Penthouse North
Complete Score


Film | Freigegeben: 2013 | Filmfreigabe: 2013 | Format: Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.PHN Film Logos0:52
2.Flash0:22
3.Eye pt11:00
4.Eye pt23:31
5.Buy Champagne1:01
6.Watch Out for Assholes2:33
7.Bloody Ryan3:25
8.Chad2:34
9.Don't Want to Hurt You2:04
10.Stairway Chase2:10
11.Basement (Penthouse North)3:06
12.It's Him, It's Him1:45
13.What's Wrong with This Picture4:59
14.They Left1:56
15.They Didn't Leave4:12
16.You Don't Trust Me2:43
17.Ryan Has a Safe0:51
18.Safe Crackin1:02
19.What Ever You Want193:36
20.Water Boarding1:38
21.Blake at the Door2:43
22.Ice in the Cubes2:07
23.Chad Gets Shot1:15
24.The Diamonds1:21
25.In the Dark1:55
26.The Balcony3:31
27.Not a Victim2:33
28.Penthouse North End Credits5:33
 66:18
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Penthouse North - 04/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse thriller Penthouse North is geregisseerd door Joseph Ruben (Sleeping with the Enemy, Money Train) en geproduceerd door de Weinstein Company, die vanwege de #metoo-affaire vandaag flink onder vuur ligt. De film is geen groot succes geweest en is ook door de critici niet zo goed ontvangen. Dat is terecht, want de film is te voorspelbaar en is eigenlijk
een slap aftreksel van de intense thriller Wait until Dark uit 1967.
Het verhaal draait om Sara Frost (Michelle Monighan), die tijdens een legermissie in Afghanistan blind wordt. Drie jaar later bewoont ze met haar vriend Ryan een penthouse in New York. Op oudejaarsdag gaat ze nog even naar de winkel om champagne te halen. Als ze terugkomt lijkt het of Ryan niet thuis is. Maar dan ontdekt ze het dode lichaam van Ryan en blijkt er nog iemand in huis te zijn (Barry Sloane), die haar vastbindt en haar vertelt dat Ryan niet de man is die ze dacht, maar een crimineel die hem de nodige diamanten afhandig heeft gemaakt. Die wil hij terug en samen met z'n partner (Michael Keaton) zetten ze Sara onder druk om te vertellen waar Ryan ze verstopt heeft...

De muziek bij deze thriller is van Mark Mancina, die al eerder met regisseur Ruben heeft samengewerkt.
Mancina maakte voor de film een tamelijk standaard thrillerscore, met veel spanningsopbouw en plotselinge overgangen. De muziek bevat voor een thriller beperkt nog een aantal melodieuze gedeelten, als hele track of als deel van een track. De score is daardoor bij vlagen best aangenaam, maar daarbuiten valt het allemaal nogal tegen.

Mancina is een componist die prachtige melodieuze muziek kan maken, zoals hij deed in scores voor films als Twister, Brother Bear en vooral in zijn geweldige score voor August Rush. Iets daarvan hoor je bij vlagen terug in de score voor deze thriller.
De muziek is deels akoestisch en voor een groter deel elektronisch. Vooral de vele effecten komen uit de elektronische trukendoos. Maar ook veel underscore heeft een duidelijke synthesizer kleuring, waarbij een aantal tracks op een nogal minimalistische manier zijn gearrangeerd, zoals de track 'Watch out for Assholes'. Een groot deel van de spanning in de score komt door de forse hoeveelheid effecten die Mancina in de score heeft geïntegreerd. Maar ook plotselinge uitbarstingen van muziek en omgekeerd, plotselinge stiltes helpen flink mee aan de spanningsopbouw in de film. Delen van de muziek uit deze score zouden dan ook niet misstaan in een horrorfilm. Tracks als 'Bloody Ryan', 'Chad' of 'They didn't Leave' hebben een erg hoog creepy gehalte en zijn geheel zonder melodie, op wat incidentele toonwisselingen na. Dit soort tracks bestaan voornamelijk uit ijle achtergrondklanken, waarop sterk met geluidseffecten gewerkt wordt.

De score op dit album staat keurig in chronologische volgorde en opent zelfs met de introductie van de productiemaatschappijen tijdens de 'PHN Film Logos', die al duidelijk laat horen dat we met een thriller hebben te maken. De eerste wat langere track is 'Eye pt 2' en dit is een van fraaiste en meest melodieuze tracks, die als een soort Main Title werken. Een andere fraaie track horen we in 'PHN End Credits', die als laatste track op het album zorgt voor een stukje ontspanning na de climax in de film. Ook dit is een melodieuze track die in lijn ligt met de main titles van 'Eye pt 2'.

Kortom, met Penthouse North (of Blindsided, zoals de film in de VS heet) heeft Mark Mancina een tamelijk standaard, maar effectieve thrillerscore gecomponeerd. De muziek bestaat vooral uit spanningsmuziek, waarvan een deel behoorlijk aan de creepy kant is. Met veel spannende underscore en elektronische effecten heeft Mancina een atmosfeer gecreëerd die soms beter bij een horrorfilm past dan bij zo'n tamelijk doorsnee thriller, die zich vrijwel geheel in de woning afspeelt. De paar melodieuze tracks en delen van tracks liggen best aangenaam in het gehoor, maar het overgrote deel is vooral spanningsmuziek, met vaak een hoog creepy gehalte. De waardering komt daardoor niet hoger dan 42 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr