Entrapment


Restless Records (743216725427)
Film | Freigegeben: 1999 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Entrapment 
2.Saints and Sinners 
3.Fayeth in Fate 
4.Bright moments 
5.The dancing jars 
6.Blackmail 
7.Who's who? 
8.Heist Society 
9.A certain uncertainty 
10.La fleur de la musique 
11.Kuala Lumpur 
12.Impossible, but doable 
13.Thieving 
14.Wondering Aloud 
15.Silent Partner 
16.The Empress Mask 
17.Millenium Countdown 
18.Alive Again 
19.Try, then trust 
20.Thank God 
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Entrapment - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Sean Connery is een dief van waardevolle kunstwerken. Catherine Zeta-Jones werkt voor een verzekeringsmaatschappij. Om hem te betrappen gaat ze bij hem in dienst. Hun gezamenlijke doel wordt een kostbaar masker, die extreem beveiligd is. En tegelijk wordt zij door hem ingepalmd...

De muziek voor deze spannende en onderhoudende film is van de hand van thrillermeester Christopher Young. Young heeft de muziek op een orkestrale manier gecomponeerd en dat geeft toch het nodige extra kwaliteit aan de muziek. De vele thrillertracks zijn dan ook prima beluisterbaar, al blijven het natuurlijk thrillertracks, met hun dreiging en onheilspellende loopjes en motieven. Ook gebruikt Young veel donkere klanken om het geheel een spannende sfeer te geven. Een aantal track bestaan vooral uit die donkere en dreigende klanken en gaan gebukt onder een gebrek aan melodie.
De score bevat gelukkig ook een paar rustpunten. La Fleur de la Musique is daarvan de eerste (we zijn al halverwege...) en dit is best wel een fraaie track. Ook Impossible, but Doable is een fraaie, wat rustiger track. Alive Again is eveneens rustig, maar zeurt een beetje, al wordt het veel beter in de tweede helft van de track, als het tempo iets omhoog gaat en er wat meer instrumenten bij komen. De laatste track is ook een rustige en erg fraaie afsluiter met een mooie melodie en fraaie orkestklanken, al sluit deze track toch weer met donkere klanken af.

Al met al heeft Christopher Young een kwalitatief goede prestatie neergezet met deze score voor Entrapment. De score bevat veel trillertracks met donkere klanken en dreiging en daar moet je toch wat van houden. Maar ook deze thrillertracks staan als een huis en zijn ook voor hen die niet zo van deze soort filmtracks houden toch goed te beluisteren. En dat is een groot compliment. De paar rustige tracks zijn overwegend fraai, maar het zijn er eigenlijk te weinig om de score voldoende variatie te geven. Daarentegen is de variatie in de spannende track weldegelijk vrij groot.
Dat Young de hele score door een orkest heeft laten uitvoeren is een erg goede keuze geweest, want daardoor wint de score behoorlijk aan luisterkwaliteit. En daarbij zijn de composities gewoon goed. Waarmee ik deze score toch kan waarderen met een 7, ondanks dat thrillermuziek niet mijn favoriet is.
Entrapment - 08/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
Entrapment met meesterdief Sean Connery en undercover vamp Catherine Zeta-Jones is een heerlijke actie score, voor een keer eens zonder elektrische gitaren en overdreven patriottisch getrommel. Een orkestrale score, voor de actiescènes een duidelijke voorkeur voor veel blazers met hier en daar een lichte elektronische loop. De muziek klinkt eens griezelig dan weer spannend. De stijl leunt soms wat aan bij de james bond sluipmuziek zoals deze te horen zijn in onder andere Tomorrow Never dies, maar ik vind ze hier veel beter en origineler uitgewerkt. En een sneufje romantiek hoort thuis in dit soort films zodat we bij het beluisteren van de score even op adem komen met een zacht lyrisch, romantisch melodietje.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr