An American Tail
Expanded


Intrada Special Collection 12/02/2019 CD (720258542304)
Film Filmfreigabe: 1986
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Main Title5:13
2.The Cossack Cats2:21
 
**Previously unreleased
3.Dissolve To Sea/Lullaby**1:03
 
*Music by James Horner and Barry Mann; Lyrics by Cynthia Weil
4.There Are No Cats In America* Performed by Nehemiah Persoff, John Guarnieri and Warren Hays3:03
5.The Storm4:02
6.Give Me Your Tired, Your Poor2:50
 
*Music by James Horner and Barry Mann; Lyrics by Cynthia Weil
7.Never Say Never*Performed by Christopher Plummer and Phillip Glasser2:28
 
**Previously unreleased
8.Warren T. Rat/It Will Go Away**4:11
9.Train Trestle**2:00
10.The Market Place3:06
11.The Rumble1:56
 
**Previously unreleased
12.Honest John And Gussie Mausheimer**3:03
 
*Music by James Horner and Barry Mann; Lyrics by Cynthia Weil
13.Somewhere Out There* Performed by Phillip Glasser and Betsy Cathcart2:46
14.Building The Mouse Of Minsk2:52
 
**Previously unreleased
15.Down In The Sewer/Chase In The Mauler’s Den**1:36
16.Gussie’s Plan**2:10
 
*Music by James Horner and Barry Mann; Lyrics by Cynthia Weil
17.A Duo*Performed by Dom DeLuise and Phillip Glasser2:41
 
**Previously unreleased
18.Fievel’s Escape**3:17
19.Releasing The Secret Weapon3:42
20.The Great Fire2:59
21.Reunited4:49
22.Flying Away And End Credits6:03
 
*Music by James Horner and Barry Mann; Lyrics by Cynthia Weil
23.Somewhere Out There*Performed by Linda Ronstadt and James Ingram4:04
 
THE EXTRAS
24.Poor Wandering One (Gilbert and Sullivan)**0:59
25.The Rally (Source)****Previously unreleased1:12
26.Somewhere Out There (Instrumental)*/**4:01
 78:27
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

An American Tail - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse animatiefilm An American Tail is voor Steven Spielbergs productiemaatschappij Amblin Entertainment geregisseerd door de bekende animatieregisseur Don Bluth. De film was een van de grootste animatiesuccessen buiten Disney en vanwege dat succes richtte Spielberg z'n eigen animatiestudio op met de naam Amblimation. Ondanks dat de film niet door alle critici even goed werd bevonden, kwam er een paar jaar later toch een vervolg met de titel Fievel goes West, die aanzienlijk minder succesvol was.
Het verhaal van de film speelt in 1885 en draait om de Joods-Russische muizenfamilie Mousekewitz. In het Russische stadje Shoska vieren ze het Joodse chanuka-feest, waarbij pa Mousekewitz aan zoon Fievel vertelt over een land waar geen katten zijn: Amerika. Dan wordt het stadje aangevallen door anti-Joodse kozakken die het huis waar ze wonen verbranden, terwijl hun katten achter de muizen aan gaan. De familie besluit naar het kattenvrije Amerika te vertrekken...

De muziek voor de film is gecomponeerd door James Horner, die ook tekende voor de songs. Die songs maakte hij samen met Barry Mann, terwijl Cynithia Weil voor de teksten tekende. Die songs worden door de cast gezongen. Alleen is tijdens de eindaftiteling voor de tweede maal de song 'Somewhere Out There' te horen, nu gezongen door Linda Ronstadt en James Ingram.
Deze song staat ook op het Special Collection album dat Intrada van de score heeft uitgebracht, evenals de door de toen zesjarige Phillip Glasser (Fievel) en Betsy Cathcart (Tanya Mouskewitz) van de cast uitgevoerde versie, waarin de song wat kinderlijk gezongen wordt. Aan het eind van het album komt de song nog een keer als een mooie instrumentale versie voorbij.

Van Horner's score is ook een Original An American Tail score-album uitgekomen en alle tracks van dat album vind je ook terug op dit Special Collection album, aangevuld met een aantal extra scoretracks en een paar afwijkende tracks.
Alle songs van dit album staan ook op het Original score album, en die songs zijn best heel aardig, al worden ze allemaal wat kinderlijk (muisachtig) gezongen, behalve de filmsong die over de aftitelijk rolt, die juist een nogal poppy karakter heeft. Wel is dat daardoor de mooiste song van het album.

Horner's score bestaat uit tracks in diverse stijlen, variërend van meer spannende muziek tot prachtige gedragen muziek, zoals in 'Dissolve To Sea / Lullaby' of 'Give Me Your Tired, Your Poor', maar ook meer comedy-muziek of juist opgewekte en sprankelende muziek, zoals in 'The Market Place'. De muziek is geheel orkestraal en een deel van de muziek klinkt een beetje sprookjesachtig, bijna magisch, door het gebruik van harp, chimes of triangel, in combinatie met mooie glijdende violen.
Het album opent met de 'Main Title', waarin ook het hoofdthema, de melodie van 'Somewhere Out There', fraai naar voren komt. Die track laat ook al gelijk die wat sprookjesachtige sfeer horen, met die prettige sprankeling. En dat thema komt vaker terug, waaronder op dit album drie keer in de track 'Somewhere Out There'.

Maar ook spannende en meer donker gekleurde muziek ontbreekt niet op dit album. Een aantal tracks, zoals 'The Cossack Cats', 'The Storm', 'Gussie's Plan' en vooral 'Train Trestle' zijn behoorlijk spannend gecomponeerd, hoewel een aantal van die spannende tracks toch ook wel weer rustig uitlopen. Soms past Horner zelfs stevig chaotische klanken toe voor extra spanning. Maar ook ingehouden dreiging weet Horner goed te doseren, zoals in 'The Great Fire'.

De eigenlijke score sluit af met twee bijzonder fraaie tracks, 'Reunited' en 'Flying Away and End Credits', die prachtig verhalend zijn gecomponeerd, met zowel sterk dramatische als prettig optimische muziek en alle melodische stijlen die daar tussenin zitten. De themamelodie speelt prachtig door die tracks heen.
Na de aftitelsong volgen dan nog drie extra tracks. De eerste is een stukje van een aria uit een opera van Sullivan en Gilbert uit eind negentiende eeuw, 'The Rally' is een stukje source-muziek en het album sluit af met een mooie instrumentale versie van de filmsong.

Kortom, met dit Special Collection album van An American Tail van James Horner heeft Intrada een fraaie score weer mooi opgepoetst en gecompleteerd. Niet alle aanvullende tracks op het Original score album zijn even prettig beluisterbaar, maar dit Special Collection album heeft zeker meerwaarde, omdat er een paar erg fraaie tracks zijn toegevoegd. Toch halen een aantal van die aanvullende tracks de waardering ook weer wat naar beneden, vanwege hun meer spannende en dreigende karakter. De waardering voor dit album komt daarmee op 76 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von An American Tail (1986):

American Tail, An (1986)
American Tail, An (1986)
American Tail, An (1992)
Fievel der Mauswanderer (1986)
American Tail, An (1986)
Feivel Der Mauswanderer (1986)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr