Back to the Future Part III
25th Anniversary Edition The Deluxe Edition


Varèse Sarabande Club 12/10/2015 CD - 5000 Kopien
Film Filmfreigabe: 1990
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
THE FILM SCORE
1.Back To Back / Court House1:25
2.Main Title2:43
3.Into The Mine / Tombstone / It’s Me3:18
4.Warmed Up1:30
5.Indians (Film Version)1:10
6.Safe And Sound0:42
7.Hill Valley2:20
8.The Hanging1:42
9.We’re Out Of Gas1:17
10.There Is No Bridge / Doc To The Rescue1:26
11.At First Sight3:17
12.Yellow0:47
13.The Kiss1:57
14.You Talkin’ To Me?0:36
15.The Future Isn’t Written3:36
16.Goodbye Clara3:02
17.What’s Up Doc / Marty Gallops / To The Future1:45
18.Wake Up Juice1:12
19.Callin’ You Out / Count Off1:59
20.The Showdown / The Kick2:13
21.A Science Experiment (The TrainPart I)3:11
22.It’s Clara (The TrainPart II)4:36
23.Point Of No Return (The TrainPart III)3:49
24.It’s Destroyed / Back To The Girlfriend / It Erased3:41
25.Doc Returns2:52
26.End Credits4:01
 60:07
# Spur   Dauer
ALTERNATES:
1.Back To Back / Court House (Alternate)0:33
2.I’m Back / Main Title (Alternate)2:49
3.Into The Mine / Tombstone (Alternate)3:19
4.Warmed Up (Alternate)1:47
5.Indians (Alternate)1:20
6.The Hanging (Alternate)1:44
7.Goodbye Clara (Alternate Segment)0:52
8.Count Off (Alternate)1:30
9.The Kick (Alternate)0:44
10.Doc Returns (Alternate)2:40
 
SOURCE MUSIC
11.Clock Dedication / Battle Cry Of Freedom1:03
12.Doubleback (Extended Version)3:12
13.Turkey In The Straw3:00
14.My Darling Clementine2:51
15.Saloon Piano Medley1:44
16.Arkansas Traveler2:49
17.Devil’s Dream2:48
18.Pop Goes The Weasel2:59
19.Virginia Reel (Tip-Top)2:57
 
ADDITIONAL MUSIC
20.I’m Back (Alternate No. 2)1:07
21.Into The Mine (Alternate No. 2)1:53
22.Indians (Alternate No. 2)1:11
23.Doc Returns (Alternate No. 2)3:02
 47:54
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Back to the Future Part III - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse SF-Westernfilm Back to the Future Part III was de derde en laatste film van de reeks, die begon met het kassucces van deel 1, wat toen nog een losstaande film was. Regisseur Robert Zemeckis en de productiemaatschappij besloten na dat eerste succes tot een opvolger, waarvoor Bob Gale het scenario schreef. Die opvolger zou verhaallijnen krijgen in de toekomst, een afwijkend heden in 1985 en een verleden in het wilde westen. Maar dat alles bleek voor 1 film niet te behappen en de productiemaatschappij besloot om ook nog een derde deel te gaan maken van het westernverhaal van Gale's scenario, dat daarvoor uit deel 2 werd geschreven, zodat daar meer ruimte kwam voor de kwaadaardige wereld van 1985's heden. Ook het derde deel werd weer een succes, maar beide opvolgers wisten het succes van de oorspronkelijke film nooit te evenaren.
In deel 3 van Back to the Future reist Marty McFly (Michael J. Fox) naar het 'wilde westen' van de negentiende eeuw, om z'n vriend Doc (Christopher Lloyd) uit de handen van criminelen te redden. Doc vindt dan ook nog de liefde van z'n leven in dat wilde westen van paarden en stoomtreinen. Maar dan moet Marty weer terug naar het heden, terwijl de DeLorean kapot is...

En opnieuw mocht Alan Silvestri de score voor z'n rekening nemen, wat eigenlijk voor dit deel III al begon aan het einde van deel II. Silvestri kwam daarvoor met een thema in de structuur van het thema van deel 1, waar het allemaal mee begon. Toch wijkt dit thema voor deel 3 duidelijk af van deel 1 en wordt het verder in de score wel gebruikt, maar staat het zeker niet op de voorgrond. Dat thema hoor je in de 'Main Title' in een fraaie, bijna symfonische uitvoering voorbij komen en ook in de afsluitende 'End Titles' komt dit thema in volle glorie voorbij.

De scores voor alle drie BTTF films zijn in min of meer dezelfde stijl gecomponeerd. Daarmee is ook de score voor deel 3 vooral een actiegedreven score geworden. Door die vele actie- en spanningsmuziek is de score duidelijk minder prettig te beluisteren. Dat komt vooral omdat de muziek dan wat grilliger en spannender gecomponeerd is en de melodieën wat op de achtergrond raken. Toch bevat deze score meer rustpunten dan die voor de eerste twee delen. Dat komt uiteraard ook omdat er in deze film een veel verder uitgewerkte romance voorkomt. Dat maakt de score toch wel een stuk evenwichtiger en gevarieerder en daardoor aangenamer te beluisteren dan de eerste beide delen, die veel minder van die rustiger momenten bevatten.

De film speelt zich af in het Wilde Westen en Silvestri heeft daarom in beperkte mate wat speciale instrumenten toegevoegd, om dat westerntintje aan diverse tracks te geven. Op de tweede CD van dit album zijn een aantal source tracks opgenomen van muziek uit de film in die typische stijl van toen, met een hoog honky tonk gehalte. Wel aardig om een keer te beluisteren, maar je moet er van houden, zeg ik dan maar.
Regisseur Zemeckis was een fan van de rockgroep ZZ-top en heeft die band gevraagd om een song voor de film te schrijven. Dat is 'Doubleback' geworden. ZZ-top kreeg ook de kans om in de film in western-outfit te spelen, waar ze de source-track 'Devil's Dream' samen met andere muzikanten ten gehore brachten. Later is Silvestri gevraagd om ook 'Doubleback' in die ouderwetse country-stijl te arrangeren, die je dan ook op de tweede CD als source-track vinden kunt.

De eerste CD bevat vooral de expanded score van de muziek zoals dat in de film te horen is. Op de tweede CD staan vooral alternatieve opnamen van die tracks en dus een aantal source-tracks in negentiende-eeuwse country stijl. De alternatieve tracks van de score geven een aardig inkijkje in de ontwikkeling van zo'n track, want er staan ook nog een paar tracks op met nog weer een afwijkende alternatieve orkestratie of arrangement. Dan blijkt ook dat de originele tracks op de eerste CD duidelijk de fraaiste zijn.

Maar, evenals in de scores voor de eerste beide filmdelen ontbreken ook op deze score de stevige en ontrustige actietracks niet. 'The Hanging' is zo'n zwaar op blazers leunende actietrack en ook 'Indians' is zo'n heftige track met snelle violen, dissonanten, pauken en zware blazers. Maar op de score komen nog een flink aantal van die actietracks voor, waarbij de ene track wat steviger of grilliger is dan de andere, maar zo liggen toch een flink aantal tracks wat minder prettig in het gehoor.
Desondanks is de score behoorlijk evenwichtig en dat maakt de score duidelijk beter te beluisteren dan die van de beide eerdere films.

Kortom, de drie delen Back to the Future zijn allemaal in min of meer dezelfde stijl gecomponeerd, waarbij de wat onrustige en vaak grillige actiemuziek de boventoon voert. Maar in deel 3 is er veel meer rust in de muziek aanwezig. Daardoor is de variatie wat groter en is de score duidelijk de aantrekkelijkste van de drie scores. Dit 25th Anniversary album bestaat uit twee CD's, waarvan de eerste de expanded score bevat en de tweede een flink aantal alternatieve uitvoeringen en de nodige source-muziek. Die tweede CD is aardig, maar zul je niet vaak beluisteren, omdat de originele trackversies op de eerste CD de fraaiste zijn. De waardering voor het geheel komt daarmee op 70 uit 100 punten.
Everybody has been waiting for this one! And now’s the time! We’re just nine days away from Back to the Future Day on October 21 and we are thrilled to announce our 2-CD 25th Anniversary Edition of Alan Silvestri’s rousing western finale to the Back To The Future Trilogy … Back To The Future Part III: The Deluxe Edition is here!

They've saved the biggest trip for last as the most popular time-traveling movie trilogy ever comes to a rousing conclusion in Back to the Future Part III! Stranded in 1955 after a freak accident, Marty McFly (Michael J. Fox) discovers he must travel back to 1885 to rescue Doc Brown (Christopher Lloyd) before he becomes smitten with school teacher Clara Clayton (Mary Steenburgen). Now, it's up to Marty to keep Doc out of trouble, get the DeLorean running, and put the past, present and future on track so they can all get back to where - and when - they belong. From the Academy Award-winning filmmakers Steven Spielberg and Robert Zemeckis, Back to the Future Part III is a spectacular grand finale to the timeless blockbuster series.

Andere Veröffentlichungen von Back to the Future Part III (1990):

Back to the Future Part III (1990)
Back to the Future Part III (1990)
Back to the Future Part III (1990)
Back to the Future Part III (1998)
Back In Time...The Concert Experience (2015)
Back to the Future Part III (2016)
Back to the Future (2015)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr