ en ‘minivan chase’. Naast deze actiegedreven tracks zijn nog erg goed de jazzy track ‘playing house’, de speelse passievolle ‘tango de los asesinos’ en de lekker in het oor liggende afsluitende track ‘the next adventure’. Naast al dit positiefs mis ik echter ook vaak enige power in de muziek en bevat de soundtrack niet een volledig consistente sound.

Deze Mr. & Mrs. Smith is een echte aanrader voor de John Powell fans en voor degene die van Spaanse cq tango invloeden in muziek houden. Maar deze soundtrack betitel ik echter niet als één van dé John Powell toppers.
Mr. & Mrs. Smith - 10/10 - Überprüfung der Heleentjeee de Achterhoek, eingereicht am (Niederländer)
Mr. and Mrs. Smith is naar mijn mening echt een topfilm. Het gaat over een echtpaar waarvan allebei werken bij een geheime dienst, waarbij ze opdrachten krijgen om slechterikken om te brengen. Maar na een tijd komen ze er van elkaar achter en begingt de strijd om elkaar om te leggen. Geen van beide lukt het uiteindelijk, omdat ze ergens toch nog iets voor elkaar voelen, en beginnen ze samen tegen hun eigen opdrachtgevers, die zich tegen hun hebben gezet.
In het begin lijkt dit een misschien ietwat niet veel zeggend verhaal, maar om naar te kijken is geweldig. Het is een hele romantische film, met een passie voor elkaar en Brad Pitt en Angelina Jolie zijn echt de aangewezen personen om deze personages op het scherm te zetten. De muziek die je hoort bij een van de laaste scenes, waarbij Bradd en Angelina samen hun partijen afschieten, vind ik super goed uitgekozen. Het is heel knap hoe ze met deze muziek de scene romantisch hebben weten te maken.
Ik vind het een topfilm, en het is echt een aanrader om samen met je vriendje/vriendinnetje heen te gaan. Er zit actie in, humor, en romantiek. Wat wil je nog meer?
Mr. & Mrs. Smith - 08/10 - Überprüfung der Grégory Ramat, eingereicht am (Französisch)
A l'image d'une balle, la composition de John Powell slalome constamment entre plusieurs ambiances. Le score démarre sur des ballades langoureusement latines à la guitare, reflets de la sensualité se dégageant de la rencontre des deux personnages. Puis une atmosphère raffinée se charge de traduire le train train quotidien qui s'est installé depuis plusieurs années. Et puis c'est l'explosion, la rupture (dans tous les sens du terme)Les morceaux d'éclat sont brefs mais n'en sont que plus intenses. Au milieu de cette série, le tango se savoure sans modération, les notes jouant malicieusement avec l'aspect séduction/méfiance.
L'album termine en apothéose avec The Next Adventure, un morceau généreux comme on les aime, percutant, rythmé et forcément trop court. Avec cette B.O. John Powell fait mouche et rejoint les leaders actuels en matière de musiques de film côté action.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr