Third Person


Film | Veröffentlichungsdatum: 28/04/2015 | Filmfreigabe: 2013 | Format: Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.A Tale Of Three Cities3:40
2.Lady In Red2:25
3.Hotel Games1:04
4.Shoelaces1:44
5.Monica2:58
6.The Note3:53
7.Being Late2:32
8.Yellow Cabs2:01
9.Shouldn't Be Alone4:19
10.Three Men1:36
11.No One Ever Called Me That7:49
12.Three Rooms4:21
13.Julia2:20
14.Vanishing5:14
15.Michael's Story3:22
16.Watch Me4:51
 54:09
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Third Person - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De film Third Person is geregisseerd door de Canadees Paul Haggis (Crash, In the Valley of Elah, The Next Three Days), die ook het scenario schreef. De film is via studios in meerdere landen geproduceerd. De critici waren niet erg lovend en vonden dat er weliswaar een goede basis onder de film zat, maar dat dit niet meeslepend genoeg is uitgewerkt. Ook in de bioscopen was de film geen succes.
Het verhaal draait om drie stellen in drie verschillende steden. In Parijs moet Michael (Liam Neeson) moeite doen om z'n nieuwe boek te schrijven. Hij is onlangs gescheiden van z'n vrouw Elaine (Kim Basinger), maar heeft inmiddels een nieuwe vlam in Anna (Olivia Wilde), hoewel die relatie niet echt aan wil slaan. Dan is er in New York het gescheiden stel Rick (James Franco), die zich kunstenaar noemt en de omlaag gevallen actrice Julia (Mila Kunis). Als zij ervan wordt beschuldigd hun zoontje te mishandelen stelt Rick alles in het werk om zelf de voogdij over hun zoontje te krijgen. Dan is er nog Scott (Adrian Brody), die in Rome op zakenreis is. Hij ontmoet daar de Roemeense Monika (Moran Atias) en raakt tot over z'n oren verliefd. Maar dan vertelt ze hem dat haar dochter ontvoerd is en alleen vrij komt als er losgeld wordt betaald. Zo speelt in elk verhaal een derde persoon een belangrijke rol en is in elk van deze drie relaties de centrale vraag wat nou eigenlijk de waarheid is...

De muziek bij dit romantisch drama is van Dario Marianelli, die er een wat vlakke score voor gecomponeerd heeft. De muziek is op zich prima beluisterbaar. Er zijn geen dissonante of chaotische elementen die het verstoren. Ook is de muziek geheel orkestraal, zonder elektronische toevoegingen. De piano en strijkers spelen daarbij de belangrijkste rollen, vaak in een combinatie met elkaar, maar even vaak gecombineerd met andere instrumenten als hout- of koperblazers.

Dat op zich zou een erg genietbare score moeten kunnen opleveren, maar Marianelli heeft z'n muziek een wat dramatische kleuring meegegeven. De film wordt geafficheerd als een romantisch drama, maar aan de muziek te horen is het vooral een drama, want de romantische kleuring is nauwelijks aanwezig. De muziek staat dan ook voornamelijk in mineur, terwijl de melodieën nauwelijks aanspreken. De muziek heeft dan weliswaar een vrij luchtige sfeer, maar de muziek blijft vooral aan de dramatische kant. Het gebrek aan prettige melodieën zorgt er dan ook voor dat de score vooral behoorlijk saai is om naar te luisteren. Het is heel geschikt als achtergrondmuziek bij kantoorwerk, want het leidt totaal niet af, zodat je rustig kunt doorwerken.

Het album opent met de track 'A Tale of Three Cities', waarin Marianelli nog iets van spanning en urgentie laat doorklinken, maar na die track is deze spanning verdwenen en kabbelt de muziek kalm voort. De piano wordt hierbij regelmatig aangevuld door een mondharmonica om het Franse sfeertje te benadrukken, maar het is allemaal erg aan de minimalistische kant. Ook de getokkelde gitaar of mandoline komt voorbij en de elektrische gitaar zorgt af en toe voor wat meer 'bite'. Soms heeft het arrangement wat meer soliditeit en komen de strijkers wat meer uitgesproken naar voren, in een wat vlottere kleuring bij de New Yorkse tracks, die daardoor wat meer aanspreken. De muziek komt in deze tracks ook veel voller over. In 'Yellow Cabs' wordt je zelfs overvallen door een kort jazzy intermezzo, wat het wel gevarieerder, maar niet per definitie beter maakt.
Het minimalistische karakter keert terug in 'Shouldn't Be Alone', waar vooral pianoklanken de dienst uitmaken, beperkt aangevuld met wat andere klanken en strijkers. In de lange track 'No One ever Called Me That' heeft Marianelli het arrangement weer iets voller laten klinken en is het ook allemaal net iets melodischer, waardoor dit wat meer aanspreekt. De volgende track 'Three Rooms' is eveneens vrij lang en hierin speelt de piano opnieuw de hoofdrol, naast strijkers en een solo viool in een wat sombere melodie.

De luchtige spanning uit de openingstrack komt weer terug in de thematrack voor Julia, met een prettig volle muzikale kleuring, al blijft de melodie wat in mineur hangen. Maar met 'Vanishing' verdwijnt die spanning weer, alsof de tracktitel daarop slaat. De tweede helft van deze track is overigens al veel minder saai dan de eerste helft, maar het blijft allemaal wat mager.
Dat magere geldt ook voor beide laatste tracks van het album. Met name 'Michael's Story' is qua melodie toch wel erg vlak en de muziek komt daardoor erg saai over. Maar ook de afsluitende track 'Watch Me' is behoorlijk aan de saaie kant. Een bepaald motief wordt hierin erg vaak herhaald, wat na verloop van tijd wat storend wordt.

Kortom, met zijn muziek voor Third Person heeft Dario Marianelli een nogal magere score afgeleverd. Regisseur Haggis zal er allicht tevreden mee zijn geweest, en voor de film kan het best passend zijn, maar als luisterscore, los van de film, is het toch wel wat saai allemaal. Enkele tracks zijn nog heel behoorlijk en liggen prettig in het gehoor, maar de overgrote meerderheid van de muziek is nogal vlak gecomponeerd, waarvan een deel nogal minimalistisch is. Dat kan best aangename muziek opleveren, maar bij deze score is dat duidelijk niet het geval. De muziek kabbelt overwegend een beetje voort, zonder verder aan te spreken. Als muzikaal behang is het prima, maar niet om van te genieten. De waardering komt dan ook niet hoger dan 58 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Third Person (2013):

Third Person (2015)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr