Solomon Kane


Film | Freigegeben: 2008 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.You Must Leave Us3:33
2.Crucifixion Part II3:50
3.Meredith3:35
4.Making Camp1:15
5.Moving On2:32
6.Get Her Back3:20
7.Castle Approach2:34
8.Father’s Story2:04
9.Single Blow2:07
10.Seeking Refuge2:19
 27:09
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Solomon Kane - 09/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De avonturenfilm Solomon Kane is een actiefilm met een Frans-Brits-Tsjechisch productieteam en geregisseerd door Michael J. Basset (Deathwatch, Silent Hill: Revelation), die voor zijn films meestal ook zelf het scenario schreef. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met tv-series. Voor deze film heeft hij zijn scenario gebaseerd op het hoofdpersonage uit een verhaal dat al in 1928 verschenen is in een tijdschrift. Rondom dit personage heeft Basset een nieuw scenario geschreven, dat naderhand in boekvorm is uitgebracht. De film is door de critici heel behoorlijk ontvangen, maar was geen succes in de bioscopen.
Het verhaal heeft een nogal dubieuze sterk religieuze kleuring en begint met een overval die Solomon Kane (James Purefoy) in het jaar 1600 met zijn scheepsbemanning uitvoert op een Afrikaans fort. Dat blijkt echter in handen van demonen te zijn, die zijn roofzuchtige bemanning afslachten. Kane krijgt van een opperdemon een vloek mee, maar weet te ontsnappen en zoekt in z'n thuisland absolutie in een klooster om de vloek te verdrijven, maar moet uit het klooster vertrekken. Na een beroving wordt hij dan opgevangen door een gastvrije familie, die echter vermoord wordt door handlangers van een tovenaar, alleen de dochter wordt gevangen genomen. Kane is vastbesloten haar te bevrijden...

De muziek bij deze donkere film is van Klaus Badelt, die in zijn eerdere jaren onder de vleugels van Hans Zimmer opereerde, waarbij hij geweldige scores componeerde. Daarna ging hij meer op de elektronische toer en ging de kwaliteit snel achteruit met generieke fantasieloze en melodieloze muziek. Maar zijn score voor Solomon Kane tapt weer uit het klassieke vaatje en al gelijk vanaf de eerste track van dit album pakt de muziek de aandacht en laat niet meer los.
Die openingstrack laat een prachtige dramatische emotionele melodie horen, met ingetogen klanken van een mannenkoor, waar naderhand middenstrijkers aan toegevoegd worden. Ook elektronische klanken zijn ingevoegd om de muziek een vollere klankkleur te geven en dat pakt allemaal erg goed uit. Vooral wanneer halverwege een cello wordt ingezet is dat prachtig. De melodie vloeit langzaam voort en spreekt bijzonder aan.

In de tweede track begint eveneens ingetogen, maar al gauw wordt de toon heel anders. De muziek wordt orkestraler en bombastischer en de dramatische impact wordt nog groter. De melodie blijft ook in deze track de boventoon voeren in een volop harmonisch arrangement en dat maakt ook dit tot een geweldige track.
De dramatische melodie van het hoofdthema uit de openingstrack komt terug in de track 'Meredith' en opnieuw is de instrumentatie erg goed, met strijkers en solo viool, houtblazers en harp. En ook 'Making Camp' is ingetogen en prachtig melodieus, op een beperkt instrumentenpalet van harp, strijkers en solo fluit. Dat loopt bijna naadloos door in de eveneens ingetogen track 'Moving On'.

'Get her Back' begint ook met diezelfde ingetogen kleuring, maar halverwege gaat de muziek in de actiemodus. Koorklanken en heftige percussie wordt toegevoegd en het tempo gaat omhoog, maar het blijft prima in het gehoor liggen.
Met 'Castle Approach' neemt de spanning toe en hoor je elementen uit de muziek voor Lord of the Rings terug. Immers het idee voor de film was om de sfeer van LOTR te benaderen en in de muziek hoor je dat allemaal terug, overigens zonder dat Badelt de muziek van Shore naäapt.
De tragiek van het verhaal komt allemaal samen in 'Father's Story', die enerzijds ingetogen dramatisch is en tegelijk ook bombastisch dramatisch is.
De actie en spanning komt terug in 'Single Blow', waarin zelfs dissonante strijkers voor creepy klanken zorgen. De spanning loopt door in de afsluitende track 'Seeking Refuge', maar de muziek is dan ingetogener en we horen klanken uit Zimmer's Crimson Tide voorbij komen. De tweede helft komt nog behoorlijk tragisch over, waardoor het album wat in mineur afloopt, zonder dat er hoop in de muziek doorklinkt.

Kortom, met zijn muziek voor de fantasy-avonturenfilm Solomon Kane heeft Klaus Badelt zich weer in de picture gecomponeerd. Omdat de film echter nogal geflopt is, viel dat kennelijk nauwelijks op, want de score is niet echt bekend geworden. En dat is onterecht, ongeacht wat je van de film vindt. Als je de muziek van LOTR geweldig vindt, dan is ook deze score een aanrader, want Badelt weet z'n muziek van alle emotionele lagen te voorzien. De kracht van dit korte album zit vooral in de meer ingetogen tracks en die zijn melodieus een aangenaam harmonieus gearrangeerd. Zelfs de actiemuziek blijft melodieus en daardoor aansprekend, wat de waardering voor dit album op een mooie 91 uit 100 punten brengt.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr