Gorky Park


Colosseum (4005939472603)
Varèse Sarabande (0030206820621)
Film | Freigegeben: 1983 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Main Title2:43
2.Following Kirwill2:59
3.Irina's Theme3:32
4.Following KGB1:53
5.Chase Through The Park1:52
6.Arkady And Irina2:28
7.Faceless Bodies1:52
8.Irina's Chase3:45
9.The Sable Shed6:38
10.Airport Farewell4:07
11.Releasing The Sables / End Titles4:15
 36:04
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Gorky Park - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Er is een drievoudige moord gepleegd in Moskou, in het bekende Gorky Park. Rechercheur Renko (William Hurt) gaat op onderzoek uit, maar zodra de KGB in beeld komt, wil hij alles aan hen overdragen. Toch blijft hij zitten met dingen die ook de KGB wat al te gemakkelijk afdoet en gaat zelf op onderzoek uit. Dan stuit hij op tegenstrijdigheden en brengt het onderzoek hem in moeilijkheden, waarbij hij terecht komt op plaatsen waar hij liever niet wil zijn en achter dingen komt die hij liever niet wil weten, terwijl niemand lijkt te willen dat de misdaad wordt opgelost....

James Horner schreef voor deze thriller uit 1983 een van zijn vroege scores. En dat is goed te horen. De score is relatief eenvoudig en tamelijk minimalistisch, waar het de spannende tracks betreft. Maar ook het liefdes-thema klinkt wat mager, al is het wel mooi melodieus.
De score opent met een aantal klassieke muziekjes van Russische makelij, waaroverheen Horner een laag 'spannende' muziek heeft gelegd. Die muziek is nogal atonaal en vaak dissonant, met veel percussieachtige geluiden. Die klassieke muziek klinkt in de film overigens uit de luidsprekers van de schaatsbaan in Gorky Park, waar de lijken worden gevonden.
De aktietracks zijn weinig melodieus en hebben een nogal popmuziek-achtig gebruik van drums, wat een vreemd effect geeft, alsof het er eigenlijk niet bij hoort. Veel aktie- of spanningsmuziek is erg minimalistisch en er klinkt vaak nogal nadrukkelijk de synthesizer in door, die er een wat elektronische sound aan geeft, wat erg gedateerd overkomt. Een aantal van die tracks kent daarnaast nogal wat dissonante muziek, die de sfeer van spanning moet vergroten, maar wat niet prettig klinkt.
De score kent 1 thema dat wel fraai is en dat is het love-theme, dat voor het eerst voorbij komt in de track 'Irina's Theme' en in de beide laatste tracks weer mooi terugkomt, en nogal minimaal en simpel in de track 'Arkady And Irina'. Het thema wordt vooral gespeeld op keyboard en ook dit thema klinkt daardoor wat elektronisch en gedateerd, al komen er ook een paar strijkers aan te pas. Het thema en het arrangement hiervan lijkt sprekend op het thema van Krull, waarvoor Horner in hetzelfde jaar een score maakte.
De looptijd van de score bedraagt slechts 36 minuten en daarvan zijn ruim 10 minuten met het 'Love Theme', die het beluisteren waard zijn. De thrillertracks zijn dat zeker niet en zelfs voor de laatst track geldt alleen de eerste minuut als fraai, met daarin het liefdesthema. Daarna begint het 'End'-deel, die weer vol zit met die weinig melodieuze, erg minimalistische en dissonante klanken.

Kortom, Gorky Park mag dan als film zeer spannend en intrigerend zijn, de muziek van James Horner is dat niet. De score is maar matig beluisterbaar en alleen het 'Love Theme' voor Irina is best aardige muziek, maar heeft een beperkte 10 minuten duurtijd. En dat is te weinig voor een mooie waardering, die niet hoger komt dan een mager zeventje.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr