Poltergeist II: The Other Side


Intrada 1986 CD (0720258600226)
Film Filmfreigabe: 1986
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.The Power7:42
2.Late Call3:22
3.The Smoke4:36
4.The Worm5:13
5.Reaching Out8:29
 29:22
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Poltergeist II: The Other Side - 10/10 - Überprüfung der Sybren van der Schoot, eingereicht am (Niederländer)
Na het grote succes van Poltergeist (1982) kon een sequel natuurlijk niet uitblijven...Na zware pre-producties en budgetproblemen kwam er in 1986 toch Poltergeist II: The Other Side.
De familie Freeling woont tijdelijk bij Diane's moeder in, aangezien de verzekering hun verslonden huis niet wilde vergoeden. Helaas weet de kwade geest de familie te vinden en gaat opnieuw achter de jongste telg van het gezinnetje aan. De familie krijgt wederom hulp van medium-mini Tangina Barrons ( Zelda Rubinstein)en deze keer ook van een Indiaan-shamaan bescheiden genaamd Taylor ( Will Sampson). We leren in P2 ook dat de poltergeist een vroegere predikant blijkt met ziekelijke volgelingen, die hem ooit in het leven aanbaden, maar ook in de dood zich laten leiden door deze demoon.. Reverend Henry Kane.
Jerry Goldsmith keert ook weer terug voor de score van P2, en weet met een orkest van 'echte' instrumenten en een orkest van synthesizers een verbluffende, creepy score neer te zetten. Misschien is deze soundtrack wat vooruitstrevend voor z'n tijd, maar de 5 cues op deze LP/ CD zijn ronduit knap in elkaar gezet. We openen met 'The Power', een indianen motief klinkt en bouwt op naar een krachtige maar prachtige onthulling van shamaan Taylor die een overleden shamaan oproept voor kracht, voor de aankomende strijd tussen goed en kwaad.
Track 2 heet 'Late Call', en is gelijk een van de vredigste tracks op de schijf. Het nummer beslaat de welterusten kus die dochter Carol Anne ( Heather O'Rourke) aan haar oma geeft vlak voor ze blijkt te overlijden. het tweede deel van deze track is een flash back van moeder Diane ( Jobeth Williams) die samen met haar moeder in de tuin een perkje rozen wil planten. 'The Smoke' en 'The Worm' zijn dan weer twee tracks die duisternis en spanning uitdragen. 'The Smoke' beslaat de scene waarin vader Steve ( Craig T. Nelson) een indianenpijp rookt waarin de 'Power' van de openingsscene in zit..ofwel..Steve krijgt de krachten om de poltergeist te verslaan..'The Worm' is het horror stuk waarin Steve een tequila wormpje uitkotst dat inmiddels de halve torso van Rev. Kane blijkt te hebben aangenomen. Heftige paukslagen, blazers en griezelige samples van demonische hijgende geestenstemmen.. Track 5 'Reaching Out' is dan de climax van de film, waar we in een strijd komen tussen de wereld van leven en dood, ook wel the other side genoemd... goed zegeviert natuurlijk, ook al geeft het Kwaad niet makkelijk gewonnen ( zie Poltergeist III) enfin, de track bevat een reis van actie, electronische mayhem, maar eindigt met de prachtige Carol Anne's Theme klanken.
Voor de complete score moet je de andere groenere versie hebben, maar deze eerste release door Intrada Records is goed te pruimen als je maar een half uurtje tijd en zin hebt voor een van Goldsmith's betere werkjes.

Andere Veröffentlichungen von Poltergeist II: The Other Side (1986):

Poltergeist II: The Other Side (2003)
Poltergeist II: The Other Side (1993)
Poltergeist II: The Other Side (1986)
Poltergeist II: The other side (2013)
Poltergeist II: The Other Side (2017)
Poltergeist II: The Other Side (1986)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr