Alfie


Virgin Records America (0724386393425)
Virgin Records UK (0724386324122)
Film | Freigegeben: 2004 | Filmfreigabe: 2004 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Old Habits Die Hard4:26
2.Blind Leading The Blind (Live Acoustic version)5:56
3.New York Hustle2:42
4.Let's Make It Up4:27
5.Wicked TimeJoss Stone and Nadirah4:17
6.Lonely Without You (This Christmas)2:36
7.Darkness Of Your LoveGary Cooper & Dave Stewart3:40
8.Jack The Lad3:17
9.Oh Nikki1:15
10.Blind Leading The Blind4:28
11.Standing In The Rain3:28
12.Counting The Days3:12
13.Old Habits Reprise2:10
14.AlfieJoss Stone4:19
 50:13
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Alfie - 08/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
In “Alfie”, de remake van de gelijknamige film met Michael Caine uit 1966, zien we Jude Law als Alfie, met als doelwit zoveel mogelijk mooie vrouwen in New York te verleiden. Hij boekt groot succes met zijn stijl en uiterlijk en weet heel wat schoonheden te strikken. Hij ontsnapt echter niet aan de situaties van het gewone leven, die hij steeds probeert te verdringen, maar die uiteindelijk zijn zorgeloze playboy leventje doen wankelen …

De soundtrack is van Rolling Stones zanger Mick Jagger en Eurythmics producer-songwriter Dave Stewart. Ze brengen zowel enkele songs als score, en beide zitten de sfeer en setting van de film als gegoten.

Mick Jagger zijn songs werden al meer in films gebruikt, en zijn te vinden op inspired by albums, maar het is toch de eerste keer dat hij echt een full score afleverde voor een film. Oorspronkelijk was hij door Dave Stewart gevraagd om slechts enkele songs te schijven, maar de samenwerking verliep dusdanig goed dat ze samen de hele instrumentale score hebben gecomponeerd.

De Alfie soundtrack won al de 2005 Golden Globe voor beste film song "Old Habits Die Hard". Ook voor de Oscars werd de song genomineerd. "Old Habits Die Hard" komt op de soundtrack in drie versies voor: de solo met Mick Jagger, in een instrumentale versie en in een duet met Sheryl Crow. Mick Jagger zing took de songs "Let's Make It Up" en 2 versies van "Blind Leading the Blind". Erg knap is de Britse soul zangeres, Joss Stone, in "Lonely Without You (This Christmas)" en in de heropname van de originele song “Alfie” uit 1966 van Burt Bacharach.

De score zelf is opvallend warm en sfeervol, in een Blues stijl, en heeft bijna onvermijdelijk heel wat raakpunten met het akoestische oeuvre van de Rolling Stones. Rolling Stone Magazine beschrijft de soundtrack als "freshly minted Swinging London soul" en concludeerde "This is how to make a soundtrack”. Inderdaad, Alfie is veel meer dan een gewone pop soundtrack, daar we een ideale combinatie krijgen van schitterende songs geschreven voor de film en een echte ‘Stones’ score.
Golden Globes: Best Original Song (Gewinner)
World Soundtrack Awards: Best Original Song Written for a Film: "Old Habits Die Hard" (Gewinner)

Andere Veröffentlichungen von Alfie (2004):

Alfie (2004)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr