Mildred Pierce


Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Mildred Pierce Opening Titles1:41
2.Milenberg JoysGlen Grey and The Casa Loma Orchestra2:54
3.Hungry And Harried3:46
4.Position Filled2:38
5.I’m Always Chasing RainbowsHal Kemp and The Carolina Club Orchestra3:15
6.Mounting Monty2:28
7.Self Assessment1:40
8.Chopin: Fantaisie-Impromptu in C-sharp minorRobin Freund-Epstein5:07
9.Ray Dies3:00
10.Mildred Pierce End Titles1:54
11.One More TimeVince Giordano and The Nighthawks2:53
12.Moving On2:22
13.Mildred’s Escape3:02
14.Rachmaninoff: PreludeRobin Freund-Epstein1:41
15.Away From You3:55
16.Delibes: The Bell Song from “Lakmé”Dilber and The Estonia Opera Orchestra, Conducted by Eri Klas8:19
17.Amongst Graves1:35
18.Easy To LoveVince Giordano and The Nighthawks2:49
19.Veda’s Window3:05
20.The Big Night2:09
21.Bellini: Qui La Voce from “I Puritani”English Chamber Opera with Sumi Jo4:11
22.Blindsided3:43
23.I’m Always Chasing RainbowsSumi Jo1:29
24.My ReverieVince Giordano and The Nighthawks3:28
25.I Don’t Need You Either2:34
26.To Hell With Her2:15
27.Brought Home0:46
 78:39
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Mildred Pierce - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De tv-miniserie Mildred Pierce is gebaseerd op het gelijknamige boek van James M. Cain uit 1941. In 1945 is dit boek ook al verfilmd, met Joan Crawford in de hoofdrol. In de tv-serie wordt die hoofdrol vertolkt door Kate Winslet. De vijfdelige serie is goed ontvangen en ook goed bekeken en heeft diverse prijzen en nominaties gekregen.
Het verhaal speelt zich af tijdens de economische depressie van de dertiger jaren in Amerika en draait om Mildred Pierce, een getrouwde vrouw die zoekt naar zelfstandigheid en daardoor verwijderd raakt van haar man. Ze hebben een dochter, maar die is vooral met zichzelf bezig en met haar zangcarrière, terwijl Mildred haar best doet om de moeder-dochterband goed te houden. Maar voor dochter Veda is haar moeder niet interessant genoeg, waardoor Mildred zich nog meer voor haar wegcijfert. Intussen is ze een restaurant begonnen, waar ze een leuke man ontmoet heeft. Zo probeert ze te balanceren tussen de obsessie voor haar dochter en de vrijheid...

De muziek bij de serie is van Carter Burwell, die hier twee Emmy award nominaties voor heeft gekregen, waarvan hij er een heeft gewonnen, voor de muziek van de laatste aflevering.
Het album dat van de muziek uit de serie is verschenen is een mix van diverse klassieke stukken, tijdgebonden songs, BigBandmuziek en dat samen met de score-muziek van Burwell. Waar de klassieke muziekstukken vooral de link leggen met dochter Veda, doet de score-muziek van Burwell dat met moeder Mildred, waarin alle stadia van haar emoties voorbij komen.

Burwell heeft, in nauwe samenwerking met regisseur Todd Haynes, de muziek ingetogen gehouden, bijna minimalistisch, zoals eigenlijk wel zijn handelsmerk is geworden (uitzonderingen daargelaten). Met vooral strijkers, harp en houtblazers zet hij de muziek neer.
Burwell's muziek heeft een bepaalde kleuring, die meestal wat neerslachtig aandoet. De muziek is zonder meer melodieus, maar vaak wat aan de trage kant, met veel harmonieën in mineur, waardoor het allemaal wat tragisch klinkt. Ook de minimalistische setting draagt daartoe bij. Met soms bijna solo-instrumentaties van strijkers of houtblazers op de wat tragische melodieën is de muziek vaak niet echt aansprekend.
Natuurlijk is de muziek voor de tv-serie gecomponeerd en kleurt deze de gebeurtenissen en emoties in het verhaal verder in. Dat is de taak van deze muziek en als luisteraar naar het album krijg je zo ook een beeld van het verhaal, dat vooral tragisch is. Toch recenseer ik de muziek los van de film of serie, ongeacht of ik deze wel of niet gezien heb. En dan is de muziek van Burwell toch wat ongemakkelijk. Dat komt dan vooral ook door die minimalistische stijl en de neerslachtigheid van de melodieën.

Toch klinkt er in sommige tracks van Burwell's score een meer opbeurende klank door. 'Mounting Monty' is zo'n track. Met een vlotte melodie en aansprekende instrumentatie van aangename pianoklanken, harp en houtblazers is dit een van de fraaiere tracks van de score. Ook 'Self Assessment' hoort bij die fraaiere tracks. Zo zijn er nog een paar tracks die een wat minder neerslachtige kleuring hebben en eerder wat melancholiek klinken.

Naast de score van Burwell bevat het lange album ook een behoorlijk aantal stukken die geen onderdeel zijn van Burwell's score, maar in de tv-serie een functie vervullen. Dat begint al gelijk met de tweede track van het album, waar Glen Grey en The Casa Loma Orchestra een soort BigBandmuziek spelen. Die muziek klinkt alsof het uit de oude doos komt en geeft daarmee het tijdsbeeld goed weer. Het is een vrolijke en vlotte track. De track 'I'm always Chasing Rainbows' is ook zo'n gedateerd klinkende track, waarbij Hal Kemp zingt bij begeleiding van zijn Carolina Club Orchestra. Ook 'One More Time' is zo'n BigBand track, die evenals 'Easy To Love' en 'My Reverie' gespeeld wordt door Vince Giordano and The Nighthawks. Deze laatste drie tracks hebben niet die klank alsof ze direct uit de dertiger jaren van de vorige eeuw komen, maar klinken fris en vlot, al moet je wel wat van die stijl houden.

Naast deze blaasorkesttracks zijn er ook klassieke stukken opgenomen. De eerste is het instrumentale 'Fantasie - Impromptu' van Chopin, wat een fraaie pianomelodie is, waarbij pianist Robin Freund-Epstein razendsnel en speels met z'n vingers over de toetsen gaat. Dezelfde pianist speelt ook de 'Prelude' van Rachmaninov, wat een veel minder aansprekend stuk is.
Dan volgen er ook nog een aantal aria's uit verschillende opera's. In de tv-serie worden die aria's geplaybacked door dochter Veda. De eerste daarvan is 'The Bell Song' uit de opera Lakmé van Leo Delibes en gezongen door Dilber Yunus. De andere stukken die Veda in de serie 'zingt' worden in werkelijkheid gezongen door de Koreaanse sopraan Sumi Jo. Alleen de aria uit Bellini's opera I Puritani is op het album opgenomen. Daarnaast zingt Sumi Jo de op het album opgenomen song 'I'm Always Chasing Rainbows'.

De tracks op het album die niet Burwell zijn, dat zijn eigenlijk de meest aansprekende tracks, waarbij de BigBand tracks vlot en melodieus zijn en de klassieke stukken ook fraai zijn, met een opbeurende kleuring. Dit allemaal een beetje in tegenstelling tot de score van Burwell, die vooral een tragische kleuring heeft. Daarnaast zijn de BigBand en klassieke stukken veel voller van klank, zelfs de solo pianostukken, dan de vaak nogal minimalistische scoretracks van Burwell.
Ondanks de paar behoorlijk fraaie tracks van Burwell krijgen zijn scoretracks een waardering die niet hoger is dan 61 uit 100 punten. De andere tracks komen nog op 74 punten, zodat er voor het totale album van bijna 80 minuten een waardering uitrolt van 66 uit 100 punten, wat een heel mager zeventje oplevert.
Oscar® and Golden Globe winner Kate Winslet (Revolutionary Road, The Reader) stars in the title role of the HBO® Miniseries presentation MILDRED PIERCE, along with Guy Pearce (The Hurt Locker, Memento), Evan Rachel Wood (HBO’s True Blood), Brían O’Byrne (Before The Devil Knows You’re Dead), James LeGros (Skateland, Mercy), Melissa Leo (Frozen River, The Fighter, HBO’s Treme), Mare Winningham (George Wallace) and Hope Davis (HBO’s In Treatment). Directed by Todd Haynes (I’m Not There, Far From Heaven) from a script by Haynes and Jon Raymond, MILDRED PIERCE is the epic story of a proud single mother struggling to earn her daughter’s love during the Great Depression in middle-class Los Angeles. The five-part miniseries, produced in association with MGM, will follow the story laid out by James M. Cain in his 1941 novel of the same name.

Music plays an important role in MILDRED PIERCE. The soundtrack album features the striking original score by Carter Burwell, as well as selections from the film’s operatic performances.

HBO® continues its proud tradition of important miniseries (John Adams, The Pacific, Band Of Brothers) with the five-part presentation of MILDRED PIERCE, premiering on March 27.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr