Ocean's Twelve


Warner Sunset EU (0093624899525)
Film | Freigegeben: 2004 | Filmfreigabe: 2004 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.L'AppuntamentoOrnella Vanoni4:35
2.$165 Million + Interest [Into] The Round Up5:43
3.L.S.D. PartyRoland Vincent2:59
4.Lifting The Building2:33
5.10:35 I Turn Off Camera 32:24
6.Twilight On The Sea Piero Umiliani2:44
7.What R We Stealing?3:21
8.Faust 72Dynastie Crisis3:23
9.Stealing The Stock [Into] Le Renard De Nuit4:53
10.7/29/04 The Day Of3:11
11.Lazy (Album Version)Yellowhammer4:30
12.Explosive Corrosive JosephJohn Schroeder2:33
13.Yen On A Carousel3:13
14.The Real Story2:55
15.Ascension To Virginity Dave Grusin5:05
 
Hidden Track
16.Three 8 Bar Drum Loops1:02
 55:04
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Ocean's Twelve - 08/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
Ocean’s Twelve, het misschien niet door iedereen even geapprecieerde vervolg op Ocean’s Eleven, vooral als het op het complot aankomt is de teleurstelling wel te begrijpen. Qua sfeer en montage is de film daarentegen opnieuw schitterend, en veel is te danken aan de psychedelische soundtrack van David Holmes. Van David Holmes had nog niemand enkele jaren geleden gehoord, maar zijn naam linkt zich toch al aan een aantal grote producties. Hij is afkomstig uit Belfast, en startte er als DJ van soul en r 'n' b in Belfast. Naam maakte hij als producer voor acid house en techno muziek. In de jaren 90 evolueerde zijn stijl naar meer jazzy en psychedelische soundscapes. Hij maakte de dance hit "DeNiro" dat Ennio Morricone's thema uit de film "Once Upon A Time In America" sampelde. Zijn songs werden systematisch gebruikt in films en trailers voor onder andere In the Name of the Father, The Game en Meet Joe Black. Maar het was zijn audio documentaire over New York, vol met gesampelde filmmuziek, dat zowat zijn CV werd voor de Hollywood film Out of Sight van Danny De Vito. Daarna volgden Ocean’s Eleven, Analyse That en nu dan Ocean’s Twelve.

David Holmes gebruikte in Ocean’s Eleven een stijl die erg geapprecieerd werd in de context van de film en hij ontving voor deze soundtrack een BMI Film Music Award. Die stijl is Acid jazz, of nog wel groove jazz genoemd, een genre ontwikkeld over de jaren 80 en 90 dat jazz combineert met elementen uit soul muziek, funk, disco en hip hop. Voor een keer geen symfonisch orkest of violen dus voor deze score. De typische orkestratie voor acid jazz is immers drums, basgitaar, elektrische gitaar, koperblazers zoals trompet, saxofoon en trombone, met als rode draad een synthesizer die ofwel ritmische begeleiding geeft of speciale sfeer effecten creëert. Naast zijn score zijn er nog enkele score tracks die ook de moeite lonen, zoals "Crepuscolo Sul Mare” van Piero Umiliani's en Ascension To Virginity van Dave Grusin. Ook de songs sluiten allemaal goed aan bij de sfeer van David Holmes’ score, zoals Ornella Vanoni’s "L' Appuntamento" en John Schroeder’s “Explosive Corrosive Joseph”. Als Ocean’s Twelve zich van andere actie/komedies onderscheidt, dan is het toch dankzij deze schitterende acid jazz soundtrack, die ook buiten de context van de film, een echt boeiend album is om te beluisteren.
Ocean's Twelve - 02/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
David Holmes had ik nog nooit van gehoord. En ga ik maar weer snel vergeten.
De score voor Ocean's Twelve bevat voornamelijk tracks van zijn hand, naast een aantal songs en een paar tracks van andere componisten.
De algehele stijl van de score is vooral techno/jazz-achtig en ik wordt er compleet depri van.
Nu hoeft er voor een mooie score echt geen groot orkest aan te pas te komen, maar de computermuziek van deze score is bepaald niet mijn 'ding'. Het zal vast goed bij de film passen (die ik niet gezien heb) en best hip en modern zijn. En als je van sample-muziek houdt zul je dit wel kunnen waarderen, maar doe mij maar wat symfonisch...

Andere Veröffentlichungen von Ocean's Twelve (2004):

Ocean's Twelve (2004)
Ocean's Twelve (2004)
Ocean's Twelve (2004)
Ocean's Twelve (2004)

Soundtracks aus der Sammlung: Ocean's ...

Ocean's Eleven (2001)
Ocean's Eleven (0)
Ocean's Thirteen (2007)
Ocean's Twelve (2004)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr