Streets of Fire


MCA Records Germany (0022925082527)
Film | Freigegeben: 1984 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Nowhere FastFire Inc.6:04
2.SorcererMarilyn Martin5:11
3.Deeper And DeeperThe Fixx3:49
4.Countdown to loveGreg Phillinganes2:59
5.One Bad StudThe Blasters2:30
6.Tonight Is What It Means To Be YoungFire Inc.6:5
7.Never Be YouMaria McKee4:07
8.I Can Dream About YouDan Hartman4:12
9.Hold That SnakeRy Cooder2:40
10.Blue ShadowsThe Blasters3:17
 40:54
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Streets of Fire - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De film Streets of Fire is een film met een wat vreemde mengeling van diverse genres. Muziek speelt een belangrijke rol in de film, maar ondanks de vele songs en de gerenommeerde componisten Ry Cooder en Jim Steinman, die zowel een aantal songs als de score voor hun rekening namen, is de film een behoorlijke flop geworden. Toch heeft diezelfde muziek er voor gezorgd dat de film nu een zekere cultstatus bezit.

Het verhaal draait om een vrouw, Ellen, die leadzangeres van een band is en tijdens een concert door een motorbende ontvoerd wordt. Haar ex-vriend Tom wordt hiervan op de hoogte gebracht door zijn zuster Reva, die getuige was van de ontvoering. Tom heeft in het leger gezeten en weet van wanten. De huidige vriend en manager van zangeres Ellen is bereid om Tom te betalen om haar terug te halen. Samen met een andere vrouwelijke ex-soldaat en de manager zoeken ze de motorbende op om Ellen te bevrijden, wat ook lukt. Maar de leider van de motorbende heeft hem herkent en zweert wraak...

De instrumentale muziek voor de film van Ry Cooder is niet uitgebracht, alleen de soundtrack met een aantal songs uit de film. Deze soundtrack bevat echter niet de originele in de film gezongen versies, maar veel songs werden in de film door anderen gezongen dan ze op deze soundtrack staan.
Dat maakt de kwaliteit echter zeker niet minder, want veel van de songs, hoewel typische tachtiger jaren rock songs, zijn prima te beluisteren. Vooral beide songs van de legendarische rockproducer Jim Steinman (bekend van de muziek van de evengrote rocklegende Meatloaf) zijn geweldig en worden goed gezongen door de mooie stem van Holly Sherwood, die wel iets van Ellen Foley heeft. Twee mooie lange tracks staan van hem op het album. De song Sorcerer is van de hand van Stevie Nicks, bekend van de band Fleetwood Mac. Dit is eveneens een fraaie rocksong, gezongen door Marilyn Martin.
Deeper And Deeper is ook een typische tachtiger jaren exponent met een wat hoger elektronisch disco-gehalte. Dezelfde band The Fixx zingt ook de vierde track, maar dit is van een heel andere orde en gaat veel meer richting 'close harmony'. The Blasters zingen vervolgens een song in een regelrechte zestiger jaren Rock-and-Roll stijl, waar je wel wat van moet houden. Dat doen ze ook in de laatste song op dit album.
De song van Maria McKee is een rustige song in een rock-jasje, gezongen met haar mooie stem. Ook Dan Hartman's grote hit I Can Dream About You staat op het album. Een fraaie song, in de film echter door een aantal anderen gezongen met de lead stem van de mij onbekende Winston Ford. Op het album zingt Hartman echter zelf.
Ry Cooder is de componist van de score, maar er staat ook een song van hem op het album. Dit is een vlotte song met iets van een country-achtige sfeer, maar wel vrij stevig. De saxofoon speelt een grote rol in deze song.

De score zou eerst gecomponeerd worden door niemand minder dan James Horner. Hij heeft zelfs drie versies van zijn score bij de producers en regisseur geprobeerd goedgekeurd te krijgen. Maar de regisseur had een duidelijke voorkeur voor Ry Cooder, waardoor Horner's score eigenlijk bij voorbaat al een kleinere kans maakte.
De score van Cooder is niet uitgebracht en ken ik dan ook niet, maar de afgewezen score van Horner is wel op internet te krijgen. Dit is echter niet een prachtige lyrische score, waarmee Horner zo bekend staat, en dan ook geen echte aanrader.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr