Death Proof
Quentin Tarantino's Death Proof


Warner Bros. Records 01/06/2007 Herunterladen
Warner Bros. Records 01/06/2007 CD (0093624998860)
Film Filmfreigabe: 2007
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.The Last Race Jack Nitzsche2:37
2.Baby, It's YouSmith3:21
3.Paranoia Prima Ennio Morricone3:19
4.Planning & SchemingEli Roth1:00
5.JeepsterT Rex4:09
6.Stuntman MikeKurt Russell0:19
7.StaggoleePacific Gas & Electric3:50
8.The Love You Save (May Be Your Own)Joe Tex2:55
9.Good Love, Bad LoveEddie Floyd2:09
10.Down In MexicoThe Coasters3:22
11.Hold TightDave Dee2:45
12.Sally and Jack Pino Donaggio1:24
13.It's So EasyWilly DeVille2:10
14.Whatever-HoweverTracie Thoms0:36
15.Riot In Thunder AlleyEddie Beram2:04
16.Chick HabitApril March2:07
 38:07
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Death Proof - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Recensie herzien op 2021-08-26

Death Proof is een keiharde film van Quentin Tarantino, die zowel het verhaal schreef als regisseerde. De film kwam aanvankelijk uit als onderdeel van het 'Grindhouse-duo', samen met Planet Terror, maar is later los daarvan uitgekomen. De film kreeg goede recensies van de critici, maar is wel speciaal voor de liefhebbers, waaronder ik mijzelf niet schaar.

De muziek bij de film bestaat vooral uit een vreemde combinatie van allerlei rocksongs en elders geleende filmmuziek. Alleen de openingsmuziek is voor de film gecomponeerd door Jack Nitzsche. Deze muziek van Nitzsche is dan ook de eerste track op het album. De track opent met zware motorgeluiden en gaat dan over in een instrumentale rocktrack met een lichte zestiger jaren kleuring, waar ook nog weer motorgeluiden doorheen klinken.

De soundtrack van deze film is een erg vreemde combinatie van diverse tracks. Van de uitvoerende artiesten ken ik er slechts een paar. Baby, It's You is een softrock song die prima te beluisteren is. Vervolgens de zeer minimalistische track Paranoia Prima uit de film Il Gatto a Nove Code van Ennio Morricone. Ook Sally And Jack komt uit een film, Blow Out, en is een erg minimalistische track van Pino Donaggio, met alleen rustig pianospel, wat nogal saai overkomt.

Op deze soundtrack komen een aantal tracks voor met uitsluitend dialoog uit de film: Planning & Scheming, Stuntman Mike en Whatever-However.
Jeepsters is een oude rocksong van T-Rex en zo staan er nog een paar oudjes op: The Love You Save, een soulsong van Joe Tex, Staggolee, Good Love, Bad Love, Down In Mexico, en Hold Tight, een paar oude popsongs.
It's So Easy, Riot In Thunder Alley en Chick Habit zijn weer wat steviger songs. Maar het is allemaal nogal in de zestiger jaren sfeer en daar moet je een beetje van houden.

Kortom, deze soundtrack van Death Proof is een beetje een allegaartje van allerlei soorten muziek. Van nogal minimalistische filmmuziek uit andere films tot ruige rocksongs en songs met een duidelijke zestiger jaren sfeer. Ook bestaan een aantal tracks uitstluitend uit dialoog van de film. Leuk voor een keer, maar niet om regelmatig te horen. De waardering voor dit album komt zo op slechts 57 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Grindhouse (2007):

Death Proof (2007)
Death Proof (2007)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr