Women in Love


Quartet Records (8436035004454)
Film | Veröffentlichungsdatum: 30/07/2012 | Filmfreigabe: 1969 | Format: CD
Limitierte Auflage, beschränkte Auflage: 1000 Kopien
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Wrestling Scene3:15
2.Transcendental Love Theme1:18
3.Around The Church/Birkin Though Woods0:59
4.Gerald & Gudrun Love Scene2:31
5.Cattle Sequence3:28
6.Birkin & Ursula Love Scene2:14
7.The Revolt1:53
8.Arrival In Switzerland0:52
9.Summer House2:27
10.The Snow0:44
11.The Brangwen House3:40
12.Love Theme From Women In Love1:31
13.Revenge Scene5:35
14.End Title0:49
 
The Extras
15.I’m Forever Blowing Bubbles1:58
16.Swimming Pool0:39
17.The Gondoliers1:16
18.Oh You Beautiful Doll1:23
19.Waltz0:55
20.Polka1:50
21.Dance Hall5:07
22.Love Theme From Women In Love3:13
 47:37
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Women in Love - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De film Women in Love is geregisseerd door Ken Russell en gebaseerd op het boek van D.H. Lawrence.
Het verhaal speelt zich af rond 1920 en draai om de zussen Gudrun en Ursula Brangwen. Ze hebben beide niet zoveel met het huwelijk, maar gaan toch wanneer ze uitgenodigd worden voor een trouwerij. Daar ontmoet Gudrun Gerald, broer van de bruid, en Ursula ontmoet Rupert, de vriend van Gerald, die echter een moeizame relatie heeft. Ze treffen elkaar met z'n vieren regelmatig, vooral om over allerlei maatschappelijk thema's te discussiëren. Tijdens een feestje verdrinkt de zus van Gerald. Daarop raakt Gudrun verstrikt in een stormachtige relatie met Gerald. Daarentegen verloopt de relatie tussen Ursula en Rupert veel rustiger en stabieler en ze trouwen. Dan gaan ze met z'n vieren op vakantie naar de Alpen...

De score is van Georges Delerue en hij heeft er een afwisselende score voor gecomponeerd, die past bij de afwisseling die er is in de relaties in de film.
Het album opent met de track 'Wrestling Scene'. Dit is een track met vooral spannende muziek, die nogal thrillerachtig en weinig melodieus is. Koperblazers zorgen voor de nodige heftigheid en actie, maar het gebrek aan melodie maakt het geen prettige track om te beluisteren. De score kent veel meer van dit soort thrillerachtige muziek, die niet zo gemakkelijk in het gehoor ligt. Een deel van deze meer spannende muziek klinkt ook nogal gedateerd, wat het er ook al niet beter op maakt. 'Cattle Sequence' is daarnaast een nogal chaotische track met veel klanken van koperblazers die veel dissonante klanken laten horen.

Naast de thrillerachtige muziek heeft Delerue ook een aantal 'Love Themes' en 'Love Scenes' van muziek voorzien. Je zou verwachten dat dit allemaal romantische muziek is, maar dat is niet helemaal zo. Vooral de eerste 'Love Scene' tussen Gerald en Gudrun bestaat nog voor het grootste deel uit thrillerklanken, die niet zoveel met de liefde te maken hebben. Pas naar het einde van de track wordt de muziek iets passioneler met houtblazers, maar de melodie spreekt niet aan.
Hetzelfde geldt voor de liefdesscene tussen Birkin en Ursula. Alleen hier is het net omgekeerd en is alleen het begin even romantisch getint, waarna al snel de thrillermuziek het overneemt.
De echte meer romantische muziek hoor je in de 'Love Theme'-tracks. Het 'Transcendental Love Theme' is een erg mooie rustige track, waarin vooral violen een fraaie melodie spelen. Helaas een nogal korte track. Een tweede, iets alternatieve versie is het Love Theme voor de film in de twaalfde track. De rustige melodie is hier minder fraai gearrangeerd en de melodie wordt nu door een dwarsfluit gespeeld, op underscore van violen en harp. Dit thema komt pas weer terug aan het einde van het album, waar in de afsluitende track de muziek weer veel aangenamer is gearrangeerd. Het klinkt allemaal wat voller en wat vlotter. Delerue geeft de track veel extra's, zoals koperblazers, vrouwenstemmen en ook de gitaar wordt op een fraaie raspende manier ingezet. Dit is, samen met 'Transcendental Love Theme' de mooiste track van het album.

Dan zijn er ook nog een paar anders klinkende tracks. Zo is 'Arrival in Switzerland' een vlot vrolijke deuntje op vooral houtblazers. Die houtblazers gaan door in het 'Summer House', al is die track veel trager. En ook 'The Snow' kabbelt zo wat voort.
'I'm forever blowing Bubbles' is een vrolijke track in een laid back jazzy stijl, die op een fraaie melodie rustig voortkabbelt. Daarna volgen er meer bigband fanfareachtige tracks met alleen koperblazers en percussie op een leuke vlotte melodieën. Dit zijn tracks die op zich prima beluisterbaar zijn.
De tracks 'Waltz', 'Polka' en 'Dance Hall' vallen nogal tegen. Het zijn meer deuntjes die niet echt aanspreken. Deze extra tracks zijn bestaande melodieën, die door Delerue zijn gearrangeerd. Ook het afsluitende Love Theme is een bonus track, omdat deze niet in de film zit en het arrangement van orkestleider Leroy Holmes is. Hij heeft de themamelodie van Delerue opnieuw gearrangeerd voor een van zijn verzamelalbums met mooie melodieën.

Kortom, met Women in Love heeft Georges Delerue zeker niet z'n mooiste score afgeleverd. Wellicht passend voor de film, maar om met plezier naar te luisteren is er meer nodig. De twee erg mooie 'Love Theme' tracks en een paar andere heel aardige tracks leggen het ruimschoots af tegen het vrij hoge thrillergehalte van de score. De bonustracks na de 'End Title' zijn een paar aardige extra tracks en een paar veel mindere tracks. De tweede track is verreweg de mooiste van de score van Delerue, en samen met de afsluitende track de mooiste van het album, maar beide zijn te weinig om daarmee een hoge waardering is huis te halen. Die blijft steken op 61 uit 100 punten. Mede omdat de kwaliteit van de muziek niet helemaal optimaal is, omdat de originele banden verloren zijn gegaan.
Quartet Records proudly presents a world premiere release of the high-powered, bittersweet score by Georges Delerue for the film adaptation of D. H. Lawrence’s classic novel Women in Love (1969). Directed by Ken Russell, the film starred Glenda Jackson, Oliver Reed, Alan Bates, Jennie Linden and Eleanor Bron.

A prominent aspect of this classy Delerue score is its short length (barely 35 minutes of original music in a film of 125). It supports the plot in very specific moments; the music is neither there to fill up time nor provide a decorative background, but to infuse the film with a transcendent sense. The two love stories in the film are represented in very different ways by Delerue, who provides a bucolic and idealized background for the love between Rupert and Ursula—a love away from social conventions. His music is somber and violent, however, for the destructive relationship between Gerald and Gudrun. Delerue was especially gifted at breathing musical life into the most desperate details of passionate experiences, as some of his most sincere and heartbreaking works demonstrate: Truffaut’s La peau douce (1964) and La femme d’à côté (1981), Godard’s Le mépris (1963), John Huston’s A Walk with Love and Death (1969) or Andrzej Zulawski’s L’important c’est d’aimer (1975). Lawrence’s world allowed Delerue to move in very familiar territory, so it is not strange that his honest and passionate music is one of the reasons why Women in Love became one of the most emblematic British films of the time.

Paradoxically, no recording of Delerue’s music for Women in Love was ever released. There were cover versions of the love theme by the orchestras of LeRoy Holmes and Ron Goodwin (the Holmes version is included as a bonus track on this album), and, later, two tracks were included in the 6CD set compilation Le cinéma de Georges Delerue (2008), produced by Stepháne Lerouge. This is the first official and complete edition of the score.

Unfortunately, as with many films from United Artist recorded at CTS Studios in London, the masters are lost. For this premiere edition we worked from a 1/4″ stereo copy vaulted in the private collection of the composer, including the complete original score plus Russell’s selection of source music and adaptations, all of them arranged and conducted by Delerue. The sound of the tapes, far from wonderful, is nonetheless good, and our sound engineer, José Luis Crespo, worked hard on his restoration, subjecting the tapes to a meticulous mastering process. It was, alas, either this or nothing, and Women in Love—one of the most iconic and desired scores in Delerue’s career—deserves this release.

Andere Veröffentlichungen von Women in Love (1969):

Unpublished Film Music of Georges Delerue Volume 2, The (2005)

Soundtracks aus der Sammlung: Limited Editions

All About Eve / Leave Her to Heaven (1999)
Fright Night (2011)
Sahara (2014)
Victor Young at Paramount (2014)
Cherry 2000 / House of God (2011)
Pope of Greenwich Village, The (2012)
Day of the Locust, The (2010)
Masters of the Universe (2012)
22 Jump Street / 21 Jump Street (2014)
Mars Attacks! (2009)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr