Bad Influence


Island Records US (016253986015)
Island Records US (016253986022)
Film | Freigegeben: 1990 | Filmfreigabe: 1990 | Format: CD, Vinyl
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Spiritual HealingToots4:04
2.Bird BoyNana Vasconcelos & The Bushdancers4:30
3.DowntownLloyd Cole5:18
4.Out Of The RainEtta James4:14
5.N Sel FikChaba Fadela4:08
6.CorruptionThomas Mapfumo5:17
7.Who's Laughing Now?Skinny Puppy5:29
8.OraneLes Negresses Vertes4:16
9.He Got What He WantedGavin Friday & The Man Seezer5:52
10.Shades Of Night Trevor Jones4:10
11.Main Theme Trevor Jones3:18
12.Wilshire Corridor Trevor Jones3:45
 54:21
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Bad Influence - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse film Bad Influence is een thriller die geregisseerd is door Curtis Hanson (The Hand That Rocks the Cradle, L.A. Confidential, The River Wild). Het scenario is van David Koepp, die hiermee zijn carrière een enorme versnelling gaf. Hij baseerde het verhaal op een deels waargebeurde geschiedenis. De film is door de critici redelijk ontvangen, maar was geen groot succes in de bioscopen, waar ook een schandaaltje rondom hoofdrolspeler Rob Lowe aan bijgedragen kan hebben.
Het verhaal draait om Alex (Lowe), die aan het zwerven slaat. Ondertussen is de wat verlegen kantoorwerker Michael slachtoffer van pestgedrag, wat hem nog meer in zichzelf gekeerd maakt. Als hij dan kennis maakt met Alex, die het in een bar voor hem opneemt, raadt deze hem aan om in het vervolg van zich af te slaan. En dat doet Michael en hij merkt dat het helpt, waarop hij
en Alex vrienden worden. Alex trekt hem daarbij steeds meer in een donkere wereld van agressie en genot, tot het punt dat Michael daarmee stoppen wil. Maar dan blijkt Alex hem niet zomaar weg te laten komen...

De muziek bij deze psychologische thriller is van de Zuid-Afrikaanse componist Trevor Jones, die er een broeierige, jazzy gekleurde score voor componeerde.
Het album dat van de film uitkwam is echter een soundtrack met voornamelijk songs. En die songs hebben eigenlijk een best wel prettig laid back sfeertje. De muziek zit regelmatig aan de calypso-reggae-achtige kant, waardoor een aantal tracks best een luchtige kleuring hebben.
Dat begint al gelijk met de song van Toots, die een prettige Jamaica-sfeer heeft. De tweede track, 'Bird Song' heeft geen tekst, maar wordt wel in een wat trage rock-reggaestijl gespeeld.
De song 'Corruption' volgt weer die typerende Jamaica-reggae stijl, compleet met een damesachtergrondkoortje. Het is een erg prettig in het gehoor liggende song, met een tekst die een aanklacht tegen corruptie is. Maar die donkere tekst wordt op een heel zonnige manier gezongen, waardoor tekst en muziek toch wat tegenover elkaar staan.

Naast de reggae-achtige songs staan er ook een aantal andere songs op het album. De eerste wat steviger song is 'Downtown' van Lloyd Cole, waar gitaren, keyboard en drums een belangrijke rol spelen. Ook de mondharmonica wordt op een strakke manier in deze rocksong bespeeld. Een andere rocksong, maar dan in een meer ingetogen stijl is de song 'He Got what He Wanted'.
'Out of the Rain' is een soulvolle, soort gospelachtige song, die Etta James op een ingetogen manier zingt.
Na Etta James volgt een song die in het Arabisch wordt gezongen en die ook die typerende stijl heeft. De song wordt door de Algerijnse Chaba Fadela en Cheb Sahraoui gezongen in een duet waarin ze elkaar steeds afwisselen. 'Orane' is een song die in het Frans wordt gezongen in een stevige, wat Afrikaansachtige stijl.
De band Skinny Puppy zingt een nogal afwijkende song op dit album, in hun elektro-punk-achtige stijl. Verreweg de minst prettige track van het album.

Van de score van Trevor Jones staan er drie tracks op dit soundtrackalbum. Dit zijn de drie laatste tracks op het album. De muziek van Jones is gecomponeerd in een wat jazzy-bluesy stijl, die vaak gebruikt wordt bij films-noir. In de track 'Shades of Night' speelt een trompet op underscore van een solo jazzy spelende piano. Naderhand neemt een saxofoon het van de trompet over, in dit wat trage arrangement, waarna de trompet het aan het eind weer overneemt.
Die trompet en sax komen ook terug in het 'Main Theme', waarin vooral een snelle en voortdurend aanwezige achtergrondpercussie de muzikale kleuring bepaalt. De trompet en sax geven er in hun spel dat jazzy kleurtje aan. De laatste track lijkt hier een beetje op, maar heeft door toevoeging van een elektrische gitaar een nogal funky stijl gekregen, die de muziek er niet echt aangenamer op maakt.

Kortom, dit soundtrackalbum van Bad Influence bevat een aantal prettige en zomers klinkende songs, een paar redelijke rocksongs, maar ook een elektro-punk song die je maar het liefst wilt overslaan. Het album sluit af met drie tracks van de score van Trevor Jones, die een nogal jazzy-bluesy-funky kleuring heeft. Deze scoremuziek is daarom aan mij niet helemaal besteed. De waardering voor de songs komt gemiddeld op 69 uit 100 punten, die voor de score op 58, wat een gemiddelde oplevert van 64 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Bad Influence (1990):

Bad Influence (1990)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr